Σημαντικές προτάσεις βελτίωσης για τη σελίδα του ΟΑΕΔ και κάποιες ακόμα ιδέες για ανάπτυξη νέων apps online & iphone.



Μαρτίου 15, 2011

1. Αξιόπιστο Tool / app / microsite εύρεσης εργασίας
Στόχος: Ύπαρξη μιας κεντρικής αξιόπιστης πηγής εργασιακής πληροφορίας και ανάρτησης ελεύθερων θέσεων εργασίας (κατόπιν νόμιμης διαδικασίας διαπίστευσης) με στρατηγική προσέγγιση και ευκολία στη χρήση για βοήθεια πολιτών που βρίσκονται σε αυτή την ανάγκη.
Πλεονεκτήματα:
– Ψηφιακή υποστήριξη εργασίας – καταπολέμηση ανεργίας
– Επένδυση στην ανάπτυξη
– Διαφάνεια στον εργασιακό τομέα
– Εμφάνιση στο φως & ανοιχτά ιδιαίτερων ταλέντων που μέχρι τώρα έμεναν αφανή
– Προοπτικές για εκδήλωση ενδιαφέροντος από το εξωτερικό
– Κάλυψη θέσεων με βάση τις ικανότητες του ενδιαφερομένου για μια σωστή τοποθέτηση και μια σωστή κοινωνία

2. Online υπηρεσίες για ΤΕΒΕ, ΟΑΕΔ (διευκόλυνση έργου ελεύθερων επαγγελματιών) και παράλληλα σχεδιασμό ενός Microsite με διαθέσιμο iphone app για την αναζήτηση ΚΑΔ.

3. Online υπηρεσίες «ΚΕΠ» για καθοδήγηση-διευκόλυνση πολίτη για το ζητούμενό του
και καταπολέμηση γραφειοκρατίας.

4. – Microsite ή widget καταχώρησης αποδείξεων και υπολογισμού μηνιαίων/ετήσιων στατιστικών (με δωρεάν και εύκολη εγγραφή χρήστη). Τα σύνολα των αποδείξεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την φορολογική δήλωση στο τέλος του χρόνου.

5. Άμεσος επανασχεδιασμός της μέχρι τώρα υπάρχουσας ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ στην οποία η πληροφορία είναι διάσπαρτη.
– Ο χρήστης θα μπει στην ιστοσελίδα αυτή μόνο όταν τη χρειαστεί οπότε και πρέπει να βρίσκει αυτό που θέλει εύκολα και γρήγορα.
– Rss feed με τα νέα για να μην χρειάζεται να μπαινεις συνέχεια στο site.
– Να υπάρχει επιλογή σε κάθε άρθρο να το στείλεις σε κάποιον και να μπαίνεις σε contact list και να σε ενημερώνουν όταν υπάρχει κάτι νεότερο.
– Η “επικοινωνία” των πολιτών πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο.
– Οι ανακοινώσεις/προκυρήξεις των διαγωνισμών να ανοίγουν μέσα στην σελίδα και όχι σε ξεχωριστό αρχείο (π.χ. word ή pdf) και έπειτα ο χρήστης να έχει επιλογή να τα κατεβάσει.
– Η γλώσσα πρέπει να είναι πιο «εύκολη» για να καταλαβαίνουμε π.χ. τη διαφορά μεταξύ νέες δράσεις και των προγραμμάτων
– Search function
– Να είναι πιο εμφανες τί πράγματα μπορεί να κάνει ο χρήστης στην ιστοσελίδα ή στον ίδιο τον ΟΑΕΔ.

6. Δημιουργία ιστοσελίδας για την ελληνική γλώσσα για ψηφιακή online υποστήριξη-αναβάθμιση της μονάδικής ελληνικής γλωσσας (μελλοντική δημιουργία συνδέσμων για καθετί καθαρά ελληνικό όπως προϊόντα της ελληνικής γης κλπ.) Το τελευταίο θα είναι και μια ευκαιρία προώθησης προϊόντων που είναι καθαρά ελληνικής παραγωγής.

7. Ενίσχυση τουρισμού με ανάπτυξη εξειδικευμένης κρατικής ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει αναλυτικά ολόκληρο το εύρος των τουριστικών μοναδων που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα μας για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων ακόμα και όσων δεν είχαν ως τώρα προβολη στο διαδίκτυο, για τη διευκόλυνση-ενημέρωση-ενθάρρυνση των ενδιαφερομένων αλλά και την προώθηση και πλήρη ενδυνάμωση και αξιοποίηση της μοναδικής ελληνικής φιλοξενίας.
Αυτή η προσπάθεια θα τηρεί κανόνες αξιοπιστίας ώστε το πληροφοριακό υλικό (στοιχεία, φωτογραφίες κλπ.) να διασταυρώνονται και να ενημερώνονται τακτικά. θα δώσει μια ανάσα σε πολλές μονάδες που δεν έχουν προβολή στο διαδίκτυο.

Διαθέτουμε μεράκι και γνώση για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων στο σχεδιαστικό – προγραμματιστικό κομμάτι του οποίου και την ποιότητα εγγυώμαστε, και θεωρούμε δεδομένη τη βοηθητική ανάμειξη των σχετικών ανθρώπων – φορέων που θα οργανώσουν – συγκεντρώσουν το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες κλπ.) και θα παρακολουθούν – ελέγχουν τις διαδικασίες ώστε το αποτέλεσμα να είναι αξιόπιστο και πλήρως λειτουργικό.

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από emporos — 23 Μαρτίου, 2011 @ 6:14 μμ

    Χρειάζονται επενδύσεις από Ελληνες και ξένους εμπόρους και επιχειρηματίες

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού