Οn-line υπολογισμός και ενημέρωση για τις καλύψεις των Ασφαλιστικών Ταμείων για κάθε επέμβαση σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο ή λειτουργία ενιαίου τηλεφωνικού αριθμού ενημέρωσης.



Φεβρουαρίου 27, 2011

Η πρότασή μου αφορά την άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση του πολίτη την στιγμή που χρειάζεται να κάνει κάποια επέμβαση (από χολή και γέννα έως by pass)για το τι καλύπτει το Ταμείο το οποίο ανήκει, προκειμένου να επιλέξει να κάνει την επέμβαση σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο και σε ποιο ακριβώς.

Γνωρίζουμε ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία ήδη έχουν συμβάσεις με ιδιωτικά θεραπευτήρια και καλύπτουν κάποιες επεμβάσεις: π.χ. καλύπτουν το by pass διότι τα ιδιωτικά εφαρμόζουν το λεγόμενο κρατικό τιμολόγιο.

Ειδικά στην περίπτωση που υπάρξει ενοποίηση των Ταμείων θα μπορούσε αυτό να εφαρμοστεί ευκολότερα.Εναλλακτικά θα μπορούσε να υπάρχει ενιαίος 3ψήφιος τηλεφωνικός αριθμός πληροφόρησης.

Κέρδος: δεν θα να ξοδεύουμε ώρες
α). να βρούμε την σωστή Υπηρεσία σε κάθε Ταμείο και το τηλέφωνό της
β). αν το βρούμε να είμαστε τυχεροι και να το σηκώσει κάποιος
γ). αν το σηκώσει να έχει αρκετή εμπειρία στην θέση που βρίσκεται για να μας ενημερώσει σωστά και να μην βρεθούμε αργότερα προ εκπλήξεων.

Επίσης αυτό θα επέτρεπε την αποσυμφόρηση των Δημοσίων Νοσοκομείων αλλά και την οικονομική ελάφρυνση των Ταμείων, καθώς συμπολίτες μας με κάποια μικρή οικονομική άνεση να επέλεγαν να νοσηλευτούν σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο, έστω με την καταβολή μέρους της νοσηλείας.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την άποψη ότι, όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ (επιτέλους!) οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν πια να διαλέγουν το γιατρό τους, έτσι θα πρέπει να μπορούν να διαλέγουν και το νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλευτούν και τον γιατρό που θα τους αναλάβει και ίσως το ενιαίο Ταμείο ή τα Ταμεία να δίνουν την δυνατότητα νοσηλείας και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, έστω καταβάλλοντας μέρος του ποσού της νοσηλείας που θα κατέβαλλε ούτως ή άλλως στα Δημόσια Νοσοκομεία ή να προβεί στην σύναψη ειδικών συμβάσεων.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού