ΙΚΑ – διάφορα



Φεβρουαρίου 27, 2011

Το σάιτ του ΙΚΑ είναι ιδιαίτερα δύσχρηστο.
Για να βρεις κάποια πληροφορία ψάχνεις πολύ ώρα και δεν είναι σίγουρο ότι θα την βρεις.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους γιατρούς του ΙΚΑ.
Δεν υπάρχει κάποιος οδηγός για τις διαδικασίες που τηρούνται ή για τις παροχές. π.χ. δικαιολογεί γυαλιά οράσεως το ΙΚΑ? Ηλίου αν έχω καταρράκτη? Πόσα χρήματα δίνει για αυτά? 5 ή 305 ευρώ? Από τι εξαρτάται?
Τώρα κάθε ΙΚΑ δίνει άλλα χρήματα για την ίδια παροχή, τηρεί άλλες διαδικασίες ή ακόμα χειρότερα κάθε υπάλληλος έχει μια διαφορετική απάντηση για την ακριβώς ίδια ερώτηση.
Θα έπρεπε να είναι τυποποιημένα όλα αυτά και καταχωρημένα ηλεκτρονικά σε μία φιλική για τον ασφαλισμένο ιστοσελίδα.
Επίσης θα μπορούσαν να δοθούν κωδικοί όπως έχουμε και στην εφορία και να κλείνουμε ή να τροποποιούμε το ραντεβού μας, να ενημερωνόμαστε ηλεκτρονικά σε περίπτωση που ο γιατρός μας απουσιάζει, να κάνουμε αιτήσεις προς το ΙΚΑ, να βλέπουμε τα ένσημά μας και να τυπώνουμε βεβαιώσεις που αφορούν ένσημα.
Να αιτούμαστε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης, που τώρα πρέπει να ταξιδεύουμε ανασφάλιστοι, γιατί και άδεια από την δουλειά μας πρέπει να πάρουμε και μετά να περιμένουμε να μας την στείλουν, αν την στείλουν. Ενώ, φυσικά θα έπρεπε να παρέχεται σε κάθε ασφαλισμένο μαζί με το αυτοκόλλητο θεώρησης. Αλλά αφού αυτό δεν γίνεται, ας μπορώ τουλάχιστον να κάνω την αίτησή μου από το ίντερνετ ή έστω το 184.
Επίσης το 184 έπρεπε να μην είναι μόνο υπηρεσία τηλεφωνικού ραντεβού, αλλά και υπηρεσία εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου. Και να κλείνονται όλα τα ραντεβού από το 184 όχι τα μισά. π.χ. για αιμοδοσία έπρεπε να πάω στο ΙΚΑ της περιοχής μου πολύ νωρίς το πρωί για να κλείσω ένα από τα λίγα ραντεβού που κλείνει κάθε μέρα και φυσικά μετά από 2 μήνες!

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, , ,


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού