Ηλεκτρονική κάρτα ασφαλισης



Φεβρουαρίου 23, 2011

Λαμβάνοντας υπ όψη:
1.την ανεξέλεγκτη συνταγογράφιση των γιατρών
2.την χωρίς ουσιαστικόέλεγχο περίθαλψη των ασφαλισμένων στα διάφορα κέντρα αποκατάστασης
3.την εκτεταμένη φοροδιαφυγή γιατρών – φαρμακοποιών
προτείνω την θέσμιση ηλεκτρονικής κάρτας ασφαλισμένου με την οποία κάθε πολίτης θα επισκέπτεται τον γιατρό του ο οποίος θα «περνά» στην κάρτα την επίσκεψη και τα φάρμακα.
Ηλεκτρονικά θα αποστέλονται στο ταμείο το σύνολο των επισκέψεων, με πλήρη στοιχεία,(ονοματεπώνυμο ασφαλισμένου,λόγος επίσκεψης, κλπ)για κάθε γιατρό χωριστά και το ταμείο θα καταθέτει στον λογαριασμό του γιατρού στην τράπεζα την αμοιβή του.
Ο ασφαλισμένος με την ηλεκτρονική του κάρτα θα πηγαίνει στο φαρμακείο¨, ο φαρμακοποιός θα ¨διαβάζει» τη συνταγή μέσω Η/υ, θα την εκτελεί, ο ασφαλισμένος θα πληκτρολογεί τον ΑΜΚΑ του και τέλος αυτή θα μεταβιβάζεται ηλεκτρονικά στο ταμείο για εξόφληση του φαρμακοποιού.Μπορούν να μπουν αρκετές ασφαλιστικές δικλείδες όπως πχ ύψος συνταγής, είδος φαρμάκων,κλπ, αριθμός έπισκέψεων στο γιατρό, αριθμός χορηγούμενων υλικών πχ γυαλιών οράσεων κλπ
Πλεονεκτήματα:
1. η διασταύρωση στοιχείων (πχ ποιός γιατρός συνταγογραφεί συνέχεια το ίδιο φάρμακο, ποιός ασφαλισμένος σφραγίσε το ίδιο δόντι 10 φορές κλπ)
2.διασταύρωση στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων των γιατρών με τον αριθμό των επισκέψεων κλπ

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



3 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ — 14 Μαρτίου, 2011 @ 3:42 μμ

    Βασικά, κάποιας μορφής κάρτα που να μην αντιγράφεται εύκολα είναι πλέον απαραίτητη με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Φανταστείτε ότι μια παρέα γιατρού-φαρμακοποιού μπορούν γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ μιας σειράς ασθενών να γράφουν ηλεκτρονικά φάρμακα που ο ασθενής τα αγνοεί.

    Ίσως μια εναλλακτική περίπτωση θα ήταν η αποστολή κάθε εξάμηνο της κίνησης της συνταγογραφίας αλλά σίγουρα το φτηνότερο και πρακτικότερο θα ήταν μια κάρτα για κάθε ασθενή με microchip.

  2. Σχόλιο από Karantonis Nikolaos — 20 Μαρτίου, 2011 @ 2:03 μμ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ.ΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ,ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Κ.Λ.Π.ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΕΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΑ.

  3. Σχόλιο από Β.Ζ. — 20 Μαρτίου, 2011 @ 4:56 μμ

    Η πρόταση είναι χρήσιμη και στην κατεύθυνση συστημάτων που λειτουργούν ήδη στο εξωτερικό. Άλλωστε παρόμοιες προτάσεις έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν από διάφορους φορείς, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες ταμείων. Πάντως η αιτία για την μη χρησιμοποίηση ψηφιακών εργαλείων ελέγχου όλα αυτά χρόνια ήταν η έλλειψη πολιτικής βούλησης και όχι οι θεσμικές ή τεχνικές αδυναμίες.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού