ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ (CERT Machines)



Φεβρουαρίου 16, 2011

Αντί ο κόσμος να κάθεται στις ουρές στα ΚΕΠ για να εκδώσει ή επανεκδώσει ένα απλό πιστοποιητικό να κατασκευασθούν – με τη συνέργεια του ιδιωτικού τομέα – μηχανήματα αυτόματης έκδοσης πιστοποιητικών. Τα μηχανήματα θα λειτουργούν 24/7/365.
Π.χ. γιατί να πάω στο ΚΕΠ, το οποίο τις περισσότερες φορές βρίσκεται στο κέντρο της κάθε πόλης, για να πάρω αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού μου;

Φανταστείτε μηχανήματα ανάλογα με αυτά που βλέπουμε σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια και εκδίδουν τις κάρτες check in…ή αντιστοίχως με τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών που βρίσκεις μέχρι και στα σούπερμάρκετς/malls.

Ο πολίτης θα εισάγει την «Κάρτα του Πολίτη» με τα στοιχεία του στο slot του μηχανήματος το οποίο θα του δίνει διάφορες επιλογές.
Το πιστοποιητικό θα εκτυπώνεται αυτόματα. Βεβαίως, ως προϋπόθεση τίθεται η νομική ισχύς (legal validity) της ηλεκτρονικής υπογραφής του πιστοποιητικού.
Φυσικά χρειάζεται να δημιουργηθεί και ανάλογο software/λογισμικό υποστήριξης. Π.χ. πως θα επικοινωνεί το μηχάνημα με τον κεντρικό server κλπ.
Τα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης πιστοποιητικών (CERT Machines) θα είναι εγκατεστημένα και προστατευμένα (όπως τα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων) σε διάφορα σημεία των πόλεων/χωριών.

Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνουμε:
-ουρές,
-καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη,
-μετακινήσεις,
-εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα,
-άγχος, κλπ. κλπ. κλπ.

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες θα σχετίζονται με την παραγωγή και συντήρηση των μηχανημάτων,του λογισμικού κλπ…

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Panagiota — 26 Μαρτίου, 2011 @ 4:33 μμ

    Μήπως θα ήταν προτιμότερο να αιτείται ο πολίτης ηλεκτρονικά τα οποιαδήποτε έγγραφα-πιστοποιητικά από το Δημόσιο τομέα και να του αποστέλνονται ηλεκτρονικά (χωρίς να απαιτείται ιδιόχειρη υπογραφή);

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού