Αποδείξεις



Σεπτεμβρίου 16, 2010

Κάνω μια πρόταση που σίγουρα χρειάζεται ανάπτυξη από ειδικούς, για την υποβολή αποδείξεων στην ΔΟΥ για την εξασφάλιση του αφορολογήτου ποσού.

Θα μπορούσε να φτιαχτεί μία smart κάρτα σαν την πιστωτική,
με διάρκεια ισχύος ένα έτος, που θα παρέχεται από τη ΔΟΥ κάθε τέλος του προηγουμένου έτους (όπως τα σήματα των τελών κυκλοφορίας),όπου, θα μπορεί σ΄αυτή να καταγράφονται όλες οι οικονομικές δοσοληψίες, [υποχρεωτική η χρήση της κάρτας για δοσοληψίες πάνω από κάποιο ποσό (πχ 50 €)]. Έτσι θα δηλώνονται αυτόματα όλες οι αγορές στη ΔΟΥ κατά τη Δήλωση Εισοδήματος.
Η κάρτα θα έχει προγραμματιστεί έτσι που να φορτίζεται με συγκεκριμένη πληροφορία για κάθε αγορά και υπηρεσία από ειδικά μηχανήματα (όπως των πιστωτικών) ή με προσάρτηση ειδικού εξαρτήματος στην ταμειακή μηχανή ώστε να είναι ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή τόσο ο προμηθευτής και ο αγοραστής αλλά και η ΔΟΥ για κάθε δοσοληψία.
Έτσι, όλες οι αναγκαίες πληροφορίες καταγράφονται και οι υπολογισμοί θα γίνονται αυτόματα.
Ο καταναλωτής δε θα ταλαιπωρείται και δεν θάχει ενδοιασμούς να ζητήσει την απόδειξη, ενώ θα μπορεί να είναι διαρκώς γνώστης του ύψους των αποδείξεων που έχει έτσι «μαζέψει», και δε θα χρειάζεται να αθροίζει μικροδαπάνες και φυσικά δεν θα έχει ανάγκη τους ειδήμονες.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Chris — 18 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 11:09 πμ

    Καλή ιδέα μόνο που κάρτα από δω κάρτα από κει θα γεμισουμε με 20 κάρτες. 1 ενιαία κάρτα συνναλαγων, η οποία να έχει τα πάντα, είτε αν είσαι επαγγελματίας είτε ιδιώτης. Έτσι θα μπορείς να συνδιαλαγεις με όλους τους φορείς αλλά και τους ιδιώτες αν και όπου χρειάζεται. Ένιαια τράπεζα πληροφοριων, όπου θα κρατούνται όλες οι πληροφορίες και η προσβαση από τους υπαλλήλους θα είναι μερική και μόνο στοιχεία που χρειάζονται για να διεκπερεωθει μια αίτηση-συναλλαγή. Κάντε το.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού