Ιστοσελίδα wiki για τις διαδικασίες του δημόσιου τομέαΣεπτεμβρίου 16, 2010

Η λύση αυτή είναι άμεσα εφαρμόσιμη, καθώς δεν απαιτεί την τροποποίηση ή προσθήκη οποιασδήποτε υπηρεσίας στην υφιστάμενη κρατική μηχανή. Επίσης το κόστος είναι ελάχιστο.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα τύπου wiki όπου θα προβάλλονται αναλυτικά όλες οι απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί κάθε πολίτης για να ολοκληρώσει την οποιαδήποτε διαδικασία στο δημόσιο. Η λειτουργία της μπορεί να γίνει στο πρότυπο της wikipedia, με κεντρικό άρθρο, συνοδευόμενη ιστοσελίδα συζήτησης κλπ.

Τα άρθρα μπορούν να δημιουργούνται και να συμπληρώνονται τόσο από πολίτες που ολοκλήρωσαν πρόσφατα μία διαδικασία, από τους υπαλλήλους της αντίστοιχης υπηρεσίας, αλλά και οποιονδήποτε γνωρίζει την διαδικασία.

Αυτός είναι ένας απλός και σχεδόν ανέξοδος τρόπος για να γνωρίζουν οι πολίτες τι θα αντιμετωπίσουν σε κάθε υπηρεσία και να προετοιμαστούν κατάλληλα με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις διαδικασίες ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουν πολλές φορές στην ίδια υπηρεσία για το ίδιο θέμα. Με αυτό τον τρόπο και οι υπηρεσίες θα γίνουν πιο αποτελεσματικές, καθώς οι πολίτες θα προσέρχονται με πλήρης φακέλους συχνότερα.

4 Σχόλια »

 1. Σχόλιο από mangion — 19 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 5:05 μμ

  Θα μπορούσε για παράδειγμα να ακολουθήσει η υπόψη εφαρμογή μια εύγλωτη «διαγραμματική» προσσέγγιση ανάλογη με αυτή που ακολουθείται στον δικτυακό τόπο του http://www.knowledgegenes.com.

  Εν συνεχεία κάθε φορέας θα αναλάμβανε να σχεδιάσει/ επεξηγήσει τις διαδικασίες του προς όφελος του πολίτη.

 2. Σχόλιο από aimban — 23 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 4:26 μμ

  Τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να περιμένουμε με τις ώρες για μια απλή πληροφορία! Τι γίνεται όμως με την εγγυρότητα της πληροφορίας αν ο καθένας μπορεί να την δώσει; Ενδιαφέρον αλλά καλύτερα η ενημέρωση να γίνεται μόνο από τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς…

 3. Σχόλιο από Christos Papadoulis — 8 Νοεμβρίου, 2010 @ 2:58 μμ

  Συμφωνώ με την ιδέα. Μου αρέσει η απλότητα του http://www.knowledgegenes.com. Χρειαζεται να είμαστε επιφυλακτικοί πριν επιτραπεί στο κοινό να προσθέτει πληροφορίες. Αντ “αυτού, προτείνω να επιτραποεί στο κοινό να υποβάλει τα πορίσματά του με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, ο διαχειριστής μπορεί να ελέγχει πρώτα την ακρίβεια των πληροφοριών (με βάση του δικαίου και τις διαδικασίες εφαρμογής της υπηρεσίας) και στη συνέχεια να το δημοσιεύει στην ιστοσελίδα.

 4. Σχόλιο από betauser — 14 Ιουνίου, 2011 @ 8:55 πμ

  Πολύ καλή ιδέα!
  εύκολη υλοποίηση θα σώσει πολλά λίτρα βενζίνης και πολλά λεπτά ομιλίας στα τηλέφωνα!
  Απορώ γιατί δν έχει γίνει ακόμη!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons LicenseO δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού