Τρόποι άμεσης απονομής συντάξεων και εφάπαξ μέσω ασφαλιστικών εταιρειών ή τραπεζών.



Σεπτεμβρίου 7, 2010

Τα ταμεία ΙΚΑ, Δημοσίου, ΔΕΚΟ, Δημοσίων Οργανισμών, ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, κ.λ.π., θα μπορούσαν σε συνεργασία με υγιείς ελληνικές και ξένες Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις να χορηγούν άμεσα συντάξεις και εφάπαξ για όσο χρονικό διάστημα χρειάζονται να διεκπεραιώσουν τους φακέλους συνταξιοδότησης των μελών τους που θεμελίωσαν δικαίωμα συνταξιοδότησης, ώστε να αποφεύγεται η άσχημη εικόνα που δημιουργείται σήμερα στους υποψηφίους συνταξιούχους που αισθάνονται ότι το Ελληνικό Κράτος τους ξέχασε με την κατάθεση της αίτησής τους για συνταξιοδότηση στα ταμεία τους.

Να υπάρξει ένα σύστημα φιλικού διακανονισμού μεταξύ Ταμείων και Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, όπως υπάρχει σήμερα μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, όπου θα γίνεται άμεσα η απονομή σύνταξης και του εφάπαξ και στην συνέχεια αφού διεκπεραιωθεί ο φάκελος συνταξιοδότησης για τα μέλη τους να αναλαμβάνει το κάθε Ταμείο την συνταξιοδότηση αυτών και την αποπληρωμή όσων χρημάτων έχουν αποδώσει οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις στους συνταξιούχους (συντάξεις κάποιων μηνών και εφάπαξ) στις εν λόγω Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.

Το κόστος αμοιβή των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων θα μπορούσε να ορισθεί σαν ποσοστό του συνολικού ποσού των συντάξεων και εφάπαξ που χορήγησαν οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις μέχρι να αναλάβουν την χορήγηση αυτών τα Ταμεία, και η χρηματοδότηση να γίνεται από τα ίδια τα ταμεία, τους ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις που σήμερα εργάζονται (Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, κ.λ.π.), με κάποια αναλογία που το Ελληνικό Κράτος θα επιβάλει στην μεταξύ τους συμφωνία.

Άλλος τρόπος πληρωμής των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων θα μπορούσε να ήταν η ευνοϊκή μεταχείριση αυτών σε έργα του Ελληνικού Δημοσίου (Ασφαλιστικά συμβόλαια), φορολογικές απαλλαγές κ.λ.π.

Το ίδιο ρόλο θα μπορούσαν να αναλάβουν Ελληνικές ή Ξένες Τράπεζες σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο.

Με μεγάλη εκτίμηση

Μιχάλης Μαυρέας
Μέλος ΠΑΣΟΚ (00099556)/ Εκλεγμένο Μέλος με την ΠΑΣΚΕ στο Δ/Σ της ΟΜΕ- ΟΤΕ
Στέλεχος ΟΤΕ – Προϊστάμενος Τμήματος
Οικονομολόγος (M.B.A. in Marketing and International Business)
Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ
τηλ.εργ.: 2106118090, 6977200355
τηλ. οικίας: 2102435000
Δ/νση οικίας: Ορφέως 37, 136 76 Θρακομακεδόνες Αττικής
e-mail: mikemavr@ote.gr

2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από TSOUKALAS CHRISTOS — 8 Δεκεμβρίου, 2010 @ 11:41 πμ

    Με το που ο ασφαλισμενος καταθετει τα ενσημα του,να του διδετε ενα προτωκολλο παραλαβης παραδωσης
    των ενσημων του απο τον αρμοδιο υπαλληλο παραλαβης των(π.χ Ι.Κ.Α),αλλο ενα αντιγραφο ο υπαλληλος που εχει χρεωθει τον ασφαλισμενο,και ενα τριτο στο λογιστηριο του Ι.Κ.Α,ωστε με την πρωτη 22α του μηνα να εισπραττει την συνταξη του,χωρις καθηστερησεις!!!(ταυτοχρονα να καταθετει και ενα λογαριασμο τραπεζης,ωστε να πιστωνετε η συνταξη του)
    ,ως προς τους ασφαλισμενους σε πολλα ταμεια,θα γινετε η ιδια διαδικασια,και προτεινω να απευθηνετε στο ταμειο που εχει κανει τα περισσοτερα ενσημα,ολοι οι ελεγχοι θα γινονται μεχρι να επικηρωθει η συνταξη του ασφαλισμενου με τις διαδικασιες του καθε ταμειου,και οχι σε βαρος των ασφαλισμενων.

  2. Σχόλιο από Δημήτρης — 16 Φεβρουαρίου, 2011 @ 11:43 πμ

    Είπαμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. καλύτερα θα ήταν η υποβολή της αίτησης συνταξιοδότης να γινόταν ένα χρόνο πριν την ημερομηνία σύνταξης έτσι δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα έως βγεί η σύνταξη αφου θα πέρνει τον μισθό όλο αυτό το διάστημα. Οσο για αυτούς που έχουν ασφάλιση και σε άλλο ταμείο να τα ενσωματόνουν στο νέο τους ταμείο στην αρχή αμέσως με την αλλαγή έτσι στο τέλος θα ειναι μόνο ένα ταμείο.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού