Λιγότερα έγγραφα ταυτοποιήσεως – περισσότερη λογική



Σεπτεμβρίου 7, 2010

Γειά σας.

Προτείνω την εξίσωσή τους ως έγγραφα ταυτοποιήσεως ενός πολίτη σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές του με το δημόσιο αλλά και τις τράπεζες.

Από την εμπειρία μου στις ΗΠΑ το εν λόγω μέτρο ήταν ιδιαιτέρως βολικό. Μάλιστα, η πολιτειακή ταυτότητα στην συγκεκριμένη πολιτεία που διέμενα (Τζώρτζια) δεν ήταν τίποτε άλλο από μια άδεια οδήγησης η οποίο είχε την παρατήρηση οτι χρησίμευε μόνον στην ταυτοποίηση του κατόχου της.

Πέρα από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να αναφέρω τα επιπλέον πλεονεκτήματα:

1. Το μέγεθος της άδειας οδηγήσεως είναι πολύ μικρότερο από μια ταυτότητα και συνεπώς μπορεί να χωρέσει σε ένα μικρό πορτοφόλι.
2. Η τεχνολογία του καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αντιγραφή του.
3. Στην άδεια οδηγήσεως αναγράφεται ήδη το ΑΦΜ. Αυτό είναι πολύ βολικό για τις συναλλαγές με τις εφορίες και τις τράπεζες.
4. Καταργείται ο παραλογισμός του να γίνεται εν μέρει αποδεκτό ως αποδεικτικό της ταυτότητας – κάποιος μπορεί να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις ή ακόμα και να επιβιβαστεί σε εσωτερική πτήση αλλά δεν μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό …
5. Τέλος, αφού η έκδοση της άδειας οδήγησης απαιτεί την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και την κατάθεση επικυρωμένης φωτοτυπίας της, λογικά (αλλά οχι γραφειοκρατικά) ως έγγραφο ταυτοποίησης θα πρέπει να θεωρείται εξίσου ισχυρό, δοθείσης και της τεχνολογίας τους. Αν μη τι άλλο, οι νέες άδειας απο την διεύθυνση διαβατηρίων εκδίδονται, οπότε είναι ευκολότερη η διασταύρωση των στοιχείων του κατόχου κατά την διαδικασία εκδόσεως.

ΕΛΕΟΣ πια με τα πολλαπλά έγγραφα ταυτοποίησης!

Φιλικά
Γιώργος Δρακόπουλος

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



6 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Π. Τσέλιος — 8 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 11:20 πμ

    Συμφωνώ απόλυτα.
    Είναι εντελώς παράλογο να μου ζητούν αποδεικτικό ΑΦΜ, να δείχνω το δίπλωμα και να ζητούν το εκκαθαριστικό της εφορίας (που δεν έχει έρθει). Πάντως, πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα για τη συνολική αντικατάσταση των προσωπικών εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα.

  2. Σχόλιο από netcomb2b — 8 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 9:24 μμ

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σας κύριε Γιώργο Δρακόπουλε.
    Η υπερβολή είναι λάθος! Θεωρώ εκεί αρχίζουν όλα τα δεινά…..της γραφειοκρατίας γιατί αντί να βλέπουμε την ουσία μαζεύουμε χαρτιά και χαρτιά, με παράθυρα στους ελέγχους που ευνοούν την αδιαφάνεια και την συναλλαγή.
    Για να αποφύγει την ταλαιπωρία ο Πολίτης μπροστά στον γκισέ πάντα πληρώνει…. κάτι παραπάνω και τότε όλα τα θέματα λύνονται ως δια μαγείας. Η γραφειοκρατία λοιπόν είναι εργαλείο για τη διαφθορά και δεν ταλαιπωρεί μόνο τον Πολίτη αλλά χρεώνει τον Πολίτη και τον καθιστά συμμέτοχο-συνένοχο κι εκεί νομίζω πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.
    Ειλικρινά μπράβο σας.

  3. Σχόλιο από Papangelis Thanasis — 17 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 11:12 μμ

    Με το νόμο Παυλόπουλου μπορεί κάποιος να αποδείξει κάποιος την ταυτότητα του με οπουδήποτε δημόσιο έγγραφο , ταυτότητα διαβατήριο , δίπλωμα οδήγησης, είναι παράνομο μια δημόσια υπηρεσία να μην το αναγνωρίζει. Ο υπάλληλος κανονικά διώκεται πειθαρχικά για παράβαση καθήκοντος. Κάτι που γίνεται συχνά από την αστυνομία γιατί δεν διαβάζουν τις εγκυκλίους είναι σε ελέγχους να ζητάνε δίπλωμα και ταυτότητα τους έχει μείνει από το 1821 είναι σαν να ζουν σε άλλη χώρα δεν διαβάζουν τίποτα η δεν τους στέλνουν τίποτα και η διαπίστωση είναι ότι οι διοικητές δίνουν λάθος κατευθύνσεις στα όργανα και εκθέτουν το κράτος

  4. Σχόλιο από Petros Sarantopoulos — 19 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 8:50 πμ

    Αυτό τον σκοπό τον εξυπηρετεί η κάρτα του πολίτη που θα αντικαταστήσει την ταυτότητα το 2011
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11345027

  5. Σχόλιο από Γιάννης Κ. — 20 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 6:35 μμ

    Καλό ειναι να γινει κάτι στον πολύπαθο τομέα της υγείας
    Οι ασθενεις μένουν συχνά αδιάγνωστοι με γενικά φαρμακα και πέρασε να σε ξαδουμε . Αν υπήρχε ένα ηλεκτρονικό αρχείο που όλοι οι γιατροί θα καταχωρούσν ολες τις εξετάσεις του ασθενούς και με υπέθυηνη γνωση και ψηφιακή υπογραφή τη διάγνωσή τους θα τους καθιστουσε πολύ πιο υπέυθηνους και συνεργάσιμους μεταξυ των διαφόρων ειδικοτήτων. Είναι κρίμα ο ενας γιατρός να μην δεχετε τη γνωμη του άλλου να τσατιζετε αν πας και σε αλλο ή να του λές επειδή αυτά που μου ειπε ο αλλος γιατρος δεν τα κατάλαβ καλά παρτε τον τηλ να μιήσετε και αυτός να σου λέι μα πιος νομίζεις οτι ειναι υτός αας με παρει αυτο΄ς κλπ και τελικα να μην συνενοούνται. Και όσο για τις αξονικές που σίγουρα δε θα χωράνε σ ενα τσιπάκι να υπαρχει μια βάση δεδομένων που το κάθε διαγνωστικό κέντρο θα διατηρεί σ αυτην τις αξονικές που εχεουν γινει σ αυτό και τις διαγνώσεις (χωρίς δυνατότητα εκ των υστέρων τροπποποίησης) και εκει θα μπαινει ο κάθε εξουσιοδοτημένος γιατρός (και ο ασθενής)να κατεβάζει και να βλέπει τις εικόνες της αξονικής και τη διάγνωση. Αυτό θα καταστήσει τους γιατρούς και και τους ακτινοδιαγνωστες πιο επαγγελματιες και υπέυθηνους και θα ελέγξει και τη συνταγογράφηση. Βέβαια θα πρέιε να υπαρξει και συστημα ποινών αν κάποιος ασθενής αποδειχθεί οτι δεν διαγνωστηκε σωστα η δεν δεχθηκε τη σωστή θεραπεία.

  6. Σχόλιο από kwstas — 8 Οκτωβρίου, 2010 @ 4:22 μμ

    Είναι ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ στο να ζητήται ΑΦΜ και εκαθαριστικό για άνοιγμα λογαριαζμού σε τράπεζα η σύνδεση τηλεποικινωνιών. Ακόμα και η φωτοτυπια της ταυτότητας είναι ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ. Ταυτοποίηση σημαίνει μια επίδειξη της ταυτότητας. Επίσεις ότα θές να κλείσεις τα λευτά που έχεις είδη πάλι σου ζητούν την Άρτα με τα Γιάννενα!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού