Καταγγελία ιδιώτη για μη έκδοση απόδειξης – live ενημέρωση για την εγκυρότητα της καταγγελίας



Αυγούστου 11, 2010

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του www.illegalsigns.gov.gr θα μπορούσαμε να υποδείξουμε πάνω σε χάρτη και να καταγγείλουμε την μη έκδοση αποδείξεων από επιχειρήσεις.

Θα υπάρχει έλεγχος για την ταυτότητα του καταγγέλλοντα ώστε να μην γίνονται κακόβουλος οι καταγγελίες.Επίσης θα υπάρχει και δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας.Η καταγγελία ανάλογα το αν γίνεται επώνυμα η ανώνυμα θα παίρνει και μια προτεραιότητα.

Επίσης όποιος χρήστης κάνει μια καταγγελία που επικυρώνεται για την ορθότητα της από τον επιτόπιο έλεγχο του ΣΔΟΕ τότε λαμβάνει μια διαβάθμιση ώστε οι επόμενες καταγγελίες του να είναι σε προτεραιότητα.

Ο ΣΔΟΕ θα λαμβάνει τις καταγγελίες και θα διενεργεί έλεγχο στην περίπτωση που η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει μαζέψει κάποιο score.

Οι διαβαθμίσεις θα είναι κατά προτεραιότητα:
0.Ταυτοποιημένος χρήστης με πάνω από 5 έγκυρες καταγγελίες
1. Ταυτοποιημένος χρήστης με προηγούμενη έγκυρη καταγγελία
2. Ταυτοποιημένος χρήστης χωρίς προηγούμενη καταγγελία
3.Ταυτοποιημένος χρήστης με μη έγκυρη προηγούμενη καταγγελία
4.Ανώνυμος χρήστης

Τα στοιχέια της εταιρείας θα είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου για το αν θα φαίνονται στους χρήστες (για λόγους δυσφήμησης).

Θα υπάρχει δυνατότητα στους ελεγκτές να ενημερώνουν την εφαρμογή για την εγκυρότητα και για τις κυρώσεις που ελήφθησαν

5 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Παναγιωτης Παυλάκης — 21 Αυγούστου, 2010 @ 12:50 μμ

    Επίσης με την εφαρμογή της υποχρεωτικής ονομαστικής δήλωσης των κινητών θα παρέχεται η δυνατότητα να γίνεται καταγγελία και μέσω κινητού (είτε μέσω της ιστοσελίδας είτε με sms) για την πιο άμεση αλλά και επειδή ως γνωστών είανι το μέσο που όλοι έχουνε πάνω τους. Τώρα για την διαβάθμιση της καταγγελίας που έγινε απο κινητό θα μπορεί είτε να ελέγχεται από μια κεντρική βάση που να αναγνωρίζει την ταυτότητα του χρήστη απο τον αριθμό τηλεφώνου του είτε να έχει δηλωθει απο τον χρήστη κατα την εγγραφη του στην ιστοσελίδα (αυτό θα απαιτεί την προγενέστερη εγγραφή του χρήστη)

    Ακόμη η πλατφόρμα θα μπορεί να δεχθεί καταγγελίες π.χ. για παραεμπόριο ( θα ειδοποιείται όποια δημόσια υπηρεσία εινια υπεύθυνη αστυνομία , σδοε , δημοτικη αστυνομία) για αυξημένες τιμές ή και διαφορετική χρέωση από τον κατάλογο. Τέλος ίσως να παρέχεται και η δυνατότητα καταγγελίας για αλλιωμένα τρόφιμα ( αν και δεν είναι άμεσα οικονομικης φύσεως η παράβαση αλλά μπορεί να αποφέρει έσοδα απο το πρόστιμα) η στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει σωστά τους κανόνες υγιεινής ( θα ειδοποιείται το υγειονομικό).

  2. Σχόλιο από giorgis — 26 Αυγούστου, 2010 @ 10:07 πμ

    ωραιο το illegalsigns αλλα γιατι ρε παιδια Επιβεβαιωμένες Καταγγελίες 712 και Αποξηλωμένες Πινακίδες 169 μονο???

  3. Σχόλιο από χρήστης — 21 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 6:37 μμ

    Κάπως πρέπει να εξασφαλιστεί η μη χρήση τέτοιου μηχανισμού για τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρήσεων. Κατά τη γνώμη μου αν μη τι άλλο όλες οι καταγγελίες πρέπει να είναι επώνυμες, ενώ ο έλεγχος θα πρέπει να έχει τη λογική του mystery shopping.

  4. Σχόλιο από ΛΟΥΚΑΣ — 14 Μαρτίου, 2011 @ 11:24 μμ

    http://www.minfin.gr/portal/el/resource/section/financial-and-economic-crime-unit
    http://www.katanalotis.info/?page_id=6

    Οι παραπάνω είναι διευθύνσεις όπου μπορεί κανείς μετά από μεγάλο «ψάξιμο» να βρει κάποιο link για καταγγελίες. Αφού τα παρακάτω «δεν δουλεύουν» μάλλον όλοι μα όλοι οι υπεύθυνοι που προφανώς «μαζί τα φάγανε» μας δουλεύουν!!

    http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΝΑ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SEARCH ENGINES ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!

  5. Σχόλιο από Gap — 6 Ιουνίου, 2011 @ 3:28 μμ

    Σε όλους τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς οι νηπιαγωγοί και οι καθαρίστριες απαιτούν και λαμβάνουν χρήματα από τους γονιούς των νηπίων χωρίς να δίνουν αποδείξεις. Μάλιστα διαβεβαιώνουν ότι τους το έχει εγκρίνει ο αντιδήμαρχος του δήμου. Σε ποίο πρέπει να αποταθούμε να μας προστατέψει από αυτούς τους ληστές? Ή εφορία κάνει ότι δεν το γνωρίζει ! είναι νόμιμο αυτό το χρηματικό χαράτσι?.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού