βάση δεδομένων του Παρατηρητηρίου Τιμών ( www.e-prices.gr ) του Υπουργείο Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλία



Ιουλίου 25, 2010

Παρακαλούμε για την πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών έστω και σε cd. Επιθυμούμε να αναπτύξουμε δικτυακή εφαρμογή τύπου GIS με διασύνδεση με το google map με δυνατότητες όπως αυτές που περιγράφονται στην συνέχεια προς το όφελος του έλληνα καταναλωτή.

Με τιμή
Λουκάς Μπρέχας
Για το μη κερδοσκοπικό
Δίκτυο ΚΑΠΑ

==================
Από
Μπρέχα Λουκά
Μη κερδοσκοπικό Δίκτυο
Κοινωνικής Αλληλεγγύης &
Περιφερειακής Ανάπτυξης
Τ.Θ. 1333 Τ.Κ. 54110
Ιωάννινα
τηλ. 6972404946

Προς
κ. Κομνηνό Στέφανο
Γ.Γ. Εμπορίου
Υπουργείο Οικονομίας-
Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Πλατεία Κάνιγγος
Τ.Κ. 10181

Υπ’ όψη
κ. Στεργίου Γεωργίου
Ειδ. Γραμ. ΥΠΕΑ

9-3-2010
Θέμα: «Πρόσβαση στην βάση δεδομένων του Παρατηρητηρίου Τιμών www.e-prices.gr »

Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα κ. Κομνηνέ

Συγχαρητήρια για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών, σίγουρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της συνεχής ανόδου των τιμών

Εκπροσωπώ την μη κερδοσκοπική οργάνωση Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τους σκοπούς του καταστατικού μας, που επισυνάπτεται, στόχος του Δικτύου ΚΑΠΑ είναι η προώθηση της Συνεταιριστικής Οικονομίας στον τόπο μας, κυρίως στον τομέα των καταναλωτικών συνεταιρισμών, σύμφωνα και με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/64/136) στις 18 Δεκεμβρίου κατά την 64η σύνοδο του ΟΗΕ. ( Επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα )
Με το ψήφισμα αυτό η Γ.Σ. του ΟΗΕ ανακήρυξε το 2012 ως «Έτος Προώθησης των Συνεταιρισμών», υιοθετώντας την Έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας « Η Ανθεκτικότητα του Συνεταιριστικού Επιχειρηματικού Μοντέλου σε περιόδους κρίσης». Η έκθεση αυτή, που επισυνάπτεται, αναφέρεται εκτός των άλλων, στην συμβολή των συνεταιρισμών στην ανάκαμψη από την κρίση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την μεγάλη Κρίση στις αρχές του περασμένου αιώνα, της Σουηδίας και της Φιλανδίας μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στην υιοθέτηση των καταναλωτικών συνεταιρισμών από την Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, που βοήθησε στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί στην υπόλοιπη Ευρώπη πουλώντας σε χαμηλές τιμές κόστους, λειτουργούν ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών, ως ένας εναλλακτικός τρόπος αγοράς που αναγκάζει και τον επενδυτικό ιδιωτικό τομέα να συνετιστεί στην πολιτική πωλήσεων του, προσφέροντας ένα πρόσθετο σταθεροποιητικό σύστημα στην αγορά. Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν 25.000.000 μέλη καταναλωτικών συνεταιρισμών (σχετική ιστοσελίδα Καταναλωτικών Συνεταιρισμών Ευρώπης http://www.eurocoop.coop/ )

Η προσπάθεια μας να αναπτύξουμε καταναλωτικούς συνεταιρισμούς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, σύμφωνα και με το καταστατικό μας, με το Παρατηρητήριο Τιμών, για να έχουμε εικόνα της αγοράς και να μπορούμε να έχουμε αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ με τους προμηθευτές, αλλά και να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πράγματι ένας καταναλωτικός συνεταιρισμός πουλάει φτηνότερα και αξίζει να γίνει μέλος του.

Η μέχρι τώρα ανάπτυξη του Παρατηρητηρίου Τιμών στην σελίδα www.e-prices.gr δεν δίνει αυτές τις δυνατότητες. Παράδειγμα, δεν μπορεί κάποιος για ένα σύνολο προϊόντων να δει το κοντινότερο κατάστημα που πουλά το σύνολο και όχι τα χωριστά προϊόντα φθηνότερα. Δεν μπορεί να δει την μέγιστη τιμή και ελάχιστη τιμή ενός προϊόντος σε όλη την Επικράτεια. Δεν μπορεί να κάνει στατιστικές αναλύσεις εάν δεν διαθέτει το σύνολο της βάσης δεδομένων του Παρατηρητηρίου Τιμών.

Κ. Γενικέ

Παρακαλούμε να μας δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην βάση δεδομένων του Παρατηρητηρίου Τιμών στην ιστοσελίδα www.e-prices.gr με σκοπό την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα μας με πολλαπλές δυνατότητες αναζήτησης αλλά και την επεξεργασία των δεδομένων για να βαδίσουμε με σίγουρα βήματα προς την κατεύθυνση των καταναλωτικών συνεταιρισμών.

Όλες οι βάσεις δεδομένων μπορούν να προσφέρουν σύνδεση μέσω του πρωτοκόλλου SOAP Simple Object Access Protocol για την εξωτερική πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Παρακαλούμε μην μας απαντήσετε ότι το Παρατηρητήριο Τιμών θα βελτιωθεί στο μέλλον και πρέπει να περιμένουμε, δώστε μας την ευκαιρία να τρέξουμε με τους δικούς μας ρυθμούς.
Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη Σύσταση 193 του Διεθνές Γραφείου Εργασίας που έχει αποδεχτεί και η Ελλάδα. «III 11 (1) Οι κυβερνήσεις οφείλουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των συνεταιρισμών σε υπηρεσίες στήριξης με σκοπό να ενισχύσουν και να βελτιώσουν την οικονομική τους βιωσιμότητα και την ικανότητά τους να δημιουργούν θέσεις εργασίας και διαχείρισης εισοδημάτων. (3) Οι κυβερνήσεις οφείλουν να διευκολύνουν την οργάνωση υπηρεσιών στήριξης. Οι συνεταιρισμοί και οι οργανώσεις τους πρέπει να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στην οργάνωση και στη διαχείριση αυτών των υπηρεσιών και αν τούτο είναι δυνατό και ωφέλιμο, στη χρηματοδότησή τους (4) Οι κυβερνήσεις οφείλουν να αναγνωρίζουν το ρόλο των συνεταιρισμών και των οργανώσεών τους, δημιουργώντας το κατάλληλο πλαίσιο και τα μέσα για να ιδρυθούν και να αναπτυχθούν οι συνεταιρισμοί σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.»

Παρακαλούμε βοηθήστε μας.
Βοηθήστε μας στην προσπάθειά μας να ρίξουμε τις τιμές, για να απελευθερωθούν πόροι για κοινωφελή έργα που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας, αυτήν την δύσκολη στιγμή. Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί είναι ένας ενδεδειγμένος και καταξιωμένος τρόπος παγκοσμίως με ιστορία και συσσωρευμένη τεχνογνωσία τουλάχιστον ενός αιώνα. Οι συνεταιρισμοί σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα, μέρος του κοινού πλεονάσματος, περί του 10%,το αφιερώνουν σε κοινωφελείς δράσεις για τα μέλη τους ή όλη την κοινωνία. Η κοινωνική παράλληλα με την οικονομική τους υπόσταση αναγνωρίζεται διεθνώς.

Με τιμή

Λουκάς Μπρέχας
Για το μη κερδοσκοπικό Δίκτυο ΚΑΠΑ
www.diktio-kapa.dos.gr
email lmprecha@cc.uoi.gr, info@diktio-kapa.dos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού