Συνδεση ΑΦΜ με επαγγελματικους τραπεζικους λογαριασμους



Ιουλίου 15, 2010

Παραλληλα με την σωστη ενεργεια της υποχρεωτικης πληρωμης εταιρικων συναλλαγων μεσω τραπεζικου λογαριασμου πιστευω πως θα πρεπει με μια απλη υπουργικη αποφαση (δεν νομιζω οτι χρειαζεται νομος) να καθιερωθει οτι καθε πληρωμη απο οποιονδηποτε δημοσιο ή ιδιωτικο φορεα και εταιρια σε οποιονδηποτε προσωπο, δημοσιο ή ιδιωτικο φορεα και εταιρια να γινεται με αναφορα στους οικειους ΑΦΜ.

Στοχος καθε συναλλαγη (πχ απο 30 ευρω και πανω) να ειναι συνδεδεμενη με τους ΑΦΜ του εκαστοτε πελατη και του προμηθευτη του καθως και των επαγγελματικων λογαριασμων τους.

Κινητρο το οτι κανενα εταιρικο εξοδο δεν θα γινεται αποδεκτο αν δεν εχει συνδεθει με εναν ΑΦΜ και πληρωθει μεσω του σχετικου επαγγελματικου τραπεζικου λογαριασμου, διγραμμης επιταγης ή χρεωστικης καρτας.

Η παραπανω διαδικασια πρεπει να ισχυει για ολες τις πληρωμες ενος δημοσιου ή ιδιωτικου φορεα ξεκινωντας απο την μισθοδοσια, τις εισφορες, τον φπα και φτανοντας στις πληρωμες προμηθευτων, αγορων, τραπεζικων συναλλαγων, παροχων, δικτυων, κλπ

Μια τετοια ενεργεια μπορει να αποτελεσει μια ουσιαστικη βαση πληροφοριων στον ιδιωτικο τομεα για την καταπολεμηση της φοροδιαφυγης, της εισφοροδιαφυγης αλλα και το ξεκαθαρισμα απο τις εταιριες «μαιμουδες» που καταστρεφουν την Ελληνικη αγορα.

Οσον αφορα τον δημοσιο τομεα (εαν καθε υπουργειο, οργανισμος, αρχη και φορεας αποκτησει ΑΦΜ με ουσιαστικη χρηση και ειδικο τραπεζικο λογαριασμο) τοτε και εκει επισης θα ειναι αμεσα ελεγχομενο το «που πανε τα λεφτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού