Επίσημη επιστολή και αναφορά λόγου αποκλεισμό από δημόσια υπηρεσία και ανωνυμοποιημένη δημοσίευση



Ιουνίου 26, 2010

Για υπηρεσίες που χρειάζονται πολλοί πολίτες, όπως θέση σε δημόσιο παιδικό σταθμό ή κάποια εγχείρηση σε νοσοκομείο, υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι μόνο διαφάνεια δεν οδηγεί τις επιλογές.

Προτείνεται μία απλή και καθόλου χρονοβόρα διαδικασία (την ιντερνετική πλευρά της οποίας δεσμεύομαι να υλοποιήσω και να φιλοξενήσω):

1. Για κάθε αίτημα πολίτη που αφορά σε υπηρεσίες όπως πχ. θέση σε παιδικό σταθμό, βοήθεια στο σπίτι για υπερήλικες κλπ, επίσημη αιτιολόγηση σε περίπτωση που το αίτημα του πολίτη δεν ικανοποιηθεί, καθώς και ρητή αναφορά στα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την επιλογή αυτών που επιλέχθηκαν.

2. Καταγραφή όλων των υπηρεσιών (επώνυμα) και των αιτημάτων (ανώνυμα, με τρόπο που επιτρέπει όμως παρακολούθηση της υπόθεσης) για online παρακολούθηση. Κατόπιν επιλογής, δημοσίευση των κριτηρίων επιλογής και κατάλογο αυτών που επιλέχθηκαν για την υπηρεσία.

Μετά τη διαδικασία δημοσίευσης των στοιχείων, μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία αξιολόγησης (από το κοινό ή από ειδικό προσωπικό) που θα αποτελέι και μέρος της αξιολόγησης του φορέα που επέλεξε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από John Bardakos — 29 Ιουνίου, 2010 @ 10:00 πμ

    Καλή αρχή!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού