Εύκολος τρόπος για μικρότερες ουρές



Ιουνίου 14, 2010

Σε αρκετές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα στην εφορία Παλλήνης παρατηρούνται μεγάλες ουρές. Η ιδιαιτερότητα κάποιων συγκεκριμένων γραφείων είναι ότι αρκετοί από τους πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ενώ άλλες υποθέσεις μπορεί να απαιτούν μέχρι και μισή ώρα. Δυστυχώς όλοι οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τις δύσκολες υποθέσεις, καθυστερώντας χωρίς λόγο. Η λύση είναι εξαιρετικά απλή, εάν υπάρχουν τουλάχιστον δύο υπάλληλοι στον γκισέ.

Όλοι οι πολίτες περνούν υποχρεωτικά από τον πρώτο υπάλληλο, χωρίς να πάρουν αριθμό προτεραιότητας (απλά περιμένει ο ένας πίσω από τον άλλο). Ο πρώτος υπάλληλος απαγορεύεται να ασχοληθεί με οποιαδήποτε υπόθεση παραπάνω από 2-5 λεπτά. Εάν κρίνει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απαιτεί περισσότερο χρόνο, ζητάει από τον πολίτη να πάρει νούμερο με σειρά προτεραιότητας, για τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι ασχολούνται αποκλειστικά με τις “δύσκολες” υποθέσεις.

Έτσι, οι απλές περιπτώσεις ξεμπερδεύουν άμεσα, αλλά και οι μέσοι χρόνοι αναμονής που αναγράφονται στους αριθμούς προτεραιότητας ανταποκρίνονται περισσότερο στην πραγματικότητα.

2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από kpap — 15 Ιουνίου, 2010 @ 1:56 μμ

    Ωραία πρόταση. Θα μπορούσε ακόμη να καθιερωθεί μια υποδοχή (ρεσεψιόν) στις μεγάλες υπηρεσίες. Η υποδοχή μπορεί να επίσης να δίνει προτεραιότητα σε ΑμΕΑ, εγκύους, ηλικιωμένους κλπ.

  2. Σχόλιο από Γιώργος Μπιρμπίλης — 5 Ιουλίου, 2010 @ 4:59 μμ

    Έχει προταθεί αυτό να γίνεται από ειδικευόμενο γιατρό ή και από έμπειρο νοσοκόμο στα νοσοκομεία

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού