ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Κ.Ε.Κ.



Ιουνίου 10, 2010

Στα προγράμματα των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης τα οποία δειξάγονται για άνεργους και είναι συνχρηματοδούτενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο ο ΟΑΕΔ ύστερα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες δίνει παραπεμπτικό στον άνεργο ώστε να απευθύνεται σε συγκεκριμένο Κ.Ε.Κ. για να πραγματοποιήσει αίτηση και να περιμένει ο άνεργος και το Κ.Ε.Κ. τη συμπλήρωση του τμήματος με 20 -25 αιτήσεις ώστε να ξεκινήσει του τμήμα κατάρτισης και δια βίου μάθησης .
Προτείνω ο ΟΑΕΔ να έχει τη δυνατότητα με νομοθετικές ρυθμίσεις να παρακάμψει την γραφειοκρατεία και να δημιουργεί τα τμήματα με τους ανέργους αφού συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός για κάθε τμήμα -πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και να στέλνει στον ιδιοκτήτη του Κ.Ε.Κ. τη λίστα με τα ονόματα και να ενημερώνει τους ανέργους για το πρόγραμμα στο οποίο έχουν ενταχθεί .
Οι συνέπειες είναι οι εξής : τα προγράμματα ξεκινούν πιο γρήγορα , υπάρχει άμεση ενημέρωση για το πρόγραμμα κατάρτισης , εξοικονόμηση χρόνου και εργατοωρών και η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων επιταχύνεται .

5 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από xanthi — 14 Ιουνίου, 2010 @ 7:12 μμ

    Είναι επιπλέον θετικό να ενημερώνονται τηλεφωνικά ή από τις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ οι άνεργοι για τα προγράμματα κατάρτισης στα ΚΕΚ που είνια κοντά στην περιοχή τους .

  2. Σχόλιο από Νίκος Θ. — 16 Ιουνίου, 2010 @ 4:32 μμ

    Η πρόταση είναι απλά «εκτός πραγματικότητας». Ολη η γραφειοκρατ»ε»ία μπορεί να παρακαμφθεί πολύ απλά με την κατάργηση της υποχρέωσης υπόδειξης ανέργων από τον ΟΑΕΔ (έτσι μεταφράζεται στην Ελληνική η έκφραση «δίνει παραπεμπτικό στον άνεργο» για τα συ»ν»χρηματοδοτούμενα έργα κατάρτισης).

  3. Σχόλιο από teacher — 12 Ιουλίου, 2010 @ 6:06 πμ

    H προτάσή μου αναφέρεται στη δυνατότητα ο ΟΑΕΔ να δημιουργεί απευθείας τα τμήματα των ανέργων στα προγράμματα που θα υλοποιούν τα Κ.Ε.Κ. ώστε η γραφειοκρατεία να περιορίζεται και να πραγματοποιείται ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ .

  4. Σχόλιο από mike — 3 Αυγούστου, 2010 @ 11:49 πμ

    Πολύ χρήσιμη η πρόταση . Θα μπορούσε ο ΟΑΕΔ να στέλνει στα Κ.Ε.Κ. τις λίστες με τους καταρτιζόμενους /τμήμα ώστε τα τμήματα των ανέργων να ολοκληρώνονται ταχύτερα .

  5. Σχόλιο από ΚΩΣΤΑΣ — 12 Αυγούστου, 2010 @ 5:57 μμ

    Η πρόταση είναι εξαιρετική γιατί θα βοηθήσει τους άνεργους να ενταχθούν σε προγράμματα ΚΕΚ σε βασικές και εξειδικευμένες δεξιότητες , να καταρτιστούν στα προγράμματα , να δώσουν εξετάσεις για πιστοποιητικά πληροφορικής . Ετσι θα αξιοποιηθεί πιο γρήγορα το ΕΣΠΑ ενώ ΓΣΕΕ και Υπουργείο χυμφωνούν ότι οι άνεργοι θα φτάσουν 1000000 άνθρωποι .

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού