Nέος Δικτυακός Τόπος του Υπουργείου ΠαιδείαςΜαΐου 26, 2010

Σκοπός και φιλοδοξία του σχεδιασμού  του νέου ιστοτόπου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο που θα ενημερώνει για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Υπουργείου.

Αν κατά την περιήγηση σας εντοπίσετε σφάλματα ή δυσλειτουργίες, θα χαρούμε να μας το γνωρίσετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: webmaster@ypepth.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να προβούμε στις απαραίτητες επεμβάσεις – διορθώσεις.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, για ερωτήσεις, απορίες και οποιοδήποτε θέμα δε σχετίζεται με το νέο ιστότοπο, μπορείτε να απευθύνεσθε στο Γραφείο Eπικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών.

O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Joomla. Πλην ειδικής αναφοράς, όλο το περιεχόμενο αυτού του διαδικτυακού τόπου είναι αδειοδοτημένο με Creative Commons 3.0. H ιστοσελίδα www.ypaideias.gr δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι 15-180. Το περιεχόμενό της είναι ενημερωτικό – ειδησεογραφικό και αφορά στην ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες του Υπουργείου.

Στην ανάπτυξη του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εργάστηκαν οι: Μειντάνης Σωτήρης, Γιαννακός Χαράλαμπος, Καλέμης Γιώργος, Βάσω Ηλιάδου, Αντώνης Ρούσσος, Εύη Γιούρα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Θεουλάκη

Aπό το χρήστη

admin

Θεματικές

Ετικέτες8 Σχόλια »

 1. Σχόλιο από Adekastos — 29 Μαΐου, 2010 @ 12:53 μμ

  Στο νέο δικτυακό τόπο θα πρέπει να αναρτηθεί και όλη
  η νομοθεσία που διέπει την εκπαίδευση.
  Για κάθε επιμέρους διάταξη που καταργείται ή τροποποιείται με
  νεότερη, θα πρέπει να υπάρχει και σχετική σημείωση.

  Δεν μας ενδιαφέρει το «κατόρθωμα» της εγκατάστασης του Joomla,
  ούτε οι ανούσιες παρουσιάσεις ενός νέου δικτυακού τόπου…

  Καλό κουράγιο,
  Α.

 2. Σχόλιο από netcomb2b — 30 Μαΐου, 2010 @ 2:18 πμ

  Α και κάτι άλλο περί cloud-Virtual.-SaaS/HaaS/PaaS-Data centers-infastruct. κλπ κλπ.
  H ms έστω καθυστερημένη βγαίνει δυνατά στο παιχνίδι….Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω link….. http://blogs.technet.com/b/sqlserverexperts/archive/2010/03/04/microsoft-is-in-the-cloud-what-does-that-mean-for-the-data-professional.aspx?CR_CC=100193001&WT.mc_id=Media&mtag=DispTechTarget

 3. Σχόλιο από ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ — 30 Μαΐου, 2010 @ 9:05 πμ

  Συγχαρητήρια στην ομάδα. Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες πιστεύω είναι κάτι που δημιουργείται σταδιακά, με τις προτάσεις των ενδιαφερομένων.

  Μακάρι να δούμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες!

 4. Σχόλιο από Kris — 31 Μαΐου, 2010 @ 11:51 πμ

  Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω ένα σοβαρό λόγο γιατί ένα e-goverment site μπορεί να στηρίζεται σε Joomla (ή drupal ή wordpress ή οποιοδήποτε Open-source CMS)

 5. Σχόλιο από Δημήτρης Μωραϊτης — 1 Ιουνίου, 2010 @ 12:52 πμ

  Υπάρχει έστω και ένας σοβαρός λόγος γιατί ένα e-gov site ΔΕΝ μπορεί να βασίζεται σε open source CMS;

  Στην παρακάτω σελίδα πάντως μπορείτε να δείτε 267 λόγους γιατί μπορεί:
  http://plone.net/sites/sites_listing?industries:list=Government

 6. Σχόλιο από Kostas Stathakos — 1 Ιουνίου, 2010 @ 11:53 πμ

  Εγώ μάλλον δεν μπορώ να δώσω έναν “σοβαρό” λόγο, αλλά ίσως μπορέσουν οι παρακάτω.

  Ηνωμένα Εθνη (RIG), Λευκός Οίκος, Πόλη του Λονδίνου, NASA APPEL, κτλ, κτλ

  Gov sites in Drupal
  http://groups.drupal.org/node/19885

  Gov sites in Joomla
  http://community.joomla.org/showcase/sites/government-and-nonprofit/government.html

 7. Σχόλιο από Stav Katsoulis — 1 Ιουνίου, 2010 @ 5:51 μμ

  Αν νομίσει κανείς ότι πρέπει να κάνει αυτήν την ερώτηση, μάλλον δεν είναι έτοιμοι να λάβουν σοβαρή απάντηση…
  Τουλάχιστον δεν νομίζω να υπάρχει μια απάντηση που να μπορούν ή να θέλουν να αποδεχθούν.

 8. Σχόλιο από Ναπολέων Μάου — 19 Αυγούστου, 2010 @ 12:53 πμ

  Η συζήτηση έχει πάρει λάθος κατεύθυνση.
  Υπάρχει όντως το πρόβλημα της επιλογής του εργαλείου που θα χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε μια εφαρμογή.
  Αλλά το αν αυτό το εργαλείο είναι ανοικτού η κλειστού κώδικα δεν επηρεάζει την ποιότητα της εφαρμογής.
  Και το ζητούμενο είναι η ποιότητα της εφαρμογής.

  Μερικά σχόλια για τον νέο δικτυακό τόπο του υπουργείου παιδείας.
  1) Τα μενού δεν δουλεύουν σωστά.
  Άλλο μενού φαίνεται ότι είναι ενεργό και αλλουνού οι επιλογές παρουσιάζονται στον χρήστη, οχι πάντα φυσικά. Υπάρχει και περίπτωση στην οποία ο χρήστης δεν μπορεί καν να διαλέξει καμία από τις επιλογές ενός μενού γιατί απλά αυτές εξαφανίζονται.
  Το πρόβλημα αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι η εφαρμογή αυτή (δικτυακός τόπος) αναπτύχθηκε χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος χρηστικότητας, usability testing στην βαρβαρική.
  2)Όταν τεστάρεις τον δικτυακό τόπο με τον HTML validator του W3C σου λέει ότι μόνο στην αρχική σελίδα υπάρχουν 19 λάθη και δίνει και άλλες 19 warnings.
  Επιτρέπετε να υπάρχει αυτό το πρόβλημα στον δικτυακό τόπο του υπουργείου που είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των πληροφορικών στην Ελλάδα και για την ερευνητική δουλειά που γίνετε στον τόπο μας;
  3)Τι γίνετε με τα ΑΜΕΑ; Ακολουθεί ο δικτυακός τόπος τις διάφορες οδηγίες προσβασιμότητας, accessibility guidelines, του W3C. Επιτρέπετε στον δικτυακό τόπο ενός υπουργείου να ΜΗΝ τις ακολουθεί;

  Μπορεί λοιπόν κάποιοι να είναι περήφανοι ότι χρησιμοποίησαν εργαλεία ανοικτού κώδικα και ότι η εφαρμογή που ανέπτυξαν κόστισε, όπως διάβασα στο esos.gr για τον δικτυακό τόπο του υπουργείου παιδείας, μόνο 150 ευρώ, αλλά τι με νοιάζει εμένα. Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να την χρησιμοποιήσω.

  Φυσικά η εφαρμογή δεν κόστισε μόνο 150 ευρώ. Κόστισε πολύ περισσότερο. Απλά αυτοί που το είπαν αυτό ξέχασαν να υπολογίσουν στο κόστος την εργασία των προγραμματιστών που την ανέπτυξαν και άλλα….

  Κλείνοντας θα επαναλάβω ότι σαν τελικοί χρήστες πρέπει να απαιτούμε εφαρμογές ποιότητας αδιαφορώντας αν αυτές γράφτηκαν με εργαλεία ανοικτού η κλειστού κώδικα.
  Και σαν προγραμματιστές θα πρέπει πάντα να διαλέγουμε το κατάλληλο εργαλείο για την ανάπτυξη ποιοτικών εφαρμογών, αδιαφορώντας αν αυτό είναι ανοικτού ή κλειστού κώδικα.
  Και μια και η επιλογή εργαλείων γίνετε κυρίως με βάση το κόστος θα ήθελα να πω ότι πολλές φορές ισχύει το ρητό “παίρνεις ότι πληρώσεις.”

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons LicenseO δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού