Αυτοματοποιημένο σύστημα αποστολής καρτ-ποστάλ σε τουριστικές τοποθεσίες και υποκαταστήματα ΕΛΤΑ



Μαρτίου 16, 2010

Πρόκειται για ένα πλήρως οικολογικό, αυτοματοποιημένο σύστημα συγγραφής και ηλεκτρονικής αποστολής καρτ-ποσταλ, και άλλων προσωποποιημένων ψηφιακών εντύπων σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του δικτύου των ΕΛΤΑ.

1. Στην απλούστερη του μορφή, αποτελείται μόνο από ένα μπλοκ με προτυπωμένες καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες από την τοποθεσία των κατά τόπους ΕΛΤΑ ή άλλο τουριστικό φωτογραφικό-καλλιτεχνικό υλικό. Σ’ αυτή τη περίπτωση ο χρήστης επιλέγει την καρτ-ποστάλ που επιθυμεί, και χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό στυλό γράφει με εντελώς φυσικό τρόπο ότι αυτός θέλει. Συμπληρώνει την διεύθυνση του παραλήπτη και τσεκάρει στο κάτω δεξί μέρος της κάρτας την ετικέτα «αποστολή» ή «mail it».

2. Σε πιο σύνθετη μορφή, το σύστημα συμπληρώνεται από ένα μικρό info-kiosk με οθόνη αφής και το ηλεκτρονικό στυλό, καθώς επίσης και από ένα μπλοκ με κενές καρτ-ποστάλ. Το σύστημα συνδέεται στο Internet μέσω του δικτύου των ΕΛΤΑ. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει έτοιμα δείγματα καρτ-ποστάλ από ηλεκτρονικό αρχείο φωτογραφιών μέσω της οθόνης αφής. Επιπλέον μπορεί να εισάγει και δικές του φωτογραφίες από την ψηφιακή του μηχανή, μέσω του αναγνώστη καρτών που διαθέτει το kiosk. Επίσης μπορεί να φωτογραφηθεί κάνοντας χρήση της φωτογραφικής μηχανής στο Kiosk. Όλες οι παραπάνω επιλογές στο λογισμικό δίνονται πολυγλωσσικά μέσω του kiosk.

Τέλος, ο χρήστης συμπληρώνει με το ηλεκτρονικό στυλό, χρησιμοποιώντας τον δικό του γραφικό χαρακτήρα το κενό καρτ-ποστάλ, βλέπει στην οθόνη την πραγματική κάρτα με φόντο το θέμα ή τις φωτογραφίες που είχε προηγουμένως επιλέξει και με το στυλό στο κάτω δεξί μέρος της κάρτας τσεκάρει «αποστολή» ή «mail it».

Πιθανές συνέργιες με ΕΛΤΑ ή άλλους φορείς και ψηφιακά αρχεία

Τα ΕΛΤΑ σήμερα αξιοποιούν τεχνολογίες Υβριδικού Ταχυδρομείου. Πρόκειται με απλά λόγια για την παραγωγή φυσικής επιστολής, αλλά και παντός τυπογραφικού εντύπου, την εμφακέλωση, την αποστολή και παράδοσή της στον τελικό παραλήπτη, μόνο με την αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος από τον πελάτη στα ΕΛΤΑ, αλλά και την μαζική παραγωγή εντύπων προς χρήση από ιδιώτη ή Δημόσιο φορέα.

Στα πλαίσια του Γ ΚΠΣ τα ΕΛΤΑ επένδυσαν κοντά 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για την δημιουργία δύο Υβριδικών μονάδων. Mία στο αυτοματοποιημένο κομβικό στο Κρυονέρι Αττικής και μία στο αυτοματοποιημένο κομβικό της Θεσσαλονίκης

Σαν υλικό για τις καρτ-ποστάλ μπορεί να αξιοποιηθεί το ψηφιακό αρχείο των ΕΛΤΑ ή του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, Ε.Λ.Ι.Α.

Οφέλη για τα ΕΛΤΑ

• Προστιθέμενη αξία και διαφήμιση σε στρατηγικές τουριστικές τοποθεσίες
• Χαμηλό κόστος κτήσης, επέκτασης και συντήρησης
• Κεντρικοποιημένες λειτουργίες αναβάθμισης ψηφιακού αρχείου μέσω Internet.
• Συνέργιες με υφιστάμενες επενδύσεις των ΕΛΤΑ, όπως το υβριδικό ταχυδρομείο

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Dim — 17 Μαρτίου, 2010 @ 10:22 πμ

    Πάντα είναι καλή μια ιδέα που αξιοποιεί υφιστάμενες υποδομές.
    Στην παρούσα φάση όμως υπάρχουν πολλά ζητήματα υψηλής προτεραιότητας και το να στέλνει κανείς καρτ-ποστάλ δεν είναι ένα από αυτά.
    Εξάλλου, η αξιοποίηση των υποδομών του Υβριδικού Ταχυδρομείου είναι ένα θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν στα ΕΛΤΑ και μάλιστα να δείξουν κάποια αποτελέσματα. Πράγματι, τι γίνεται με τα μηχανήματα για τα οποία ξοδεύτηκαν 2,5 εκατομύρια ευρώ?

  2. Σχόλιο από vegan — 13 Απριλίου, 2010 @ 1:48 μμ

    ενδιαφέρουσα ιδέα!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού