Δημιουργία φόρουμ/κοινωνικού δικτύου για την ανταλλαγή γνώσεων/απόψεων νέων επαγγελματιών



Μαρτίου 13, 2010

Η σύσταση ενός δικτυακού τόπου όπου νέοι επαγγελματίες και πολίτες με εμπειρία και ιδέες θα ανταλλάσουν απόψεις και γνώσεις όσον αφορά νέα επαγγελματικά εγχειρήματα. Ο δικτυακός αυτός τόπος μπορεί να έχει μορφή φόρουμ όπου θα γίνονται συζητήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες, είτε την μορφή κοινωνικού δικτύου όπου θα συνάπτονται επαγγελματικές «φιλίες» μεταξή ατόμων που τους ενδιαφέρει το ίδιο αντικείμενο. Η τελευταία μορφή ίσως έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται κατηγοριοποίηση και θα είναι γενικά πολύ πιο εύκολο η συντήρησή του και πιο ρευστή η λειτουργία του ανεξαρτήτως αριθμό μελών και συζητήσεων.

Στο χώρο αυτο θα γίνονται συζητήσεις για νέες επιχειρηματικές ιδέες, ανεύρεση συνεργασίας και ειδικών, και γενικής πληροφόρισης για επιδόματα, διαδικαστικά και προβλήματα που υπάρχουν.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Dim — 14 Μαρτίου, 2010 @ 11:56 πμ

    Η δικτύωση πάντα καλή και χρήσιμη. Όμως ένα φορουμ δεν δημιουργείται από μόνο του. Κάποιος θα πρέπει να το δημιουργήσει και να το συντηρεί και η πρόταση δεν το διευκρινίζει.
    Μήπως τα επαγγελματικά επιμελητήρια θα έπρεπε να εμπλακούν ενεργά για τους επαγγελματίες που τους αφορύν? Μήπως κάποια το κάνουν ήδη?
    Επίσης οι ΟΤΑ έχουν τη δυνατότητα να προσφέορυν κάτι τέτοιο για του επαγγελματίες της περιοχής τους.

  2. Σχόλιο από χρήστης — 17 Μαρτίου, 2010 @ 2:26 μμ

    Το φόρουμ ή την υπηρεσία κοινωνικού δικτύου θα δημιουργηθεί κεντρικά από φορέα του κράτους. Αυτό που μπορούν να κανουν τα επαγγελματικά επιμελητήρια και οι ΟΤΑ είναι να αναρτούν πληροφορίες για συγκεκριμένα επαγγέλματα και η πληροφορία είναι κομματιασμένη είτε ανά επάγγελμα (επιμελητήρια) είτε χωρικά (ΟΤΑ). Η πρόταση αναφέρεται στην επικοινωνία των ενδιαφερομένων μεταξύ τους, την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών. Η επικοινωνία ειναι οριζόντια και όχι κάθετη. Είναι δηλαδή σαν να επικοινωνούν οι μαθητές μεταξύ τους και όχι οι μαθητές με τους δασκάλους.

    Επίσης, η πρόταση δεν αναφέρεται στην πληροφόρηση του πολίτη για τα προαπαιτούμενα για να πάρει άδεια χρήσης επαγγέλματος, να διοριστεί σαν καθηγητής, ή για τυχόν ανοιχτές θέσεις εργασίας. Αυτό που θα αποσκοπεί το κοινωνικό δίκτυο είναι η καλλιέργεια νέων ιδεών και η διευκόλυνση διεκπεραίωσης πρωτότυπων εγχειρημάτων και επιχειρήσεων. Άλλωστε οι νέες θέσεις εργασίας σε κλασσικά επαγγέλματα (μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, λογιστές κτλ) θα λιγοστεύουν με τα χρόνια. Αυτό που θα αποσκοπεί το κοινωνικό δίκτυο είναι η ενθάρρυνση και η διευκόλυνση δημιουργίας start-up εταιριών πάνω σε νέα μέτωπα και κυρίως πάνω σε νέες τεχνολογίες. Έτσι θα έχει και ο πολίτης έναν σύμμαχο για να κάνει κάτι δικό του βοηθώντας την ανάπτυξη της οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Πιστεύω πως θα είναι πιο αποτελεσματική και επίκαιρη η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου και όχι ενός φόρουμ. Η διαφορά είναι ότι το φόρουμ είναι απλά μια συλλογή απο συζητήσεων κατηγοριοποιημένων ανα θέμα, ενώ το κοινωνικό δίκτυο είναι μια ζωντανή ηλεκτρονική κοινωνία όπου τα μέλη δικτυώνονται με άλλα μέλη με τα οποία έχουν κοινά ενδιαφέροντα όπως είναι το Facebook.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού