Λειτουργία του Labs OpenGov – «ν, (ν+1), (ν+2)»



Μαρτίου 10, 2010

Χωρίς να μπαίνει φραγμός στις ιδέες που υποβάλλονται, η πρόταση αφορά στο να μπει κάποια τάξη στη λειτουργία του Labs OpenGov με στόχο στο τέλος να βγει κάτι χρήσιμο και εφαρμόσιμο από αυτή την άσκηση.
Πέντε κανόνες:
(1) Χρονικός Ορίζοντας. Όλες οι προτάσεις να κατατάσσονται σε ένα από τους παρακάτω χρονικούς ορίζοντες:
(α) Ορίζοντας ν, που αφορά σε προτάσεις προς υλοποίηση στο επόμενο τρίμηνο και προφανώς αφορά σε προτάσεις «άμεσης ανάγκης και δυνατότητας υλοποίησης και σχετικά μικρά έργα».
(β) Ορίζοντας (ν+1), για προτάσεις προς υλοποίηση μέσα στους επόμενους 9 μήνες. Αφορά σε έργα «μεσαίου» μεγέθους για τα οποία όμως θα πρέπει να αρχίσουμε δουλειά από τώρα.
(γ) Ορίζοντας (ν+2), για προτάσεις προς υλοποίηση μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Μάλλον «μεγάλα» έργα για τα οποία δεν είμαστε και «τόσο σίγουροι» για την ανάγκη ή τη δυνατότητα υλοποίησης και θα πρέπει να ξεκινήσουν «ενέργειες ωρίμανσης».
Οι χρονικοί ορίζοντες είναι «κυλιόμενοι» και καθορίζονται από το ν του εκάστοτε Κύκλου του Labs (βλ. παρακάτω).
(2) Φάσεις – Κύκλοι του Labs OpenGov. Ορίζεται Κύκλος ν, διάρκειας ενός μηνός ή 2 μηνών, μέσα στον οποίο θα υποβάλλονται, σχολιάζονται και αξιολογούνται οι προτάσεις.
(3) Συμμετοχή των «Αρμόδιων Φορέων» στη διαβούλευση και αξιολόγηση των προτάσεων που τους αφορούν. Εδώ να προσέξουμε το γεγονός των «συναρμόδιων Υπουργείων». Άσχετα εάν υπάρχουν «συναρμόδιοι», για κάθε πρόταση θα πρέπει να ορίζεται ένας και μόνο ένας ως «αρμόδιος φορέας υλοποίησης».
(4) Δρομολόγηση για Υλοποίηση. Για κάθε πρόταση που κρίθηκε ως υλοποιήσιμη, το Labs OpenGov την «παραδίδει» στον Αρμόδιο Φορέα για υλοποίηση. Ο Αρμόδιος Φορέας ενημερώνει το Labs για την πορεία της υλοποίησης τουλάχιστον μία φορά ανά Κύκλο.
(5) Τακτική (σε κάθε Κύκλο) δημοσίευση των στατιστικών με τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Labs Open Gov.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού