Ακαδημαϊκή έρευνα και egovernment



Μαρτίου 10, 2010

Η διαβούλευση μέσω του labs.OpenGov είναι μια ευκαιρία να ενταθεί η σχέση μεταξύ των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων με τη δημόσια διοίκηση και ευρύτερα με την κοινωνία.

Πολλές από τις καινοτόμες και μη αλλά παρ” όλα αυτά καλές ιδέες που δεν θα υλοποιηθούν από το labs.OpenGov μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια βάση από την οποία θα αντλούν θέματα για εκπόνηση πτυχιακών εργασιών οι φοιτητές από διάφορα συναφή τμήματα.

Μια ανοικτή πρόσκληση στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να οδηγήσει σε πρωτοβουλίες που θα υποστηρίξουν τα παραπάνω ώστε να οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα.

Ένα κεντρικό σημείο παρακολούθησης της υλοποίησης αυτών των project που θα λειτουργήσει μετά και ως ένα σημείο φιλοξενίας (hosting) των αποτελεσμάτων για διάθεσή τους προς όποιον ενδιαφερόμενο φορέα. Η χρήση ανοικτών τεχνολογιών για την υλοποίηση αυτών των project σίγουρα θα κάνει το συνολικό εγχείρημα ευκολότερο.

Κρατήστε τον αρχικό τίτλο της τοποθέτησής μου ως πρόταση για την επόμενη φάση του labs.OpenGov και την περιγραφή ως μια ιδέα σε αυτή τη θεματική.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Dim — 11 Μαρτίου, 2010 @ 11:04 πμ

    Καλή ιδέα! Οι ιδέες από το Labs μπορεί να γίνουν εργασίες αλλά και έργα από τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, δηλαδή κάποιες από τις ιδέες να υλοποιούνται από ακαδημαίκά ιδρύματα ή ερευνητικά εργαστήρια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού