ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ TAXIS-ΙΚΑ



Μαρτίου 4, 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
1)ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ
2)ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ
3)ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΩΝ
4)ΛΗΨΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
5)ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ. ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ.ΔΗΜΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΓΡΑΦΗ BRAIL(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΦΙΚΤΟ).

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από CWP — 7 Μαρτίου, 2010 @ 3:50 πμ

    Για το τελευταιο να σου πω οτι υπαρχουν ετοιμα libs στο linux για braile, που υποστηριζουν τη μετατροπη των web σελιδων, αλλα θα πρεπει να εχουν καποιο καθαρο στησιμο. Το google προσφερει επισης καποια υποστηριξη και υπαρχουν και αναλογοι εκτυπωτες. Παρολα αυτα, στην πραξη αποδεικνυεται οτι ενα text-to-speech λιγισμικο τους εξυπηρετει καλυτερα στα βασικα (screen reader οπως το orca)

  2. Σχόλιο από Dim — 8 Μαρτίου, 2010 @ 11:09 πμ

    Ως προς τα σημεία {1,2,3,4,5} είναι όλα ευπρόσδεκτα και θα πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αντίστοιχων sites και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προτεραιότητες (π.χ., συχνότητα συναλλαγών).
    Ως προς το θέμα των ΑμεΑ, σίγουρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά διότι (κατά την ταπεινή μου γνώμη) λίγα sites έχουν μεριμνήσει γιαυτό και μάλλον σε πολύ μικρό βαθμό. Το λογισμικό text-to-speech είναι μία μεμονωμένη λύση (βλέπε επίσης και το SitePal στο http://www.oddcast.com) και πιστεύω ότι χρειάζεται μια περισσότερο ολοκληρωμένη δουλειά που να γίνει μία φορά και να εφαρμοστεί σε όλα τα sites του Δημοσίου.
    Εκτιμώ ότι η ομάδα του κου Κουρουπέτρογλου (στο Τμήμα Επικοινωνιών & Πληροφορικής του ΕΚΠΑ) έχει τα απαιτούμενα προσόντα να αναλάβει ένα τέτοιο έργο, χωρίς ασφαλώς να αποκλείονται και άλλες ομάδες σε άλλα ΑΕΙ (απλά εγώ δεν γνωρίζω άλλη ομάδα).

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού