ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ



Φεβρουαρίου 26, 2010

Οι συνθήκες και τα δεδομένα στο επιστημονικό και επαγγελματικό χώρο της πληροφορικής καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για δημιουργία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ το οποίο θα συνοντίζει , εποπτεύει , θα έχει αρμοδιότητες για όλα τα έργα πληροφορικής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , για εκπαίδευση και κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων στις νέες τεχνολογίες και θα καθορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των επιστημόνων , εκπαιδευτών , επαγγελματιών στα έργα και εργασίες πληροφόρικής .

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



22 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από programmer — 26 Φεβρουαρίου, 2010 @ 5:24 μμ

    Εξαιρερικά πρωτοποριακή πρόταση . Τα θετικά αποτελέσματα είναι η διαφάνεια , η αξιοκρατεία η η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και η βέλτιστη συνεργασία επιχειρηματιών και επιστημόνων .
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  2. Σχόλιο από xanthi — 26 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:51 μμ

    Πολύ αξιόλογη πρόταση για ολους τους εμπλεκόμενους στην πληροφορική .

  3. Σχόλιο από lawyer — 2 Μαρτίου, 2010 @ 8:40 μμ

    Απαιτείται νομοθετική διάταξη για τη δημιουργία νέου Υπουργείου .

  4. Σχόλιο από Dim — 3 Μαρτίου, 2010 @ 3:00 μμ

    Sorry, αλλά δεν μπορώ να δω από που προκύπτει η «επιτακτική ανάγκη» για δημιουργία ενός ακόμη Υπουργείου.

  5. Σχόλιο από Ilias Kotsopoulos — 5 Μαρτίου, 2010 @ 9:39 μμ

    Με δεδομένη την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας είναι πολυτέλεια η ίδρυση ενός επιπλέον Υπουργείου και μάλιστα με αντικείμενο που καλύπτεται ήδη επαρκώς από υφιστάμενους φορείς π.χ Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.α. Επίσης δεν είναι σαφης ο εποπτικός ρόλος σε έργα ιδιωτικού τομέα ενώ όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα ή την εκπαίδευση αυτά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

  6. Σχόλιο από Odyssey — 6 Μαρτίου, 2010 @ 2:20 μμ

    Ακούγεται σαν ένα υπουργείο της μόδας. Άλλο ένα Υπουργείο που θα καταναλώνει πόρους. Ήδη έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αυτό που χρειάζεται είναι σωστή αξιοποίηση των πόρων με κάποια «κεντρική διαχειριστική αρχή», έχουμε πάμπολες σαν και αυτές. Κάτι που είναι εφικτό και δεν θέλει πόρους είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της πληροφορικής σε μία πιο παραγωγική κατεύθυνση , αντί να συμπληρώνει τεχνικά δελτία για διαγωνισμούς πληροφορικής σε κάποιο «νέο υπουργείο πληροφορικής».

    Υ.Γ. Το νέο «πράσινο» υπουργείο περιβάλλοντος μόνο πράσινο δεν φαίνεται να είναι, έως τώρα είδαμε να επενδύει στην «μάυρη» εισαγόμενη ενέργεια.

  7. Σχόλιο από Dim — 6 Μαρτίου, 2010 @ 3:21 μμ

    Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα Υπουργείο. Μόνο «βοήθεια» στους 3 Γενικούς να κάνουν τη δουλειά τους.

  8. Σχόλιο από CWP — 7 Μαρτίου, 2010 @ 4:54 πμ

    Κατα την αποψη μου ολα τα ψηφιακο-τεχνοκρατικα κομματια θα επρεπε να εχουν ενοποιηθει κατω απο μια ομπρελα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, και απο κατω να βρισκονται ΙΓΜΕ, Αστεροσκοπειο, γεωδυναμικο ινστιτουτο, Δημοκριτος, ολα τα πανεπιστημια με τμηματα πληροφορικης και σχετικων θετικων επιστημων (διοικηση) και να βγαζει αυτο το υπουργειο προγραμματα με budget, διαγωνισμους ανοιχτου λογισμικου, venture capital και να εδρευει σε μια απο τις πολλες αχρηστες πλεον μετα-ολυμπιακες αλανες η στο ελληνικο. 

    Να φτιαχτει επιτελους μια ελληνικη silicon valley και να φερνουμε δουλειες απεξω που τις περνουν τα μπανιανά στην Ινδια και μετα τρεχουνε οι πελατες να βρουν support. H πληροφορικη κοιμαται με τα τσαρουχια στην Ελλαδα. 

    Πληροφορικη δεν ειναι ουτε τα περιοδικα που συγκρινουν 20 εκτυπωτες ουτε 5 αλυσιδες που πουλανε laptops, ουτε κατι κολλημενοι στην microsoft και στο .net επειδη ειναι τεμπελιδες ή οι εταιρειες που τους ταιζουν ζουνε ακομα στο 1990

    Πληροφορικη ειναι οι πραγματικα ψαγμενοι προγραμματιστες, μηχανικοι, μικρες εταιρειες που κοιτανε να βγουνε εξω απ τον προαναφερθεν συρφετο, αλλα δεν τους το επιτρεπει το ασχετο κρατος με τους προισταμενους τις εποχης COBOL και τα κολληταρια τους κομπιουτεραδικα που ζουν πουλωντας μελανια στο ΙΚΑ και τετραπυρινα PC στις Νομαρχιες για να παιζουν οι βολεμενοι πασιεντζα και να τρεχουν εφαρμογες DOS.
     
    Αυτο το καρκινωμα για να παψει, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει τετοιος φορεας επιπεδου Υπουργειου, και να καταλαβουν καποιοι οτι δεν ειμαστε στην εποχη της γραφομηχανης πλεον. 

    Το κρατος του μελλοντος θα πρεπει να ειναι ψηφιακο απ την κορφη μεχρι τα νυχια και οι χαρτουρο-λαγνοι δημοσιοι υπαλληλοι και προμηθευτες που οφελουνται απο το παρον μπαχαλο θα πολεμισουν με καθε τροπο για να μην γινει, αφου θα σημανει και την εξαφανιση τους 

  9. Σχόλιο από alexandra — 7 Μαρτίου, 2010 @ 1:19 μμ

    Σε αυτό το ηλεκτρονικό υπουργείο θα ανατεθούν όλες οι αρμοδιότητες όλων των έργων του δημοσίου και των ιδιωτικών φορέων που διαχειρίζονται δημόσιο και κοινοτικό χρήμα και κονδύλια σε έργα , προμήθειες , πανεπιστημιακή εκπαίδευση , έρευνα που έχουν σχέση με πληροφορική . Συγχαρητήρια για αυτή την πρόταση και ενδεχομένως είναι το 1ο βήμα για δημιουργία Υπουργείου πληροφορικής που θα συμπειρλαμβάνει όλες τις γενικές γραμματείες , ειδικές γραμματείες , ΝΠΙΔ , ΝΠΔΔ και τους φορείς που εμπλέκονται στην πληροφορική .

  10. Σχόλιο από java — 7 Μαρτίου, 2010 @ 5:04 μμ

    Το ηελκτρονικό υπουργείο έχει ελάχιστο κόστος και μπορεί να προσφέρει πραγματικές ψηφιακές υπηρεσίες πραγματοποιώντας βελτιστοποίηση οικονομικών δεδομένων . Μπορεί να ενοποιεί όλες τις αρμοδιότητες που είναι διασκορπισμένες σε πολλά υπουργεία και αναμένουμε το οργανόγραμμα και τις αρμοδιότητες . Η σκέψη επιφέρει μεταρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και αναβαθμίζει το διεθνές κύρος της χώρα μας . Καλό κουράγιο teacher !

  11. Σχόλιο από ΟΥΜ ΟΣΜ — 8 Μαρτίου, 2010 @ 8:07 πμ

    Όπως έχω αναφέρει και σε σχόλιό μου στην Α” φάση, στην προηγούμενη πρόταση του teacher για το ίδιο θέμα, το συγκεκριμένο Υπουργείο, όπως προτείνεται, πρακτικά θα είναι ΕΡΓΩΝ = αν βρείτε εσείς τρόπο να πάρει κάποιος τα έργα από κάθε Υπουργό και να τα πάει σε ένα καινούργιο Υπουργείο, πείτε τον μου για να τον ξέωρω: η ιδέα είναι εκτός πολιτικής πραγματικότητας. Επιπροσθέτως, από θέμα διαχείρισης έργων, επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πληροφορική είναι το εργαλείο επίτευξης κάποιου στόχου και όχι ο σκοπός (αν το θυμόμασταν αυτό δεν θα είχε γεμίσει το Δημόσιο με έργα-κουφάρια), δεν είναι αποτελεσματικός ο διαχωρισμός του μέρους από το όλο.
    Αυτό που άνετα θα μπορούσε να γίνει (και εφαρμόζεται ανά πολιτεία στις ΗΠΑ) είναι να θεσπιστούν κανόνες λύσεων (πίνακας αναγκών + τρόπου κάλυψής τους + αρχική τιμή), ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρη η διαδικασία που θα ακολουθούν ΟΛΟΙ οι φορείς του Δημοσίου (να μην ανακαλύπτουν τον τροχό από την αρχή σε κάθε προμήθεια, να μη φουσκώνουν τις τεχνικές προδιαγραφές εκεί που δεν χρειάζονται και να υλοποιούν τη διαδικασία προμηθειών χωρίς χρονοβόρες και μη αποτελεσματικές διαδικασίες, απλά με μία μειοδοτική διαδικασία, πιθανώς και ηλεκτρονική).
    Όσο για το γενικότερο σχεδιασμό, τονίζω ότι χρειαζόμαστε (α) ξεκάθαρα κείμενα στρατηγικής (λ.χ. εθνικής έρευνας και ανάπτυξης), και (β) διαχείριση χαρτοφυλακίου έργων και προγραμμάτων με on-line απτή πληροφόρηση για κάθε πολίτη και επιχείρηση (βλ. την πρότασή μου για δημιουργία G-PMO).

  12. Σχόλιο από αχιλλεοπουλος — 8 Μαρτίου, 2010 @ 9:29 πμ

    Επι τελους με αυτο τον τροπο θα υπαρξει διαφανεια της διαχειρισης του κρατους
    προς τους πολιτες του
    σημ. ολες οι δημοπρασιες και τα αποτελεσματα στο φως

  13. Σχόλιο από teacher — 8 Μαρτίου, 2010 @ 12:22 μμ

    Θα ήθελα να ενημερώσω ότι σχεδιάζω δοκιμαστικές ιστοσελίδες και παρουσίαση για το ηλεκτρονικό υπουργείο πληροφορικής το οποίο θα έχει αρμοδιότητες ενός υπουργείου , διευθύνσεις , ΝΠΙΔ , ΝΠΔΔ , γενικές γραμματείες , ειδικές γραμματείες , τομέα εκπαίδευσης ( σχολείο , πανεπιστήμιο ,μεταπτυχιακά , επαγγελματική κατάρτιση ) , κρατικές προμήθειες , αναθέσεις έργων πληροφορικής σε ιδιωτικούς φορείς , δημόσιες διαβουλεύσεις , καθορισμός θέσεων εργασίας και όλα αυτά θα γίνονται ηλεκτρονικά με χαμηλό κόστος , διαφάνεια , αξιοκρατεία , ενημέρωση ,αξιοποίηση επιστημονικού δυναμικού και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού , management , marketing .

    Σας προσκαλώ να υποστηρίξετε ψηφίζοντας την πρόταση .

    Με εκτίμηση
    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    webmaster http://teacher-nik.freeservers.com
    I.B.C. LEADING SCIENTIST IN TEACHING OF COMPUTER SCIENCE

  14. Σχόλιο από Dim — 8 Μαρτίου, 2010 @ 12:40 μμ

    Ας σταματήσουμε να χάνουμε χρόνο με τις δομές και τους νέους Φορείς. Έχουμε δύο Ειδικές Γραμματείες (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ψηφιακού Σχεδιασμού) και μία ΚτΠ ΑΕ. Φτάνουν και με το παραπάνω. Δεν χρειαζόμαστε να έχουμε ένα φορέα για κάθε ρόλο.
    Δεν είναι θέμα «να πάρουμε το έργο από τον εκάστοτε Υπουργό». Αντίθετα, ο εκάστοτε Υπουργός θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του έργου με τεχνική υποστήριξη από ένα φορέα όπως την Κτπ ΑΕ ή τις Ειδικές Γραμματείες. Σε κάθε περίπτωση το «έργο» είναι δικό του και θα πρέπει να κριθεί από το αποτέλεσμα της υλοποίησης του έργου και κατά πόσο αυτό το έργο βελτίωσε τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

  15. Σχόλιο από Antonis — 8 Μαρτίου, 2010 @ 3:10 μμ

    Η Ιδέα είναι εξαιρετική, όλοι οι φορείς που λέμε ότι έχουμε, έχουν πάει την πληροφορική μάλλον πίσω, και όχι μπροστά.

  16. Σχόλιο από Odyssey — 8 Μαρτίου, 2010 @ 8:14 μμ

    «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»
    Ολα τα υπουργεία πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά. Όπως διάβασα πιο πάνω από τον «ΟΥΜ ΟΣΜ » η πληροφορική είναι ένα εργαλείο,το μέσο, η υπηρεσία ΄που παρέχεται για κάποιο σκοπό και όχι αυτοσκοπός. Η ιδέα το «CWP» αξούγεται ενδιαφέρουσα αλλά δεν ξέρω κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να γίνει θερμοκοιτήδα έρευνας σε παγκόσμια κλίμακα.
    Εάν πρέπει να την εντάξουμε σε κάποιο υπουργείο , ας πάει μαζί με τις τηλεπικοινωνίες, η τάση είναι η σύγκλιση των τεχνολογιών.

  17. Σχόλιο από xrg — 9 Μαρτίου, 2010 @ 9:36 πμ

    Συμφωνώ με τη δημιουργία Υπουργείου. Όχι όμως για τεχνικούς/διοικητικούς (γιατί δεν έχουμε ήδη αρμόδιους φορείς), αλλά για πολιτικούς λόγους:
    Ο διαχωρισμός των υπουργείων γίνεται ανάλογα με την *σημασία* κάθε τομέα. Αν, ως χώρα, θέλουμε να αποτελέσουν οι ΤΠΕ την μελλοντική «βαρειά βιομηχανία» μας, ας τους δώσουμε την αντίστοιχη πολιτική βαρύτητα. 5-10 διαφορετικοί φορείς και γραμματείες, κάτω από άλλα υπουργεία, δεν έχουν την ίδια δύναμη.
    Και δεν αναφέρομαι σε ένα «Υπουργείο έργων πληροφορικής του δημοσίου», αλλά σε ένα «Υπουργείο ΤΠΕ» με αρμοδιότητες αναπτυξιακές, σύγκλισης ψηφιακού χάσματος και για την «οργάνωση 0.9».

  18. Σχόλιο από Βασίλης Ψαράκης (Μέλος ΔΣ της ΠΕΙΕΠ) — 9 Μαρτίου, 2010 @ 7:29 μμ

    Τρομερή κίνηση, μπράβο! Μπράβο!
    Επιτέλους η πληροφορική να αποκτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια. Επιτέλους να δούμε ότι κάποτε αυτό το εκπαιδευτικό αντικείμενο, θα σταματήσει να διδάσκεται με τη μορφή αυτοεκπαίδευσης, λόγω φιλικότητας του !!

  19. Σχόλιο από netcomb2b — 9 Μαρτίου, 2010 @ 11:34 μμ

    Η «υπερβολή», είναι λάθος.
    Αν μετά από χρόνια μπορούσε εκτός από υπηρεσίες να κατασκευάζει και να πουλά προϊόντα, θα την αγκάλιαζε πιστεύω σαν Γενική γραμματεία το Υπουργείο Οικονομικών δηλ. το προσόδων κι όχι δαπανών.
    Ξέρεται πλην ενός όλα τα άλλα Υπουργεία δαπανούν……τώρα ότι όλους αυτούς η πολιτική του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου τους βάζει στην …..“πρίζα” δεν χωρά καμιά αμφιβολία.
    Επειδή το χρέος οδεύει στο 150% του ΑΕΠ ….ξεχάστε το Κράτος τους…. φορείς και τα ρέστα…τίποτε δεν Θάνε όπως χθες. Το «Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω», πρώτα το είπε ο Απόστολος Παύλος.
    Για μας η πειθαρχεία, η νομιμότητα, η εργατικότητα, το ρυθμιστικό πρόγραμμα των αγορών ?, η αλληλεγγύη τουλάχιστον στην ΕΕ ?, οι νέες επενδύσεις για όλα αυτά υπάρχει εκτίμηση ότι μετά 4-5 χρόνια θα μπορούσαν να μας φέρουν καλύτερες μέρες.
    Αν δεν τα χωνέψαμε όλα αυτά θα ακούμε το γνωστό, «αλήθεια μπορώ να κάνω ρύθμιση, χωρίς να πληρώσω» ?

  20. Σχόλιο από ΟΥΜ ΟΣΜ — 10 Μαρτίου, 2010 @ 1:53 μμ

    1. Δεν είναι δυνατόν η ΚτΠ Α.Ε. να βοηθήσει μια -πιστοποιημένη για την ικανότητα διαχείρισής της- υπηρεσία εντός Υπουργείου: θα ήταν σαν να αποδέχονται και ο εποπτεύων Υπουργός και τα στελέχη της ότι η υπηρεσία του δεν είναι άξια της πιστοποίησής της! Πλέον αυτού, με τα αποτελέσματα πού είχε η εφαρμογή της τεχνογνωσίας της ΚτΠ Α.Ε. έως σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά στην ημερίδα κάποιος αξιοπρεπέστατος κύριος από μεγάλο Υπουργείο, «με τόσα λίγα έργα λειτουργικά από αυτά που διαχειρίστηκε, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» – δεν θα ήθελα να σχολιάσω την άποψή του, αλλά ακόμα και αν κάνει 100% λάθος, από τον τρόπο αντιμετώπισης της ΚτΠ Α.Ε. καταλαβαίνει κανείς ότι θεσμικά αυτή μεταφορά τεχνογνωσίας δεν είναι -για τελείως πρακτικούς λόγους- εφικτή: είναι ανταγωνιστές.
    2. Οι Ειδικές Γραμματείες έχουν άλλες αρμοδιότητες και είναι πρακτικά αδύνατο να εμπλακούν στην υλοποίηση, ακόμα και αν ήταν συστεμικά συνεπές – πώς να εμπλακείς στην υλοποίηση ενός έργου του οποίου την ένταξη έχεις κρίνει και του οποίου την ορθότητα της υλοποίησης θα κρίνεις για να το πληρώσεις;
    3. Το σχόλιο «ο εκάστοτε Υπουργός θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του έργου» δείχνει ότι δεν έχετε προσωπικά γευτεί τη χαρά της… συνεργασίας σε αυτό το επίπεδο. Για να θέσω το θέμα στις πραγματικές του βάσεις, θα απαντήσω όπως μού απάντησε και εμένα κάποιο γνωστό στέλεχος, όταν είχα την ίδια άποψη: «it does not play». Οι stakeholders δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την υλοποίηση – ούτε στον ιδιωτικό τομέα: ας είμαστε ρεαλιστές.
    4. Αν βρείτε Υπουργό ο οποίος έχει κριθεί βάσει της ικανότητάς του να εποπτεύσει αποτελεσματικά την υλοποίηση των έργων του… Με την εφαρμογή του on-line G-PMO, όπως έχω προτείνει, κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό, δηλαδή θα υπάρχει η αναγκαία αλλά όχι και η ικανή συνθήκη.

  21. Σχόλιο από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ — 25 Φεβρουαρίου, 2011 @ 6:53 μμ

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες γίνονται ενέργειες για σύσταση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ με επικεφαλείς παράγοντες και επιχειρηματίες εταιρείων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών . Πιστέυω ότι η ιστοσελίδα μου για το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ στην ιστοσελίδα
    http://teacher-nik.freeservers.com/MinistryInformation.htm προσδιορίζει πολλά δεδομένα για την υλοποίηση αυτής της μεταρρύθμισης και πολιτικής & κοινωνικής καινοτομίας και νεωτερισμού.

  22. Σχόλιο από Stefanos — 28 Φεβρουαρίου, 2011 @ 1:11 μμ

    Η δημιουργία Υπουργείου Τεχνολογίας είναι η λάθος κίνηση για την διαχείριση της τεχνολογίας. Έτσι δημιουργείς μια ελίτ και όλοι οι υπόλοιποι μένουν ..αγράμματοι.
    Ο ΣΩΣΤΟΣ τρόπος είναι να διαχύσεις την τεχνολογία (με σεμινάρια κλπ) σε κάθε σημείο ενός οργανισμού(με εσωτερικούς υπεύθυνους για τις εφαρμογές), ώστε όλοι να γνωρίζουν πως να την αξιοποιούν.
    Φυσικά, με την κατάσταση του Δημοσίου όπως είναι, καμία λύση από αυτές δε θα είναι αποτελεσματική.
    Η καλύτερη λύση είναι να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ όλες οι υπηρεσίες και να επανασχεδιαστούν από μια λευκή κόλα χαρτί. Φυσικά, πρέπει να απολυθεί και το 90% του Δημοσίου τομέα. Μόνο έτσι δε θα μας τη λέει και η ΤΡΟΙΚΑ για να μειώσουμε δαπάνες. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση πότε θα το καταλάβει;

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού