Virtualization-Αξιοποίηση των πόρων & Cloud computing



Φεβρουαρίου 20, 2010

ΛΥΣΕΙΣ IT ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
(ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ DATA CENTERS TOY ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ).
(VIRTUALIZATION – CLOUD – SOCIAL COMPUTING) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ-ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ-COMPUTING-STORAGE-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ.

Το 2010 είναι γεγονός ότι θα δούμε μεγάλες περικοπές (είτε μιλάμε για φόρους είτε για πόρους) για το IT στην Ελλάδα, ελάχιστη αύξηση σε ΕΕ και μικρή στον υπόλοιπο κόσμο (USA κλπ) όπου επενδύουν στην διαχείριση αποτελεσμάτων αντί πόρων με αξιοποίηση διαρθρωτικών ενεργειών και αλλαγών με καινοτομίες για την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους.
Μία στρατηγική των επιχειρήσεών τους για την μείωση του κόστους διαχείρισης είναι τα καλύτερα αποτελέσματα με την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω IT, προχωρώντας σε τεράστιες εσωτερικές αλλαγές για καλύτερες απαιτήσεις που αξιώνουν οι άλλες επιχειρήσεις προς αξιοποίηση, πχ στη διαχείριση e-mail, rdbms,client virtual desktop αλλά και public-private cloud με το σχετικό hosting.
Μέσα από μετασχηματισμούς στις υπηρεσίες του μπορεί με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα το Ελληνικό Κράτος
και το Δημόσιο με τους Οργανισμούς του να μεταβεί στο νέο μοντέλο υπηρεσιών στον Πολίτη και τις επιχειρήσεις
αφού στην οικονομική κρίση η μετάβαση σε αυτό το μοντέλο καθίσταται μονόδρομος ;
Αν δηλαδή αλλάξουμε “mentalite” μπορούμε μειώνοντας τις δαπάνες για IT να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις
με στοχευμένες διαδικασίες ανά Υπουργείο και Οργανισμό;
Μπορεί το Κράτος με το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει αυτό το πλάνο δουλειάς με σχετικές επενδύσεις και τα Ελληνικά ΑΕΙ-ΑΤΕΙ- ΕΡΕΥΝ. ΙΔΡΥΜΑΤΑ να παρέχουν δυνατότητες εκπαίδευσης πχ business analytics, dynamic infrastructure σε πακετοποιημένες εφαρμογές που θα έχουν αναπτύξει εταιρίες του, φορείς , το οργανωμένο opengov (σαν τμήμα του Οικονομικών) και τα τμήματα development των οργανισμών ;
Ένα τέτοιο ριζοσπαστικό πλάνο δουλειάς θα μπορούσε να εξοικονομήσει τεράστια ποσά ανά έτος, κι αυτό
είναι ο πρώτος στόχος ξεκινώντας από εκεί, όπου έχουμε άμεσα οικονομικά αποτελέσματα ακόμη κι αν η εγκατεστημένη βάση των servers έχει παλιώσει η υποδομή και η ταχύτητα ανταπόκρισης είναι ικανοποιητική, όταν τα εικονικά συστήματα μπορούν να διαχειρισθούν το φόρτο εργασίας (υπολογιστικά φορτία για τις εφαρμογές σε μια δεξαμενή φυσικών και εικονικών πόρων) ο χρόνος ανανέωσης του hardware αυξάνεται, κάνοντας αξιολόγηση υπαρχόντων πόρων χωρίς πίεση για νέες δαπάνες σε κόστος διαχείρισης αλλά και υποστήριξης.
Το unix πάνω από τριάντα χρόνια κατασκευασμένο από τα Bell Labs και επιστήμονες (για επιστήμονες) αρχικά χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς όχι μόνον για οικονομικούς λόγους αλλά περισσότερο λόγω της σταθερότητας και της ασφάλειας (ανάκαμψη-ανάκτηση disaster recovery), έχει γίνει η σταθερή βάση ανάπτυξης λόγω ακριβώς της αφυούς ανάπτυξής του για μετακίνηση υπολογιστικών φορτίων, λιγότερες φυσικές συνδέσεις, ελάχιστο reconfiguration, με διαφορετικούς κύκλους ανανέωσης του h/w από το appl.s/w (όταν λόγω legacy εφαρμογής δεν επιθυμούμε αλλαγή λειτουργικού, έτσι ώστε το φυσικό σύστημα να μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερα εικονικό λειτουργικό σύστημα που αν τοποθετηθεί σε νέο h/w επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία της με υψηλή διαθεσιμότητα-επιχειρηματική συνέχεια-αύξηση της παραγωγικότητας-ικανοποίησης διαδικτύωσης-προσβασιμότητας) για αυτό οι μεγάλοι κατασκευαστές πάντα επενδύουν σ αυτό, blade system – virtual server-hyper v κα σήμερα αλλά και σε opus-bsd-xenix-qnx-sco σε x86 κα παλαιότερα.
Η αναγκαία και ικανή όμως συνθήκη για να δούμε θετικά αποτελέσματα της διαδικτύωσης οι πολίτες της Ευρώπης είναι η Ευρώπη να βρει την ρότα της στις επικοινωνίες δηλαδή πρέπει να μην καθυστερεί την ίδρυση των ρυθμιστικών αρχών (Berec) για την μεταφορά των μεταρρυθμίσεων στις Εθνικές νομοθεσίες των 27 έως τον Ιούνιο του 2011.
Η Κυβέρνηση της Ελλάδος μπορεί να παρουσιάσει μια σαρωτική στρατηγική για να δημιουργήσει τη δική της εσωτερική «Cloud λύση) όπως αυτή που χρησιμοποιείται από την Google, Microsoft, Amazon – ως μέρος ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλά χρήματα τουλάχιστον από ένα ετήσιο λογαριασμό πολύ δε περισσότερο σε ένα πενταετές πρόγραμμα.
Το βασικό μέρος της νέας στρατηγικής, που περιγράφω θα είναι η συγκέντρωση της υπολογιστικής ισχύος της Κυβέρνησης σε μια σειρά από περίπου τέσσερα υψηλής ασφάλειας κέντρα δεδομένων, (2 σε Αθήνα, από 1 σε Θεσσαλονίκη-Κρήτη) το καθένα με κόστος έως και 200 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, η οποία θα αντικαταστήσει περισσότερα από 200 ? που χρησιμοποιούνται σήμερα από την κεντρική κυβέρνηση, και των τοπικών αρχών. Η καταγραφή έπρεπε να έχει γίνει χθες ! ανά Υπουργείο με όλες τις παραμέτρους.
Η κυβέρνηση πρέπει θα προωθήσει επίσης «ανοικτού κώδικα» λογισμικό που πρέπει να χρησιμοποιούνται ευρύτερα μεταξύ κεντρικών και τοπικών επιτραπέζιων υπολογιστών των υπηρεσιών της. Αυτό αποτελεί άμεση απειλή για την Microsoft με τα Windows της οποίας το λειτουργικό σύστημα και η σουίτα εφαρμογών γραφείου είναι προς το παρόν σταθερά ενσωματωμένη ως πρότυπο για υπολογιστές στην κυβέρνηση, το οποίο αποτελεί interface επικοινωνίας στους περισσότερους χρήστες στην Ευρώπη.
Αλλά η εξοικονόμηση κόστους των 120-140 ευρώ ανά μηχάνημα με το Linux με λειτουργικά συστήματα ανοικτού κώδικα χωρίς κόστος αδειών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα μηχανήματα θέλουμε και όσο απαιτείται.
Έως το 2015, η στρατηγική προτείνει, το 80% των επιτραπέζιων υπολογιστών κεντρικής Κυβέρνησης θα μπορούσαν να παρέχονται μέσω μιας «κοινής υπηρεσίας κοινής ωφελείας» ουσιαστικά μια υπηρεσία Cloud που μοιάζει με το Google Docs, το οποίο αφήνει στους ανθρώπους να δημιουργούν έγγραφα online δωρεάν.
Η στροφή προς το «Cloud της Κυβέρνησης) αντικατοπτρίζει το σύστημα που χρησιμοποιείται από το Google και άλλες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες απαιτούν φθηνό «server» σε υπολογιστές, σε τεράστια κέντρα δεδομένων να παρέχουν υπολογιστική ισχύ για τη ζήτηση η οποία παραδίδεται όπου χρειάζεται μέσω του διαδικτύου. Αυτά θα πρέπει να παρέχονται για τις κρατικές υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση, την αντικατάσταση της γήρανσης και στα αναποτελεσματικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε πολλές από τις εκατοντάδες των κέντρων δεδομένων που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος – και συχνά αναπτύσσονται σε πολύ χαμηλότερο βαθμό από την ικανότητά τους επειδή είναι αφιερωμένα σε μία υπηρεσία.
Κατά κανόνα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της χώρας μας, δεν θα πρέπει να μεταφέρονται στο εξωτερικό – αν και δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.. Αλλά η ασφάλεια των δεδομένων, καθώς και τα κέντρα δεδομένων, θα πρέπει να αποτελεί υψηλής προτεραιότητας ζήτημα. Δεν απέκλεισαν τη χρήση του Google ή νέες υπηρεσίες Cloud της Microsoft βλέποντας εάν ταιριάζουν οι επιχειρηματικές απαιτήσεις τους με τις απαιτήσεις προσωπικών δεδομένων..
Ομοίως, το νέο «Cloud» σύστημα δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τις υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η ΕΥΠ και οι Στρατιωτικές, οι οποίες έχουν τα δικά τους, ξεχωριστά συστήματα.
Οι εκτιμήσεις που εκπονήθηκαν για την Κυβέρνηση προτείνει το «Cloud» σύστημα θα μπορούσε να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα πέντε πρώτα έτη λειτουργίας του, μετά από αυτή την σύγκριση με την παρούσα δομή.
Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να δημιουργήσει το δικό της «κατάστημα του app» του λογισμικού για την επίλυση των προβλημάτων, με την περαιτέρω αξιοποίηση των προγραμμάτων που έχουν γραφτεί αλλού που μπορεί να εφαρμοστεί εκ νέου. Στην Κυβέρνηση έχουν καινοτομίες, αλλά και σε άλλα μέρη της Κυβέρνησης και σε οργανισμούς αλλά χωρίς να ψάξουν για την ίδια λύση δεν ξέρουν ότι είναι εκεί..
Η μετακίνηση σε ένα Cloud με βάση την υποδομή θα μπορούσε να μειώσει το κόστος των υπολογιστών της Κυβέρνησης θα μείωναν σημαντικά και θα ικανοποιούσαν και τη δράση της για μια «πράσινη» ατζέντα με μείωση της χρήσης ενέργειας. Στην υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων του “Υπουργείου Οικονομικών” για παράδειγμα, υπάρχει από εποχή σε εποχή τεράστια ζήτηση για online σύστημα πχ. επιστροφής του φόρου – αλλά η ζήτηση ισχύος έχει κορυφές τότε, και στη συνέχεια μειώνεται σημαντικά. Ένα Cloud με βάση το σύστημα από κοινού μεταξύ των υπηρεσιών θα μπορούσε να ασχολείται με τέτοια ξαφνικά φορτία χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια.
«Το καλό εδώ είναι ότι η Κυβέρνηση έχει προσπαθήσει σκληρά για τη συμμετοχή των μικρών επιχειρήσεων. Η νέα προσέγγιση της “ανοικτής πηγής” θα ωφελήσει τις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλουν προσφορές για συμβάσεις της Kυβέρνησης εκτός από την μείωση των λειτουργικών δαπανών τους, και θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των μεγάλων έργων πληροφορικής που βρίσκονται σε κίνδυνο υπερβάσεων του κόστους: Η δυνατότητα να επωφεληθούν από το Cloud σημαίνει ότι χτίζει τα σχέδια μέχρι να πετύχει αυτό που επιθυμεί όπως κάνει η βιομηχανία.
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Κυβέρνηση δεν ήταν πάντοτε σπεύδουσα να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες. Είμαστε πίσω σε αυτό από το 1981, όταν η δημόσια διοίκηση αγόρασε τους πρώτους servers , παρά την σκληρή αντίσταση από τους τότε γραφειοκράτες. Περίπου 30 χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει άλλο ένα άλμα στο μέλλον επενδύοντας στον νέο τρόπο δουλειάς στα προγράμματα και στα δεδομένα στην υπηρεσία του πολίτη, τρεις δεκαετίες μετά την τεχνολογία στην οποία είχε επενδύσει για πρώτη φορά. »
Αλλά και η χρήση του τηλεφώνου μέσω internet θα μπορούσε να φέρει επανάσταση. Το νέο καθεστώς στοχεύει να αντικαταστήσει πολλά από τα φυσικά τηλέφωνα με την ευρυζωνική σύνδεση τηλεφωνικών γραμμών και συστημάτων με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet «φωνής μέσω Διαδικτύου» (VoIP) μέχρι το 2017.
Ακόμη επειδή χρειάζονται χρήματα τι συμφωνίες χρειάζονται για μικρότερο κόστος ή ακόμη και αν κάποιος μας τα χάριζε μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, σε μια πενταετία ;

υγ) Πηγές μου: Περιοδικό Channel Partner Πληροφ. & Επικοιν. Ιαν.2010 & Guardian… 27/01/10 Charles Artthur.

Φιλικά ,
Γεώργιος Πετράκης
.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



14 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από CWP — 21 Φεβρουαρίου, 2010 @ 5:45 μμ

    Σε καμμία περίπτωση ένα datacenter για cloud services δεν αγγίζει το ποσό των 200εκ ευρώ που προτείνεις. Ενα τυπικό datacenter του Google κοστίζει τα μισά και λιγότερα, είναι τέρας αξιοπιστίας, καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα αναγκών και συνδέσεων και σερβίρει μέχρι και 4 δις transactions για χαβαλέ.

    Και το να στηθεί cloud για χρήση απ το ίδιο το κράτος, οργανισμούς και πολίτες που στο 90% θα αναζητούν ήδη μασημένη πληροφορία (που άρα θα cache-άρεται αβέρτα και θα σερβίρεται ακαριαία) είναι πλεονασμός εάν το cloud δεν παρέχει και άλλες δυνατότητες. 12εκ records πχ για την καρτέλα του κάθε πολίτη, τα έχει για την πλάκα του ένα datacenter με virtualization και 100 servers των 800€ έκαστος. Άντε να προσθέσω ένα 30% για racks, switches, routers, backup generators, κλπ

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιο τοπικό datacenter, που να υποστηρίζεται από τοπικές επιχειρήσεις με SLA και κόστος 300 χιλίαρικα ΤΟ ΠΟΛΥ.
    Στήνω τέτοια συστήματα 20 χρόνια.
    Το κόστος φουσκώνει μόνο όταν γίνεται σύμβαση Δημοσίου με άσχετους ή κλέφτες.
    Χώρια ότι ένα κρατικό cloud μόνο με 4 datacenters ΦΩΝΑΖΕΙ « Ελάτε hackers να μας την πέσετε!»

  2. Σχόλιο από CWP — 21 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:03 μμ

    Επίσης να προσθέσω ότι cloud δεν σημαίνει στήσαμε ένα datacenter με 100-500 servers, ρίξαμε redhat και virtual box ή vmware και καθαρίσαμε.

    Ενα σοβαρό cloud θέλει ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ από άτομα που κατέχουν το σπόρ και στην Ελλάδα των άσχετων που μαζεύονται στο OpenCofee που ρώτησε o Calavanis ποιός ξέρει από cloud computing και από 200 άτομα σήκωσε χέρι ΕΝΑΣ και αυτός μάθαινε τα Αmazon EC2 που είναι cloud-κονσέρβα, σιγά μη βρεθούν engineers να στήσουν υποδομή τέτοιου επιπέδου.

    Σοβαρό cloud σημαίνει Plan 9, User space file systems, dynamic virtualization και βαθειά γνώση τεχνολογιώβ που όχι μόνο δεν τις ψάχνουν Έλληνες όσο οι ξένοι, (τους ψάχνω ακόμα) αλλά το κυριότερο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Θα δώσει το κράτος 300χιλ το χρόνο μισθό που είναι η ταρίφα έξω στα 20 άτομα που κατέχουν το αντικείμενο? (είμαι ένας από αυτούς). Χλωμό το κόβω…

  3. Σχόλιο από gmagklaras — 22 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:27 πμ

    «σιγά μη βρεθούν engineers να στήσουν υποδομή τέτοιου επιπέδου. »

    Και άτομα υπάρχουν σε επίπεδο μηχανικών και επίπεδο έχουν. Το θέμα είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει χρήμα και (χειρότερα) βούληση, γιατί κανείς απο αυτούς που κινούν τα νήματα των επιδοτήσεων δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ένα σύγχρονο data center.

    «κρατικό cloud μόνο με 4 datacenters ΦΩΝΑΖΕΙ « Ελάτε hackers να μας την πέσετε!»»

    Διαφωνώ. Η εμπειρία μου λέει άλλα. Είτε κάτι είναι κρατικό είτε δεν είναι, το θέμα είναι πόσο καλά προστατεύεται. Πήγαινε να το πεις αυτό σε κάποιους διαχειριστές BGP σε κάποιους δημόσιους κατα ένα ποσό μηχανισμούς (να μη λέμε και ονόματα) και κοίτα να δεις τι έγινε στη Google.

  4. Σχόλιο από PanosJee — 23 Φεβρουαρίου, 2010 @ 1:31 μμ

    Δεν υπάρχουν τόσοι καλοί μηχανικοί για ένα τέτοιο έργο, οπωςδήποτε θα χρειαστεί «μεταγραφή» από Silicon Valley ή όπου άλλου. Για να τους πείσεις όμως θέλει πολλά $$$ και φυσικά αν αντιμετωπίσουν την ελληνικη γραφειοκρατία θα γίνουν καπνός

  5. Σχόλιο από gmagklaras — 24 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:12 μμ

    PanosJee

    Η υποδομή για τέτοια έργα απαιτεί γνώσεις οπωσδήποτε εξειδικευμέμενες, άτομα όμως υπάρχουν. Και αν δεν είναι τέλοιοι, μπορούν να μπουν στο παιχνίδι σύντομα. Αρκεί να σου πω ότι σε τέτοιο σκηνικό εργαζόμουν και απο τα 130 άτομα προσωπικού, οι 10 ήταν μηχανικοί, οι υπόλοιποι ήταν απλά operators (εννοώ ότι σε scale mode χρειάζεσαι άτομα και όχι απαραίτητα μηχανικούς που μπορούν να πειράξουν πηγαίο κώδικα hypervisors).

    Σε ότι αφορά το θέμα του μισθού, για Ευρώπη (Αμερική δεν γνωρίζω, έχω φύγει χρόνια απο εκεί), οι μισθοί δεν είναι και απαραίτητα ικανοποιητικοί. Τουλάχιστον για Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο και Σκανδιναβικές χώρες, υπάρχει αριθμός θέσεων εργασίας για πολλούς, όχι όμως και το top dollar το οποίο λες. Ο μέσος μισθός ενός καλού μηχανικού στο Λονδίνο (εκτός απο το City) κυμαίνεται από 45 μέχρι 65 χιλιάρικα σε στερλίνα. Αυτό φαίνεται καλό αν δεν ζεις μέσα στο Λονδίνο. Κατα κανόνα.

    Εγώ νομίζω ότι σε ότι αφορά το μισθό, πολλοί θα βάλουν νερό στο κρασί τους. Η γραφειοκρατία είναι ίσως θέμα.

  6. Σχόλιο από PanosJee — 5 Μαρτίου, 2010 @ 8:25 μμ

    Κοίτα σίγουρα υπάρχει και εδώ ταλέντο και γνωρίζω 2-3 άτομα που έχουν σχετική γνώση. Χρειάζεται όμως και ένας CTO που να έχει περάσει μια βόλτα πχ από Amazon, Rackspace γιατί αμά πάμε με ακαδημαικούς και ευρωπαικά ερευνητικά… Good wines :)

  7. Σχόλιο από Dim — 8 Μαρτίου, 2010 @ 1:37 μμ

    Μέσα από στο κείμενο της πρότασης και στα σχόλια έχω την εντύπωση ότι γίνεται χρήση αρκετών «buzz words» και μάλλον «επιφανειακών» προτάσεων.
    Το «cloud» είναι αρχιτεκονική που σαν ιδέα δεν είναι καθόλου καινούργια αλλά πολύ παλιά. Έτσι άρχισαν τα πράγματα. Θυμηθείτε τον «Κεντρικό Υπολογιστή» ή «Host». Το πρόβλημα τότε ήταν οι επικοινωνίες (χαμηλής ταχύτητας, χαμηλής ποιότητας). Τώρα έχουν καλέ επικοινωνίες και έχουμε όλοι μπερδευτεί με τις νέες λέξεις.
    Σίγουρα το Δημόσιο (και ο Έλληνας φορολογούμενος) έχει να κερδίσει πολλά από το Cloud Computing ή μάλλον από το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα της πανσπερπίας του «σιδερικού» με το οποίο έχει γεμίσει.
    Το αν θα είναι 4 data centers ή 5 ή 15 κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τώρα. Μόνο στόχοι μπορεί να τεθούν (και αυτοί υπό αναθεώρηση) και να αρχίσει το νοικοκύρεμα (άνθρωποι, διαδικασίες και συστήματα). Σε κάθε φάση του νοικοκυρέματος, ήτοι κάθε τρίμηνο, αναθεωρούμε πάλι το πρόγραμμα.
    Ως προς το αν υπάρχουν ικανοί μηχανικοί στην Ελλάδα, για μένα είναι κατηγορηματικά ΝΑΙ. Δείτε πως έχουν στηθεί και πως λειτουργούν τα Data Centers των Ελληνικών Τραπεζών.

  8. Σχόλιο από netcomb2b — 16 Μαρτίου, 2010 @ 4:32 πμ

    « ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ»
    Γ. Πετράκης: Το «εργαστήρι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» ή ατελιέ έρευνας και δημιουργίας εφαρμογών για τον Πολίτη θα προχωρήσει χωρίς αντιδράσεις – Οι λίγοι που ψηφοθηρούν ή δημιουργούν φράξιες και παράγκες θα κάνουν κακό στον εαυτό τους. Με όπλο μας την πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων επιστημόνων μας, έχουμε φωνή που διεκδικεί ρόλο, που δηλώνει παρών, που παίρνει την τύχη στα χέρια της, που δεν ξέρει τι σημαίνει παραίτηση, αλλά μόνο τη λέξη «μάχη». Τώρα που οι δουλειές δεν υπάρχουν για όλους, μπορούμε να δούμε τι έφταιξε και να βοηθήσουμε να μην ξαναγίνει αυτό. Μπορούμε να αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες με Ευρωπαϊκή απήχηση ? Η οικονομία, είναι το επείγον αλλά μπορούμε να συμβάλουμε στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία, στην παιδεία, για νέες δουλειές, παντού, ιδιαίτερα για μία Πολιτεία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη «υπέρ αδυνάτου».
    Έχω την βεβαιότητα ότι καθώς ο κόσμος είναι έτοιμος για το «μεγάλο βήμα» και «τα υπουργεία θα συγκεράσουν αρμονικά την αναγκαιότητα με τη λαϊκή βούληση», θα διαψευστούν οι προβλέψεις για αντιδράσεις στο «ανοικτό μυαλό». Υποστηρίζω ότι στο «ανοικτό όραμα» όλοι έχουν θέση και ρόλο, χωρίς όμως λογικές οφικίων και βιλαετιών, ενώ στέλνω μήνυμα σε φίλους και στελέχη του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «που ενδίδουν σε προκλήσεις ψηφοθηρικού περιεχομένου ή σε λογικές προκριμάτων σε σχέση με τις προτάσεις», ότι «κάνουν κακό στον εαυτό τους». Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, υποστηρίζω ότι «το ποσό των χ μύρια, που συνοδεύουν το «ανοικτό μυαλό», θα είναι ποσό αναπτυξιακών προγραμμάτων και αναπτυξιακής πολιτικής, και όχι κόστους υλοποίησης». Πρέπει να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί. Δεν έχουμε χρήματα και το χειρότερο, χρόνο.
    Πιστεύω όταν περάσουμε τον κάβο θα γίνει πιο συγκεκριμένη η δέσμευση της Κυβέρνησης για την νέα αρχιτεκτονική για το εργαστήρι της ανοικτής διακυβέρνησης για την συνεχή επιμόρφωση και έρευνα γιατί είναι αναγκαίο βήμα για την χώρα και την ανάπτυξή της. Κάποιοι το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, διαδίδοντας τη μια ότι δεν θα προλάβουμε, ή δεν θα μας συνδράμει η Κυβέρνηση αφήνοντας μας στην τύχη, την άλλη ότι δεν θα μας αφήνουν οι Ευρωπαίοι λόγω των οικονομικών μας και διάφορα άλλα.
    Πιστεύω και διαπιστώνω καθημερινά με την συμμετοχή σας, ότι ο κόσμος μας είναι απόλυτα ώριμος και έτοιμος για το πρώτο βήμα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να διαψευστούν οι προβλέψεις για αντιδράσεις και χτυπήματα κάτω από την ζώνη όταν αποδείξουμε με τα έργα μας και την προσφορά μας ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά στην υπηρεσία του Πολίτη, τότε μπορούμε να φθάσουμε και μέχρι το Χόλυγουντ…. με ξεχωριστό υφυπουργείο Πληροφορικής και δικτύων στο μεταφορών & επικοινωνιών.
    Πολλά θέματα, δημιουργούν αντισυσπειρώσεις, καθώς μεταξύ άλλων θίγουν συμφέροντα που είναι παγιωμένα εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν τέτοιες τάσεις μέσα στο ανοικτό μυαλό; Το ρωτώ αυτό γιατί μεταξύ άλλων βλέπουμε να μην έρχονται μαζί μας σύλλογοι εταιρίες και επιχειρηματίες του χώρου για να συμβάλουν αρχικά με τις προτάσεις τους κατά της γραφειοκρατίας σαν να μην τους αφορά όντας πολίτες της ίδιας χώρας αλλά να πρωτοστατούν σε άλλα φόρα με σκοπό το κέρδος. Χρειάζεται παντού σ όλους τους χώρους περισσότερη προσπάθεια και πειθώ.
    Βλέπω εδώ πολίτες και επιστήμονες με διάθεση συμμετοχής και δυναμισμό να είναι πλήρως ενταγμένοι στη λογική και την ουσία του εργαστηρίου «ανοικτού μυαλού». Ορισμένοι, κάποιες στιγμές ξεχνούν τον προσανατολισμό μας και ενδίδουν σε προκλήσεις ψηφοθηρικού περιεχομένου ή σε λογικές προκριμάτων σε σχέση με τις υποψηφιότητες και τις προτάσεις. Περισσότερο κακό στον εαυτό τους κάνουν, παρά επιτυγχάνουν την επιβράβευση των πολιτών αλλά και του κλίματος για τον επιστημονικό δημόσιο και ιδιωτικό Ελληνικό χώρο της Πληροφορικής για τον πολίτη. Εδώ δεν υπάρχουν business us usual.
    Από την πρώτη σύσκεψη που έχετε κάνει μέχρι τώρα όλα τα μέλη και στελέχη φαντάζομαι ότι θα έχετε καταλήξει ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην γραφειοκρατία και στην σπατάλη χωρίς μυαλό. Θεωρείτε από τους περισσότερους ότι πρέπει να μπει ένα τέλος ώστε να μην ζητάει ο δήμαρχος (για παράδειγμα), του δήμου με ξεχωριστές διαδικασίες ένα portal ή ένα σύστημα που έχει σχεδιασθεί για άλλους Δήμους ξαναπληρώνοντας «exe» κώδικα κλειστό (μη αυτόνομος) συν υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης με χρήματα κρατικά και των δημοτών του.
    Πιστεύω ότι ήδη οι πολίτες, η Κυβέρνηση, οι Πανεπιστημιακοί και οι Επιστήμονες, οι δημόσιοι ή οι αυτοδιοικητικοί έχουν άποψη και γνωρίζοντας τη λογική που αποπνέει «το ανοικτό μυαλό» βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Κάποιες ακραίες θέσεις που υπερασπίζονται τα υφιστάμενα συμφέροντα μας περιμένουν στη γωνία γι αυτό εκφράζονται όπως εκφράζονται ή ίσως για την τιμή των όπλων. Στο «ανοικτό μυαλό» όλοι όμως έχουν θέση και ρόλο. Λογικές οφικίων και βιλαετιών όμως δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υπάρξουν.
    Η προηγούμενοι λογική ανήγαγε το θέμα «ανοικτό μυαλό» και τις μεταρρυθμίσεις που μπορούσε να επιφέρει για τον Πολίτη σε οικονομικό πρόβλημα, ως άλλοθι για να μην την πραγματοποιήσει και να μην μπει στη βάσανο της υλοποίησης.
    Πιστεύω πολλά έργα «βιτρίνας» έγιναν χωρίς εξορθολογισμό δαπανών (τεράστιοι πόροι) χωρίς να αλλάξει στο καλύτερο η εξυπηρέτηση του πολίτη μπροστά στον γκισέ…. Το ανοικτό μυαλό εξορθολογίζει τις δαπάνες, δημιουργεί προϋποθέσεις καλύτερης διαχείρισης των πόρων, δεν ρουφάει αδηφάγα χρήματα, απεναντίας εξοικονομεί χρήματα αποδίδοντας (low cost/performance) μετρήσιμες υπηρεσίες στον πολίτη..
    Το ποσό των χ μύρια, που πιστεύω θα συνοδεύσει το «ανοικτό μυαλό» θα είναι ποσό αναπτυξιακών προγραμμάτων και αναπτυξιακής πολιτικής και όχι όπως αρχικά πιστεύεται, κόστος υλοποίησης.
    Αυτή «η γέφυρα στο μέλλον μας» νάναι μια απάντηση ότι οι Έλληνες ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε, γνωρίζοντας όλοι μαζί εκτός από την ποιότητα υλικών στη γέφυρα, χρειάζονται (για να είναι σωστή) πρώτα τεχνίτες «άνθρωποι» μάστορες (εραστές της τέχνης), της προσφοράς και της δράσης για τον τόπο τους.
    Ζήσαμε χιλιάδες χρόνια εδώ και δεν θα μας διώξει κανείς. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στο πεπρωμένο μας.

  9. Σχόλιο από netcomb2b — 23 Μαρτίου, 2010 @ 3:41 πμ

    Φίλες και φίλοι.
    Θέλω να συμπληρώσω μερικές σκέψεις για το cloud όπως σήμερα το αντιλαμβάνομαι.
    1. Το cloud εμπεριέχει τη λογική του διαμοιρασμού σε resources-έγγραφα & οτιδήποτε άλλο μπαίνοντας στη καθημερινή ζωή των χρηστών που εξοικειώνονται με τη χρήση των υπηρεσιών χωρίς κατ ανάγκη να γνωρίζουν ότι πρόκειται για cloud υπηρεσία. Αυτή η action direct πολιτική έφερε αντιδράσεις στα δίκτυα πωλητών και συνεργάτες που προσέφεραν υπηρεσίες στους χρήστες μέσω vendors, θεωρώντας ότι έχουν μόνον να χάσουν πελάτες. Όταν όμως στις δουλειές δεν έχεις προσαρμοστικότητα μένεις out of business. Έτσι δεν είναι;
    Άρα κρατάς όσους μπορείς και ξεκινάς την διαδικασία «μετάβασης». Αυτή τη διαδικασία με κάθε επιφύλαξη μη έχοντας τα στοιχεία της Κυβέρνησης εξέφρασα με πιθανό start up 4άρων data center γεωγραφικά κατανεμημένο και σύμφωνα με τις υπόλοιπες υποδομές.
    2. Αναφορικά με την ασφάλεια υποδομών για εκτεταμένα projects virtualization δίνοντας έμφαση σε απομόνωση εφαρμογών με ίδιους πόρους (δίκτυο-server-storage) η Cisco-NetApp & Vmware έχουν προχωρήσει σε δοκιμασμένες και πιστοποιημένες εφαρμογές για system integrators εφαρμογές και δεδομένα για business units,πελάτες, τμήματα και security zones, με πρόνοια για κινδύνους και downtime.
    Αυτό το νέο μοντέλο συνεργατικής υποστήριξης δεν με χαλάει (που λέει ο γιός μου) αφού προς το παρόν τρείς μεγάλες εταιρίες θα παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες που έχουν υλοποιήσεις που στηρίζονται στον σχεδιασμό αναφοράς με το ίδιο κόστος υποστήριξης.
    Σας ευχαριστώ θερμά.

  10. Σχόλιο από netcomb2b — 7 Απριλίου, 2010 @ 3:45 πμ

    “Το πράσινο κουτί”
    Φίλες και φίλοι Πατριώτες, σύντροφοι του labs opengov.
    Μερικές φορές για να επιβιώσεις πρέπει να δίνεις μάχες.
    Είμαι ένας από εσάς κι είμαι μαζί σας.
    Ξέρω ότι είσθε τα παιδιά των αναγκών, ώριμοι φίλοι της Ελληνικής ψυχής.
    Εμείς εδώ βοηθάμε κατά κάποιο τρόπο στο να κάνουμε πράξη ένα «ανοικτό πράσινο κουτί δεδομένων για καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη».
    Σωστά ή κάνω λάθος ?
    Μέχρι χθες ξέραμε μόνο για το «μαύρο κουτί» που το ψάχναμε για να δούμε τι έφταιξε και χάσαμε ανθρώπινες ζωές και το αεροπλάνο, για να ξέρουμε που πάμε κι αν γίνει μια «στραβή» πώς θα βελτιώσουμε το αεροπλάνο (υλικό και αυτοματισμούς) και πως θα ελαχιστοποιήσουμε το ανθρώπινο λάθος των χειριστών κλπ., με βελτιστοποίηση εκπαίδευσης από βετεράνους αλλά και simulation, monitoring κα τεχνικές ειδικών.
    Τα στοιχεία και τα δεδομένα (πχ. σενάρια εμπλοκών στα δύσκολα για την Πολεμική αεροπορία) χρειάζονται αλλά η καλύτερη εκπαίδευση είναι όταν πετάς με τον διοικητή σου πχ στο Αιγαίο για αναχαίτιση εχθρικών στόχων με αντιπάλους και όπλα σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό σε μας συμβαίνει όταν τα στοιχεία προέρχονται σωστά ενημερωμένα δηλ. με on line ενημέρωση κάθε μέρα-κάθε ώρα από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία.
    Ας σκεφτούμε όμως γιατί τα φορτώνουμε όλα συνήθως στον “χειριστή” ακόμη κι όταν βρεθεί το μαύρο κουτί ?
    α. Το μαύρο κουτί δεν κατέγραφε τίποτε (εκτός λειτουργίας ή ασυντήρητο ή ελαττωματικό) /Greek statistics?
    β. Κατέγραψε αλλά βγάζουμε «τζάμι» την εταιρεία, (συμφέροντα-οικονομική καταστροφή, αποζημιώσεις) /Maastricht ?
    γ. Δεν βάλαμε μαύρο κουτί για να μη μπαίνουμε σε τέτοιους μπελάδες.( Κακογουστιά-πονηριά-κακό παρελθόν ?)
    Τι πιστεύεται λοιπόν ? χρειάζεται το πράσινο κουτί ή θα συνεχίσουμε τις κουταμάρες και τις κουτοπονηριές ?
    Το παλιό το ρούχο κι ότι συμβαίνει γύρω μας δεν δείχνει τη δεκαετία του ? Μη μου λέτε λοιπόν αν το πράσινο κουτί έχει consolidation, SaaS ή Cloud. Δεν είναι το πρώτο για μένα και πιστεύω ούτε για κανένα από εσάς.
    Περιμένω χρόνια τώρα δικαιοσύνη, οικονομική νομιμότητα κλπ κλπ Αλλά περιμένετε να γίνουν όλα αυτά σε πέντε μήνες ή σε ένα χρόνο ? Απ το 93 όταν “την είδα τη δουλειά κυρίως τo 89 είπα αϊ σιχτήρ” και έκανα μια μικρή εταιρεία για την τρέλα μου για να ζω σπαρτιάτικα αλλά νάχω την συνείδησή μου ήσυχη αφού έβλεπα την Αθήνα μες στην παρακμή. Μετά ήρθαν τα μεγάλα έργα ,οι Ολυμπιακοί αγώνες και αράξαμε με πρωτάθλημα και κύπελλο για να μας πιάσουν στον ύπνο.
    Τώρα τι περιμένουμε λοιπόν ? Το ολοκαύτωμα ?
    Δεν ξέρουμε ότι η Ελλάδα συμβολίζει τη Νίκη πάνω στον Θάνατο ?
    Δηλαδή τα πρωτοφανή ελλείμματα και το τερατώδες δημόσιο χρέος δεν συγκινεί τον κόσμο? ή μόνον τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς ?
    Μην τρελαθούμε δηλαδή γιατί αντί για Πάσχα την έβγαλα με αλλεργικό σοκ.
    Που είναι αυτός ρε παιδιά με το office portfolio που ήθελε 100k $ το μήνα ? Δεν άκουσε τον Υπουργό ότι όσοι δεν κόψουν τις μαλ…. θα πάν αδιάβαστοι ?
    Και ποιος σε εμπόδισε να μείνεις στην silicon valley ή όποιος γουστάρει κι έχει τα κότσια να πάει να κάνει την προίκα του. Εμείς με τις μικρές εταιρείες που δεν έχουμε φράγκα ούτε για τα διόδια ?
    Καλά δεν διάβασες για τα 22 νομοσχέδια (μέχρι στιγμής), δεν άκουσες-δεν ρώταγες? Αυτά δεν είναι cloud ?
    Όταν έχει 20 χρόνια να βρέξει και μέσα σε πέντε μήνες ρίχνει καρδάρια… αυτό δεν είναι cloud ?
    Δεν βλέπεις ότι τώρα πιάνουν ψάρια κι ο Λαός θα τα μαγειρεύει ?
    Αν όχι σήμερα, αύριο δεν εφαρμόσουμε σωστή πολιτική όλα θα διαρρεύσουν και θα φανούν οι καλοί, οι κακοί, τα βρομόσκυλα και οι δειλοί -κουμπάροι-διανοούμενοι.
    Το θέμα είναι να αποφύγουμε το ψέμα, 20 χρόνια διωγμένοι απ τα στρογγυλά τραπέζια ο κόσμος μας εκτιμά γιατί δεν κάναμε τα ιδανικά μας χαλί σε τεχνικές επικοινωνιακής διαχείρισης, στο θέατρο της ζωής δεν σκαρφιστήκαμε κόλπα επηρεασμού της κοινής γνώμης (ευκίνητοι κλέφτες) με την τέχνη της μάσκας χτυπώντας μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
    Μην μου βάζεις το PhD στο στήθος σαν μετάλλιο για να σε ξεχωρίζουν γιατί δείχνεται τη γύμνια σας.. Ξέρω με donate στο στέλνουν στο σπίτι, άσε που οι πολύ-εθνικές όταν περάσεις τα 40 σε πετάνε απ το υπόγειο που κάνουν development σε ξεφορτώνονται κανονικά σαν δαπάνη να σε πληρώνει το κράτος και όχι αυτοί για να σε κάνουν από βοηθητικό σεμιναριαστή «καθηγητή» για να πουλάς την πραμάτεια τους.
    Τα κεφάλια τάχουν στο ΔΣ ή στην έρευνα και ανάπτυξη. Έτσι δεν είναι ?
    Αυτά λοιπόν όχι σε μένα γιατί κανείς δεν μου χάρισε τίποτε, άλλωστε εδώ φοβάμαι πως ισχύει το έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου.
    Πρέπει να πιάσουμε αυτούς που λένε ψέματα και το έχουν σαν επάγγελμα και να τους τσακίσουμε, να βγάλουμε όλα τα άπλυτα τους στη φόρα και να τους δώσουμε στο Λαό. Γιατί δεν είχαν τσίπα να κοκκινίσουν σαν το παντζάρι. Απόψε πέρασαν όλα απ το μυαλό μου αυτά που έζησα στο χώρο για τριάντα τέσσερα χρόνια και συγχύστηκα. Παντού βλέπουμε συμφέροντα και πολέμους μα ο χειρότερος είναι αυτός που διεξάγεται μέσα μας
    Τελείωσε η περίοδος του καναπέ. Είμαστε περικυκλωμένοι από ανθρώπους ανθρωποειδή που δεν έχουν ηθικούς δισταγμούς μπροστά στο κέρδος και στα καθαρά ματωμένα σεντόνια της βεβαιότητας. Βλέπουμε δεξιά αριστερά
    αυτή τη κακογουστιά στα παρατηρητήρια της απάτης με τα cookies τα διπλά κλικ και τα ψευδώνυμα.
    Τουλάχιστον από μένα είσθε μετεξεταστέος φίλε μου γιατί δεν πιάσατε το νόημα, δηλ. δεν μας φτάνει η φτώχεια και η ανεργία έχουμε πρόβλημα και με τα αμερικανάκια , που τώρα με το ευρώ….. τους κοστίζουν οι διακοπές ?
    Με ζητήσατε κύριε καθηγητά ?
    Κόψτε λεφτά φίλε μου γιατί φταίει αυτός που δημιουργεί πλεονάσματα (ιμπεριαλιστική άποψη οικονομικού κύκλου) ή αυτός που δημιουργεί ελλείμματα ?
    Αν όχι γιατί η Αμερική κατηγορεί την Κίνα ? Εδώ στην Ευρώπη δεν ισχύει αυτό μεταξύ πλούσιου βορρά (Γερμανία κλπ) και φτωχού νότου & περιφερειακών χωρών ? (Ελλάδα-Ισπανία-Πορτογαλία- Ιρλανδία κλπ) ?
    Ξύπνα Πατριώτη η ζωή μας θέλει σήμερα πολλά, θέλει ειλικρίνεια, θέλει λεβεντιά, θέλει κουράγιο, θέλει αυταπάρνηση, θέλει συμμετοχή,…μην ψάχνεται στα τυφλά…θέλει κόπο.
    Ήμασταν δυο, ήμασταν τρείς.. είμαστε χίλιοι δεκατρείς…
    Αν είσθε ξένος, τώρα γι αυτό φύγε φίλε ξένε , τώρα ένα ακίνδυνο λευκό περιστέρι ξεπετιέται απ την ψυχή μου και με τα τρομερά του δόντια και το ράμφος του θα σε κατασπαράξει, είπε ο άγνωστος ποιητής.
    Αν είσθε φίλος κι έχεις καλό σκοπό και θέλεις με τη συμμετοχή σου να συμβάλεις έλα στο lab. Έχουμε συναδέλφους άριστους υφυπουργό και γραμματείς «τζάμι».

    υγ) Αν πάλι δεν θέλετε θα σας απαντήσω για το τεχνικό μέρος που το θεωρώ Β. Το Α είπα, είναι η πολιτική, και σίγουρα η Ευρώπη δεν πετάει εύκολα τα χρήματα «στα σύννεφα» αλλά σχεδιάζει το μέλλον της, όπως κι εμείς.

  11. Σχόλιο από netcomb2b — 14 Απριλίου, 2010 @ 4:05 πμ

    ΕΛΛΑΚ & cloud.
    Σήμερα όλο και περισσότερο ακούγεται ο όρος Cloud Computing. Ο όρος αυτός αναφέρεται σε διαδικτυακές εφαρμογές που μπορούν να τρέχουν στο διαδίκτυο, εντελώς έξω από τον υπολογιστή μας.
    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει πλήθος εφαρμογών για τις υπηρεσίες της και αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά στο τι υπάρχει. Οι εφαρμογές που παρέχονται χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

    • Εμπορικές εφαρμογές (Business Apps)
    • Υπηρεσίες πληροφορικής (Cloud IT Services)
    • Εφαρμογές ενίσχυσης παραγωγικότητας (Productivity Apps)
    • Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Apps)

    Στις εμπορικές εφαρμογές, έχουμε πολλές κατηγορίες εφαρμογών, όπως ανάλυση δεδομένων, διαχείριση παγίων, επεξεργασία εμπορικών δεδομένων, CRM, επικοινωνίες, ERP, ηλεκτρονικό εμπόριο και πολλές άλλες. Τα πλεονεκτήματα αυτής της αρχιτεκτονικής στις εμπορικές εφαρμογές είναι:
    Ομοιογένεια των εφαρμογών για την εύκολη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών, και αποφυγή επανεκπαίδευσης προσωπικού κατά την μετάθεση από υπηρεσία σε υπηρεσία.
    Στις υπηρεσίες πληροφορικής έχουμε κατηγορίες όπως, διαδικτυακός χώρος αποθήκευσης αρχείων, ανάπτυξη λογισμικού, ιδεατές μηχανές, φιλοξενία ιστοσελίδων. Τα πλεονεκτήματα εδώ είναι:
    Αδειάλειπτη διαθεσιμότητα αποθηκευτικού χώρου, διαβαθμισμένη πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο, αυτονόητη τήρηση αντιγράφων ασφαλείας, οργανωμένη και με προδιαγραφές αποθήκευση στον χώρο του δημοσίου τομέα, δυνατότητα αναζήτησης και ομαδοποίησης/ταξινόμησης με πολλαπλά κριτήρια, ομοειδείς υπηρεσίες για τα κρατικά portals. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμιση πόρων, για την δημιουργία και φιλεξενία, ανταλλαγή δεδομένων, συγκέντρωση των ιστοσελίδων του δημοσίου κάτω από κοινές προδιαγραες και υποδομές, εγγενής δημιουργία μηχανισμού ευρετηριασμού στο σύνολο των portal του δημοσίου τομέα.
    Στις εφαρμογές ενίσχυσης παραγωγικότητας βρίσκουμε εργαλεία σουίτας γραφείου, διαχείρισης έργων, λογισμικό που επιτρέπει την συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων (collaboration tools), διαχείριση περιεχομένου και άλλες. Εδώ πάλι έχουμε τα πλεονεκτήματα, της κοινής χρήσης, της ομοιογένειας των εφαρμογών και την αποφυγή επανεκπαίδευσης.
    Στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνονται τα ιστολόγια, κοινοί σελιδοδείκτες, εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, χώροι αποθήκευσης φωτογραφιών και Videoπροσβάσιμοι από όλους, και οτισδήποτε είδους αρχείων, πάλι προσβάσιμα από όλους. Η χρήση αυτής της πλατφόρμας, στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπει την δομημένη διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα (νομοσχέδια, επιτροπές, διαγωνισμοί, προκυρήξεις).
    Η εποχή του Cloud Computing ήρθε, να δούμε πως μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τα πλεονεκτήματα και να αποφύγουμε τις συνέπειες από τα μειονεκτήματά της. Περισσότερα για το Cloud Computing της κυβέρνησης των Ηνωμένω Πολιτειών στην διεύθυνση:https://apps.gov/cloud/advantage/main/start_page.do
    Η τηλεκπαίδευση θα παίζει όλο και περισσότερο ρόλο στην σύγχρονη εποχή καθώς οι μετακινήσεις δυσκολεύουν, και ο χρόνος γίνεται πιο πολύτιμος από ποτέ. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι εξαφανίζει τις μετακινήσεις, και δίνει ελευθερία στους συμμετέχοντες να αφιερώσουν τον χρόνο για μάθηση όταν μπορούν (πάντα βέβαια σε κάποια λογικά πλαίσια), χωρίς να απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία σε ένα χώρο.

    Η ομάδα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του GUnet, ανέπτυξε μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, που ονομάζεται Open-eClass. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα σε όλο τον ακαδημαϊκό χώρο, για εύκολη ανταλλαγή μαθημάτων και δεδομένων γενικότερα.
    Η πρώτη έκδοση (1.0) της πλατφόρμας άρχισε να διανέμεται στις 13/2/2003. Αυτή η έκδοση βασίστηκε στην πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Claroline ( http://www.claroline.net ) . Όμως αργότερα προστέθηκαν δυνατότητες και σχεδιάστηκεν πολλές νέες εκδόσεις της πλατφόρμας, οπότε σήμερα έχει ήδη εξελιχθεί σε μια αυτόνομη πλατφόρμα που τίποτα δεν θυμίζει την αρχική της προέλευση.
    Υπάρχουν αυτή την στιγμή τρεις διακριτοί ρόλοι χρηστών:
    1. Ο διαχειριστής που ρυθμίζει και προσαρμόζει την πλαφτόρμα στις εκάστοτε ανάγκες.
    2. Ο χρήστης-καθηγητής που είναι υπεύθυνος για την δημιουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών μαθημάτων.
    3. Ο χρήστης-φοιτητής μπορεί να εγγραφεί σε όσα μαθήματα επιτρέπεται, να βλέπει την ύλη, να συμμετέχει σε συζητήσεις, ομάδες εργασίας και ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.
    Υπάρχουν τρεις κατηγορίες μαθημάτων:
    1. Ανοικτά μαθήματα που επιτρέπουν την πρόσβαση σε χρήστες ακόμα και σε όσους δεν έχουν λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
    2. Ανοικτά σε εγγραφή που επιτρέπουν την πρόσβαση σε χρήστες που έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα, και έχουν εγγραφεί στο μάθημα.
    3. Κλειστά μαθήματα που επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε χρήστες που έχουν λογιαριασμό στην πλατφόρμα και το επιτρέψει και ο καθηγητής.
    Περισσότερα για την πλατφόρμα OpeneClass θα βρείτε στην διεύθυνση: http://www.openeclass.org/
    Δημιουργήθηκε πρόσφατα από την τοπική κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, ένας νέος δικτυακός τόπος, που επιτρέπει να έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε λογισμικό που κατασκευάσθηκε από ιδιώτες, στα πλαίσια των διαγωνισμών “Εφαρμογές για την Δημοκρατία” (“Apps for Democracy”).
    Σε αυτούς του διαγωνισμούς έγινε πρόσκληση προς το κοινό να δημιουργήσει και να στείλει εφαρμογές, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κυβερνητικά δεδομένα. Έγινε δε και η βάση και την αποστολή μελλοντικών εφαρμογών στα πλαίσια των προηγούμενων διαγωνισμών.
    O δικτυακός τόπος δεν λειτουργεί μόνο σαν ένας ελεύθερος εμπορικός τόπος, αλλά και ένα σημείο ανταλλαγής προτάσεων και ιδεών, όπως και τόπος ανάρτησης νέων εφαρμογών για αξιολόγηση και διόρθωση.
    Στον δικτυακό αυτό τόπο μπορεί να βρούμε πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με την περιοχή, και τις υπηρεσίες της περιοχής όπως:
    – Που βρίσκεται το λεωφορείο μου
    – Που βρίσκονται σημεία ασύρματη πρόσβασης (Wi-Fi hot spot)
    – Στατιστικά σχετικά με εγκληματικότητα, αιτήσεις υπηρεσιών όπως καθαριότητα, παράνομη στάθμευση, άδειες οικοδομής, θέσεις σχολείων κ.α.
    – Νόμιμες άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων, δηλαδή εάν η συγκεκριμένη επιχείριση έχει άδεια λειτουργίας
    Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές εφαρμογές, που εάν αναφερόμαστε σε όλες, τότε, το άρθρο θα γινόταν μεγάλο και κουραστικό στην ανάγνωση.
    Το σημαντικό είναι ότι σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, μπορούν να αναρτηθούν νέες εφαρμογές που βασίζονται σε δεδομένα των δημοσίων υπηρεσιών της Ουάσιγκτον, ώστε να υπάρχει πολύ καλύτερη πληροφόρηση στους πολίτες. Η ελευθερία που δίδεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και η δυνατότητα δοκιμαστικής ένταξης, βοηθάει πάρα πολύ τους δημιουργούς λογισμικού, να βρουν δεδομένα για τις νέες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την ζωή όλων.
    Η εφαρμογή του ιστότοπου είναι ανοικτή και βρίσκεται στην διεύθυνση: http://code.google.com/p/octolabs/wiki/AppStore
    Ο ιστότοπος με τον κατάλογο των εφαρμογών βρίσκεται στην διεύθυνση: http://appstore.dc.gov/
    Είναι πολύ σπουδαίο, να δίνονται κίνητρα για την δημιουργία λογισμικού τους φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, ώστε να αποκτάται εμπειρία στην δημιουργία λογισμικού από νέους ανθρώπους. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δε, θα κερδηθούν μεγάλα έπαθλα.
    Ο διαγωνισμός αφορά την δημιουργία καινοτόμου λογισμικού, με θέμα την ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος στον ευρωπαϊκό χώρο.

    Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να αφορά την προστασία και πρόληψη καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης, ή στην υλοποίηση οποιασδήποτε άλλης πρωτότυπης ιδέας που να σχετίζεται με την ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος.
    Η διενέργεια του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2009», με συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Φορέας Υλοποίησης είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
    Στόχος του διαγωνισμού είναι:
    • η κινητοποίηση των φοιτητών, ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τις τεχνολογίες και την πληροφορική για εφαρμογές με ορατό αποτέλεσμα, σε θέματα που απασχολούν κάθε Ευρωπαίο πολίτη, όπως το περιβάλλον,
    • η δημιουργία εργαλείων λογισμικού για την προστασία του περιβάλλοντος από Έλληνες φοιτητές για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    • η ανάδειξη της δημιουργικότητας και της καινοτομικής σκέψης του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.
    Τα βραβεία που θα μοιραστούν σε ειδική τελετή βράβευσης θα είναι τα παρακάτω:
    1ο Βραβείο: €6000
    2ο Βραβείο: €4000
    3ο Βραβείο: €3000
    3 Τιμητικoί Έπαινοι των €1000
    Επιπλέον, θα γίνει προώθηση και προβολή των λογισμικών πακέτων που θα βραβευθούν. Επίσης για τους φοιτητές της περιφέρειας υπάρχει πρόβλεψη κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής για την τελετή βράβευσης.
    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.xirafia.gr
    Το Measurement Lab (M-Lab) είναι μια ανοιχτή, κατανεμημένη πλατφόρμα συστημάτων εξυπηρέτησης στην οποία ερευνητές εγκαθιστούν εργαλεία μετρήσεων μιας σύνδεσης με το Διαδίκτυο. Ο στόχος του M-Lab είναι να προάγει την έρευνα στα δίκτυα και να ενισχύσει το ευρύ κοινό με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ευρυζωνική του σύνδεση.

    Πολλές φορές κάποιες εφαρμογές διαδικτύου, δεν λειτουργούν όπως ακριβώς θα περιμέναμε. Για να μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουμε, εάν το πρόβλημα βρίσκεται στην ευρωζωνική μας σύνδεση ή είναι κάπου αλλού. Κάποιοι ερευνητές έχουν αναπτύξει εργαλεία που συνδέονται με διακομιστές που βρίσκονται σε ένα διαφορετικό σημείο του διαδικτύου. Η πλαφτόρμα M-Lab, εξετάζει με διάφορους τρόπους την σύνδεση αυτή, για να γίνουν μετρήσεις. Η πλατφόρμα προσφέρει διάφορα εργαλεία και παρακάτω θα δούμε πολύ περιληπτικά ποιά είναι αυτά και τι ελέγχουν.
    Network Diagnostic Tool
    Το Network Diagnostic Tool ελέγχει την ταχύτητα αποστολής (upload) και λήψης (download), εκτός όμως από την μέτρηση, προσπαθεί να εντοπίσει εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις ρυθμίσεις του υπολογιστή, ή απλά το πρόβλημα βρίσκεται στην σύνδεση με το διαδίκτυο.
    Glasnost
    Το Glasnost προσπαθεί να εντοπίσει εάν υπάρχει έλεγχος ροής από τον παροχέα της σύνδεσης για την συγκεκριμένη εφαρμογή.
    Network Path and Application Diagnosis (NPAD)
    To Network Path and Application Diagnosis (NPAD) προσπαθεί να εντοπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην τερματική σύνδεση (τελευταίο μίλι) από τον υπολογιστή στο κέντρο του παροχέα.
    Pathload2
    Το Pathload2 μετράει τη «διαθέσιμη χωρητικότητα» της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι ο μέγιστος ρυθμός αποστολής δεδομένων σε μια σύνδεση προτού δημιουργηθεί συμφόρηση. ShaperProbe Το ShaperProbe ανιχνεύει εάν ο ISP σας πραγματοποιεί “μορφοποίηση της κίνησης” (“traffic shaping”).
    NANO
    Το NANO επιχειρεί να ανιχνεύσει εάν ένας παροχέας υποβαθμίζει την απόδοση συγκεκριμένου υποσυνόλου χρηστών, εφαρμογών ή προορισμών. Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαλεία και την πλαφτόρμα M-Lab, στην διεύθυνση:http://measurementlab.net/el/measurement-lab-tools-gr
    Tags: ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό, Add more tags…,
    Στις ευρωεκλογές ένα σουηδικό κόμμα που ονομάζεται Piratpartie, δηλαδή το “κόμμα των πειρατών”, καταφέρνει να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσοστό για να αντιπροσωπεύεται στην Ευρωβουλή. Τι είναι όμως αυτό, που κάνει τόσο ξεχωριστό αυτό το κόμμα, και τόσο σπουδαίο επίτευγμα την είσοδό του στην Ευρωβουλή; Το κόμμα αυτό θέλει να αναμορφώσει το νομικό πλαίσιο σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, το σύστημα πατεντών όπως και να διαφυλάξει την ανωνυμία των χρηστών. Πιστεύουν, όχι μόνο, ότι αυτοί είναι αξιόλογοι στόχοι, αλλά απολύτως επιτεύξιμοι, στο σημερινό Ευρωπαϊκό περιβάλλον.
    Αναμόρφωση πνευματικής ιδιοκτησίας
    Σχετικά με την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, οι θέσεις του κόμματος είναι, ότι ενώ αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε για την ισορροπία μεταξύ προστασίας του δημιουργού και της προώθησης του πολιτισμού και της εξέλιξης, σήμερα αυτή η ισορροπία έχει χαθεί. Για την επαναφορά της προτείνεται η ελεύθερη αντιγραφή υλικού για μη εμπορική χρήση, η ενθάρρυνση της διανομής των αρχείων και όχι να ποινικοποίησή της, η εξέλιξη του Internet στην μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου. Η προστασία των συμφερόντων των δημιουργών, να διαρκεί πέντε χρόνια, καθώς εάν κάποιο έργο, δεν αποδώσει μέσα σε δύο χρόνια, στην πράξη δεν θα αποδώσει ποτέ.
    Περισσότερα για το κόμμα και την αναμόρφωση της πνευματικής ιδιοκτησίας: http://www.piratpartiet.se/piratpartiet/english

    Εναλλακτική λύση στις πατέντες φαρμευτικών εταιρειών
    Οι φαρμακευτικές πατέντες εμποδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να έχουν το κατάλληλο φάρμακο για την υγεία τους. Επίσης αλλάζει τον στόχο της έρευνας, στο να καλύψει ανάγκες των πλουσίων χωρών, από το να βοηθήσει τους χιλιάδες ανθρώπους των φτωχών χωρών να γλυτώσουν από την ελονοσία. Σύμφωνα με το κόμμα, δεν χρειάζεται να υπάρχουν φαρμακευτικές πατέντες, καθώς ο μεγαλύτερος αγοραστής φαρμάκων είναι το κράτος μέσα από τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων. Έτσι πληρώνεται μεγάλο κόστος σε φάρμακα, λόγω των πατεντών. Θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να δοθούν κατ” ευθείαν στην έρευνα, έτσι τα φάρμακα που θα παραχθούν, να είναι φθηνά, καθώς το κόστος έρευνας έχει ήδη πληρωθεί από το κράτος.
    Περισσότερα για την εναλλακτική λύση στις φαρμακευτικές πατέντες: http://www.piratpartiet.se/an_alternative_to_pharmaceutical_patents

    Η κριτική του Stallman
    Ο Richard Stallman, γενικά συμφωνεί με την κατεύθυνση αλλά έχει κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με την πενταετή λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων. Το ελεύθερο λογισμικό έχει σχεδιαστεί να διαφυλάξει την ελευθερία των χρηστών. Εάν λήξει η πνευματική ιδιοκτησία στα πέντε χρόνια, τότε θα μπορεί το να πάρει κάποιος και να το μετατρέψει σε κλειστό λογισμικό.
    Αναλυτικά η κριτική του Stallman: http://www.gnu.org/philosophy/pirate-party.html

    ΠΗΓΗ ΕΛΛΑΚ , Creative commons.

  12. Σχόλιο από netcomb2b — 14 Απριλίου, 2010 @ 4:39 πμ

    Η OPEN source RED HAT ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑ ?

    Μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά: Google
    Open source μπορεί να σώσει την υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ;
    Καταχωρήθηκε 27 Ιανουαρίου του 2010 από τον Jason Hibbets (Red Hat)

    Μέσος όρος: Επιλέξτε ratingPoorOkayGoodGreatAwesomePoorOkayGoodGreatAwesome.
    (9 ψήφοι). Με όλα τα λόγια για την υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισα να πάρει την προοπτική ενός επιχειρηματία επικεντρώθηκε στην άσκηση ανοικτής πηγής για την υγειονομική περίθαλψη. Ι θέτει πέντε ερωτήματα προς Matt Mattox, ένας φίλος και πρώην κόκκινο Hatter, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της υγείας των ΗΠΑ, αλλά με μια ανοικτή συστροφή πηγή. Ανοικτού πηγαίου κώδικα μπορεί να σώσει την υγειονομική περίθαλψη; Ας πάρουμε Ματ:

    1. Γιατί η υγειονομική περίθαλψη τόσο ακριβά στις ΗΠΑ;

    Αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, αλλά αίσθηση μου είναι ότι η αμοιβή μας για το σύστημα επιστροφής των υπηρεσιών και φροντίδα μοντέλο μας παράδοσης κάθε βασικούς παράγοντες. Όταν παίρνετε ένα σύστημα όπου οι προμηθευτές ζήτηση δημιουργήσουν τα δικά τους – που είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι γιατροί τόσο τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας – και να συνδυάσει με το μοντέλο όπου ένα τρίτο μέρος παραλαμβάνει τα περισσότερα από τα έξοδα, το κόστος μπορεί να αυξηθεί γρήγορα.

    Όσον αφορά το μοντέλο της φροντίδας, η πρακτική γιατρός και οξεία νοσοκομειακή περίθαλψη σχεδιάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Ιατρικές γνώσεις έχει εξελιχθεί δραματικά από τότε. Σήμερα, υπάρχουν σχετικά ανέξοδο τρόπο για τη θεραπεία παθήσεων που πριν από έναν αιώνα ήταν κατανοητό μόνο από τα συμπτώματά τους. Έχουμε την ευκαιρία να αναδιοργανώσει οργάνων μας γύρω από την πρόοδο της επιστήμης.

    Οι αλλαγές αυτές δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Το πρώτο βήμα είναι να εξάγει δεδομένα από κλειδωμένο ιδιόκτητα συστήματα ώστε οι πληροφορίες για την υγεία μπορούν να τεθούν στη διάθεση των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες χρονικές στιγμές. Μόλις τα δεδομένα που έχει απελευθερωθεί, μπορούμε να αρχίσουμε να καινοτομήσουν γύρω φροντίδα και νέα μοντέλα πληρωμής. Απελευθερώνοντας κλινικά δεδομένα είναι το πρόβλημα που δουλεύουμε για την Αξονική.

    2. Πώς μπορεί να βοηθήσει open source ελεύθερη κλινικά δεδομένα;

    Σε γενικές γραμμές, open source από την οδήγηση βοηθά την υιοθέτηση της ανοικτής αρχιτεκτονικής. Λογισμικού ανοικτής πηγής μπορεί να βρεθεί στις περισσότερες κατηγορίες υγείας ΤΠ. Υπάρχουν open source ηλεκτρονικά μητρώα υγείας, καθώς και πιο εξειδικευμένα εργαλεία για πράγματα όπως biosurveillance. Σε γενικές γραμμές, όπου υπάρχει η δυνατότητα να ανταγωνιστούν για την ευελιξία και την προσιτότητα, ανοικτού κώδικα έχει τη δυνατότητα να οδηγεί την έγκριση και να κινηθούν προς την κατεύθυνση της κλινικής μας ανταλλαγή δεδομένων. Έχοντας πει αυτά, τα ανοικτά πρότυπα τα στοιχεία είναι κρίσιμα για την ανταλλαγή δεδομένων για την υγεία. Για παράδειγμα, κατά τη μεταφορά των αποτελεσμάτων εργαστήριο, χρησιμοποιούμε ένα πρότυπο που ονομάζεται LOINC που επιτρέπει σε άλλα συστήματα για να κατανοήσουν τις αξίες εργαστήριο.

    3. Ανοικτού πηγαίου κώδικα μπορεί να βοηθήσει γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ασθενών και των παρόχων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης;

    Κατά τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια έκρηξη των πληροφοριών για την υγεία στο διαδίκτυο. Αν ψάχνετε για την έρευνα έναν όρο, να συγκρίνουν τις σημειώσεις σχετικά με το σχέδιο θεραπείας σας, ή ακόμη και να σας γονιδιώματος διαβαστεί, είναι πιθανό μια περιοχή που μπορεί να σας φιλοξενήσουν. Αν και αυτό δεν εμπίπτει στον αυστηρό ορισμό του λογισμικού ανοικτής πηγής, που έχει σχέση με αυτό το Red Hat αναφέρεται ως «εκδημοκρατισμό περιεχόμενο.» Σήμερα, αυτή καταναλωτών με γνώμονα το περιεχόμενο είναι εντοιχισμένο σε μεγάλο βαθμό από την παραδοσιακή, κλινικά δεδομένα. Νομίζω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα δύο κόσμους να προσεγγίσουν το ένα στο άλλο.

    4. Η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην υγειονομική περίθαλψη. Πώς το κάνει αυτό για την υγεία συνέπειες IT?

    Ο αντίκτυπος ήταν κυρίως θετικές. Φαίνεται να υπάρχει γενική συναίνεση ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιούν την υγεία με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα δεν έχει σημασία τι πλευρά της συζήτησης υγειονομικής περίθαλψης είστε. Αν και το νομοσχέδιο της υγειονομικής περίθαλψης είναι σημαντική, η αμερικανική Αποκατάσταση και Επανεπένδυσης Act (ARRA), η οποία υπεγράφη σε νόμο το Φεβρουάριο του 2009, είναι πιο άμεση σχέση με ό, τι κάνουμε. ARRA προβλέπει 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων των κινήτρων για την υγεία IT έγκριση.

    ARRA οδήγησης είναι επίσης η δημιουργία των ανταλλαγών πληροφοριών για την υγεία ή HIEs. Μπορείτε να σκεφτείτε HIEs ως δίκτυα που συνδέουν τα νοσοκομεία, κλινικές, εργαστήρια, φαρμακεία και εν κράτει. Μέλος HIEs μπορούν επίσης να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός ομοσπονδιακού σπονδυλική στήλη, η οποία συνδέει όλα τα HIEs σε πανεθνικό δίκτυο. Αξονική και η Red Hat συνεργάστηκαν για να βοηθήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλύτερη χρήση ανοικτού κώδικα στο σχεδιασμό του δικτύου αυτού.

    5. Τι ρόλο έχει παίξει Αξονική στον τομέα της υγείας;

    Αξονική 360 είναι μια ανοικτή πηγή συσκευή που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της διαλειτουργικότητας μεταξύ των διαφορετικών συστημάτων. Καλούμε το 360, διότι επιτρέπει ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για την ανταλλαγή δεδομένων με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Τι κάνει η προσέγγισή μας μοναδική είναι ότι όταν γράφουμε μια σύνδεση σε ένα έπος σύστημα, για παράδειγμα, θέτει στη διάθεση της Epic μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση για δωρεάν. Για εκείνους που θέλουν μια πιστοποιημένη και υποστηριζόμενη έκδοση, προσφέρουμε εμπορική συνδρομή μας.

    Ένα τυπικό γενικό νοσοκομείο έχει πάνω από 100 συστήματα πληροφορικής, η οποία μας φέρνει αντιμέτωπους με μια μοναδική ευκαιρία για να το ουδέτερο μέρος μεταξύ κατεστημένων προμηθευτών. Αυτός ο ρόλος, όπως η Ελβετία είναι ένα φυσικό κατάλληλα για εμάς αφού δεν έχουμε μία ατζέντα προϊόν κληρονομιά. 360 σχεδιάστηκε από την αρχή να είναι εταίρος φιλικό και παραδίδονται μέσω Υγεία Οι πωλητές, HIE φορείς, και ολοκληρωτές σύστημα.

    Μόλις οι πελάτες έχουν Αξονική 360 στη θέση του, έχουν την ευκαιρία να φορτώσει εξάγεται κλινικά δεδομένα τους στην Αξονική δεδομένων πλατφόρμα, η οποία πουλάμε και υπηρεσιών άμεσα. Η Πλατφόρμα των δεδομένων, που επίσης κατασκευάστηκε με όλα τα στοιχεία του κώδικα, έχει σχεδιαστεί για να κατανοήσουμε το πλαίσιο των δεδομένων για την υγεία, έτσι ώστε τα στοιχεία που μπορούν να συνδυαστούν με ζωοτροφές που εισάγονται από άλλα συστήματα. Αυτό βοηθά προφανώς δημιουργεί ισχυρό αναφοράς, αλλά επίσης χρησιμεύει ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών. Για παράδειγμα, είμαστε με 360 και η Πλατφόρμα των δεδομένων για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται MDAlert ότι pings τοπικό γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης όταν οι ασθενείς μετακινούνται τους μέσω σημαντικών γεγονότων μέσα σε ένα νοσοκομείο. Η πρώτη εγκατάσταση MDAlert-out θα καλύψει παιδιατρική. Όταν ένα παιδί εισάγεται στο νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών, ένα ping βγαίνει σε τοπικό παιδίατρο του / της που είναι σε θέση να δείτε τη διάγνωση και, εφόσον είναι αναγκαίο, κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με το παιδί στην ομάδα ER. MDAlert θα βγει στον αέρα σε πρώτη βαθμίδα σύστημα αυτό το νοσοκομείο Ημέρα της Μητέρας.

    Σχετικά Matt Mattox
    Ματ είναι ο συν-ιδρυτής και VP of Product Development της Αξονική, μια εταιρεία επικεντρώνεται στην χρήση ανοικτού κώδικα για να ξεκλειδώσετε τη δύναμη των κλινικών δεδομένων. Mattox πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου ομίλου ΕΔΕ για το Red Hat Enterprise Linux και οδήγησε εταιρικές σχέσεις με την SAP, IBM, HP και άλλους παγκόσμιους εταίρους λογισμικού. Ως Διευθυντής του Product Management στη Red Hat, Mattox πήρε το όνομά του συν-εφευρέτης στις 13 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το λογισμικό. Παλαιότερα με το MIT, idealab!, Και citysearch, ο κ. Mattox είναι κάτοχος MBA από το Harvard Business School.

    . Ετικέτες: arraaxialfive carehiehospitalmdalertmedicalopen questionshealth πηγή healthopen
    .7 Σχόλια
    Γιατί η υγειονομική περίθαλψη τόσο ακριβά στις ΗΠΑ; από RON στις 28 του Γενάρη 2010
    Επειδή έχουμε την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη στον κόσμο. Δεν λέμε ότι η χρήση του ανοικτού κώδικα δεν θα είναι ένα συν, αλλά στο τέλος παίρνετε τι πληρώνετε για. Έχω ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πολύ υψηλούς φόρους πληρώνουν για «καθολική» της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά αν δεν θέλετε να περιμένει έξι μήνες έως ένα έτος για μια χειρουργική διαδικασία με έναν αξιόπιστο χειρούργο, σας παρακαλώ borrw κλέβουν και να πάμε έξω από το σύστημα.

    reply.We έχει το τι; Ρουθ Suehle (Red Hat) στις 28 Ιανουαρίου 2010
    Ron – Έχουμε τις υψηλότερες δαπάνες για την υγεία και την υψηλότερη καταβάλλεται γιατρούς. Έχουμε, όμως, μόνο ένα μέρος του πληθυσμού μας που καλύπτονται. Δεν έχουμε το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, αλλά η παιδική θνησιμότητα μας είναι εκεί. Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, δεν στηρίζουμε την υγεία των γυναικών, εξασφαλίζοντας αμειβόμενης άδειας μητρότητας. (FMLA είναι άνευ αποδοχών.) Αλλά ας μην ασχοληθείτε με το εν λόγω στατιστικών. Τι λέτε για μια μελέτη;

    μέσω http://www.nytimes.com/2007/08/12/opinion/12sun1.html
    «Πριν από επτά χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε την πρώτη μεγάλη προσπάθεια για την κατάταξη των συστημάτων υγείας των 191 εθνών. Γαλλία και η Ιταλία πήρε δύο πρώτες θέσεις? Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μια μελαγχολική 37η. … [Η Κοινοπολιτεία Ταμείου] τελευταία έκθεση , που εκδόθηκαν τον Μάιο, οι οποίες κατατάσσονται οι Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο ή δίπλα-για τελευταία φορά-σε σύγκριση με πέντε άλλες χώρες – Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο – για τα περισσότερα μέτρα της επίδοσης, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας της περίθαλψης και της πρόσβασης σε αυτό. Άλλα συγκριτικές μελέτες που επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια σχετικά κακό φως. »

    Έτσι, από ό, τι μέτρο έχουμε την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη;

    reply.The ΗΠΑ είναι 37η στον κόσμο, δεν firstby Ουγκαρίτ στις 29 Ιανουαρίου 2010
    Οι ΗΠΑ δεν έχουν την καλύτερη φροντίδα της υγείας στον κόσμο. Είναι κατετάγη 37η στον κόσμο. ΗΠΑ υγειονομικής περίθαλψης είναι το πιο ακριβό, λόγω της μη ασθενής ενέργεια γίνεται περισσότερα κέρδη. Είναι τόσο ανόητο να πιστεύουμε λογισμικό πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Είναι απληστία για ουσιαστικό ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι το σύμβολο του πολιτισμού άρρωστος.

    http://www.photius.com/rankings/healthranks.html

    1 Γαλλία
    2 Ιταλία
    3 San Marino
    4 Ανδόρα
    Μάλτα 5
    6 Σιγκαπούρη
    7 Ισπανία
    8 Ομάν
    9 Αυστρία
    10 Ιαπωνία
    11 Νορβηγία
    12 Πορτογαλία
    13 Μονακό
    14 Ελλάδα
    15 Ισλανδία
    16 Λουξεμβούργο
    17 Ολλανδία
    18 Ηνωμένο Βασίλειο
    19 Ιρλανδία
    20 Ελβετία
    21 Βέλγιο
    22 Κολομβία
    23 Σουηδία
    24 Κύπρος
    25 Γερμανία
    26 Σαουδική Αραβία
    27 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
    28 Ισραήλ
    29 Μαρόκο
    30 Καναδάς
    31 Φινλανδία
    32 Αυστραλία
    33 Χιλή
    34 Δανία
    35 Ντομίνικα
    36 Κόστα Ρίκα
    37 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
    38 Σλοβενία
    39 Κούβα
    40 Μπρουνέι
    41 Νέα Ζηλανδία
    42 Μπαχρέιν
    43 Κροατία
    44 Κατάρ
    45 Κουβέιτ
    46 Μπαρμπάντος
    47 Ταϊλάνδη
    48 Τσεχική Δημοκρατία
    49 Μαλαισία
    50 Πολωνία
    51 Δομινικανή Δημοκρατία
    52 Τυνησία
    53 Τζαμάικα
    54 Βενεζουέλα
    55 Αλβανία
    56 Σεϋχέλλες
    57 Παραγουάη
    58 Νότια Κορέα
    59 Σενεγάλη
    60 Φιλιππίνες
    61 Μεξικό
    62 Σλοβακία
    63 Αίγυπτος
    64 Καζακστάν
    65 Ουρουγουάη
    66 Ουγγαρία
    67 Τρινιντάντ και Τομπάγκο
    68 Αγία Λουκία
    69 Μπελίζε
    70 Τουρκία
    71 Νικαράγουα
    72 Λευκορωσία
    73 Λιθουανία
    74 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
    75 Αργεντινή
    76 Σρι Λάνκα
    77 Εσθονία
    78 Γουατεμάλα
    79 Ουκρανία
    80 Σολομώντος
    81 Αλγερία
    82 Παλάου
    83 Ιορδανία
    84 Μαυρίκιος
    85 Γρενάδα
    86 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
    87 Λιβύη
    88 Μπαγκλαντές
    89 Μακεδονία
    90 Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    91 Λίβανος
    92 Ινδονησία
    93 Ιράν
    94 Μπαχάμες
    95 Παναμάς
    96 Φίτζι
    97 Μπενίν
    98 Ναουρού
    99 Ρουμανία
    100 Σαιντ Κιτς και Νέβις
    101 Μολδαβία
    102 Βουλγαρία
    103 Ιράκ
    104 Αρμενία
    105 Λετονία
    106 Γιουγκοσλαβία
    107 Νήσοι Κουκ
    108 Συρία
    109 Αζερμπαϊτζάν
    110 Σουρινάμ
    111 Ισημερινός
    112 Ινδία
    113 Πράσινο Ακρωτήριο
    114 Γεωργία
    115 Ελ Σαλβαδόρ
    116 Τόνγκα
    117 Ουζμπεκιστάν
    118 Κομόρες
    119 Σαμόα
    120 Υεμένη
    121 Νιούε
    122 Πακιστάν
    123 Μικρονησία
    124 Μπουτάν
    125 Βραζιλία
    126 Βολιβία
    127 Βανουάτου
    128 Γουιάνα
    129 Περού
    130 Ρωσία
    131 Ονδούρα
    132 Μπουρκίνα Φάσο
    133 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
    134 Σουδάν
    135 Γκάνα
    136 Τουβαλού
    137 Ακτή Ελεφαντοστού
    138 Αϊτή
    139 Γκαμπόν
    140 Κένυα
    141 Νήσοι Μάρσαλ
    142 Κιριμπάτι
    143 Μπουρούντι
    144 Κίνα
    145 Μογγολία
    146 Γκάμπια
    147 Μαλδίβες
    148 Παπούα Νέα Γουινέα
    149 Ουγκάντα
    150 Νεπάλ
    151 Κιργιζία
    152 Τόγκο
    153 Τουρκμενιστάν
    154 Τατζικιστάν
    155 Ζιμπάμπουε
    156 Τανζανία
    157 Τζιμπουτί
    158 Ερυθραία
    159 Μαδαγασκάρη
    160 Βιετνάμ
    161 Γουινέα
    162 Μαυριτανία
    163 Μάλι
    164 Καμερούν
    165 Λάος
    166 Κονγκό
    167 Βόρεια Κορέα
    168 Ναμίμπια
    169 Μποτσουάνα
    170 Νίγηρας
    171 Ισημερινή Γουινέα
    172 Ρουάντα
    173 Αφγανιστάν
    174 Καμπότζη
    175 Νότια Αφρική
    176 Γουινέα-Μπισάου
    177 Σουαζιλάνδη
    178 Τσαντ
    179 Σομαλία
    180 Αιθιοπία
    181 Αγκόλα
    182 Ζάμπια
    183 Λεσότο
    184 Μοζαμβίκη
    185 Μαλάουι
    186 Λιβερία
    187 Νιγηρία
    188 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
    189 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
    190 Μιανμάρ

    reply.US RON Healthcareby στις 29 Ιανουαρίου 2010
    Υποθέτω ότι είναι ο λόγος που οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν και να πληρώνουν για την «καθολική» υγειονομικής περίθαλψης) έρχονται στις ΗΠΑ για ιατρική θεραπεία. Όταν είναι κάποιος στις ΗΠΑ αρνήθηκαν επείγουσα ιατρική αγωγή – ακόμη και λαοί που είναι εδώ παράνομα.

    Έχω ήδη στις περισσότερες από τις 139 θέσεις που αναφέρονται στο παραπάνω μήνυμα. Από όλα τα μέρη που έχω επισκεφθεί, θα ήθελα να αντιμετωπίζονται στις ΗΠΑ.

    Δυστυχώς, δεν ζούμε σε έναν ουτοπικό κόσμο.

    reply.WHO RON Healthcare Rankingby στις 29 Ιανουαρίου 2010
    «Στην WSJ, Mark Constantian MD εξηγεί το πρόβλημα με το κοινό σημείο να μιλάμε ότι ο ΠΟΥ κατατάσσει ΗΠΑ φάρμακο συγκριτικά χαμηλή:

    Το συγκριτικό σύστημα κατάταξης ότι οι περισσότεροι κριτικοί αναφέρουν προέρχεται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας των Ηνωμένων Εθνών Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Η κατάταξη που αναφέρεται πιο συχνά είναι Συνολική απόδοση, όπου οι ΗΠΑ εκτίμησε το αριθ. 37. Η Συνολικά Performance Index, ωστόσο, προσαρμόζεται ώστε να αντανακλά το πόσο καλά οι υπάλληλοι οι οποίοι πιστεύουν ότι μια χώρα θα μπορούσε να έχει γίνει σε σχέση με τους πόρους της.

    Η κλίμακα είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική: Η ΠΟΥ εκτιμά ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα, διότι δεν έχουμε καθολική κάλυψη. Αυτό που προφανώς δεν έχει σημασία είναι ότι ο πληθυσμός μας έχει καθολική πρόσβαση επειδή οι περισσότεροι γιατροί αντιμετωπίζουν άπορους ασθενείς που δεν χρεώνουν και να αποδεχθεί Medicare και Medicaid πληρωμές, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν τα γενικά έξοδα. Ο ΠΟΥ έχει κατάταξη των ΗΠΑ Αρ. 1 από 191 χώρες για την «ανταπόκριση στις ανάγκες και τις επιλογές του κάθε ασθενούς.» Δεν είναι ό, τι ανταπόκρισης της υγειονομικής περίθαλψης είναι όλα αυτά; »

    http://spinstrangenesscharm.wordpress.com/2010/01/09/us-healthcare-ranki

    reply.Why ανοιχτού κώδικα είναι η υγεία reformby jrmx την 1 Φεβρουαρίου, 2010
    Από Dana Blankenhorn στο ZDNet:

    «Με την αυτοματοποίηση φροντίδα, σύμφωνα με τα ανοικτά πρότυπα πηγή μπορούμε να εξαπολύσει έναν Google μεγέθους torrent πάνω από την ερευνητική κοινότητα, που αποδεικνύουν ότι η υπόθεση μια για πάντα. Με την παροχή δεδομένων για τους ασθενείς, πρέπει επίσης να εξουσιοδοτήσουν τους να απαιτεί αλλαγές, και να αναζητήσουν τις υπηρεσίες πριν» re άρρωστος.

    Γι ανοιχτής πηγής είναι μεταρρύθμιση της υγείας. Ξεκλείδωμα αρκετά υψηλή πλημμύρα των δεδομένων και μόνο επιχειρήματα θα ανάρπαστα. Δείτε άνθρωποι δικά τους δεδομένα, να εξηγήσει τι σημαίνει, και οι άνθρωποι θα απαιτούν οι υπηρεσίες που απαιτούνται για να ζήσουν και να μην πάρει μόνο καλά. »

    http://healthcare.zdnet.com/?p=3273

    reply.How να ξανασχεδιαστεί υγεία careby jrmx στις 2 Φεβ 2010
    «Συνδυάζοντας τις αρχές που προκαλούν αναστάτωση της καινοτομίας με την άποψη του σχεδιασμού είναι ακριβώς ό, τι υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική χρειάζεται. Πρέπει να διαταράξουν το σημερινό επιχειρηματικό μοντέλο της υγειονομικής περίθαλψης παράδοσης. Και έχουμε ανάγκη αυτές τις διακοπές να είναι σχεδιασμένα με την εμπειρία του καταναλωτή που είναι εστιασμένη. Φανταστείτε: μια εμπειρία φροντίδας υγείας-πραγματικά στην ισοτιμία με μια επίσκεψη στο μήλο του (AAPL) Μπαρ Genius ή αγοράζοντας ένα βιβλίο από την Amazon.com (AMZN). »

    http://www.businessweek.com/innovate/content/feb2010/id2010021_040167.htm

    reply.Comment τώρα
    Το όνομά σας: *

    E-mail: *

    Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δεν θα εμφανίζεται δημόσια.
    Ιστοσελίδα:

    Θέμα:

    Σχόλιο: *
    • Διευθύνσεις ιστού και e-mail αλλάζουν σε links αυτόματα.
    • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML:
    • αλλαγές γραμμών και παραγράφων αυτόματα.
    Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

    Ειδοποίηση όταν δημοσιεύτηκε νέα σχόλια
    . Αποδεχτείτε τους Όρους Χρήσης για να συνεχίσετε. Είστε αδειοδότησης συμβολή σας (ες) και CC-BY-SA.
    Λέξη επαλήθευσης: *
    (αναπαραγωγή ήχου καπετάνιος)
    Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα? Αν δεν μπορείτε να τα διαβάσετε, να υποβάλουν το έντυπο και μια νέα εικόνα θα δημιουργηθεί.
    Ανοίξτε * BusinessEducationGovernmentLawLife .. Jason Hibbets είναι ένα διαχειριστή του έργου στο Brand Επικοινωνιών + Design, στο Red Hat, όπου ηγείται μια ομάδα συγγραφέων οι οποίοι είναι οι φωνές της μάρκας Red Hat. Είναι επίσης ο διαχειριστής του μολύβδου για opensource.com και έχει οδηγήσει πολλές web-based έργα στο Red Hat. Jason έχει με το Red Hat από το 2003, και πριν ρόλοι περιλαμβάνουν ISV ανώτερος ειδικός μάρκετινγκ, υποστήριξη επικεφαλής του έργου για το Red Hat Exchange (RHX), Red Hat Knowledgebase συντηρητή, και Global Support Services τεχνική μηχανικός. Αυτός

    »Περισσότερα για μένα .. Σχετικά
    • Ανοικτό νήμα Πέμπτη: Οι ασθενείς σαν εμένα
    • Πέντε τοποθεσίες για την υγειονομική περίθαλψη ανοικτού κώδικα
    • Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κατά το κλείδωμα στους προμηθευτές
    .. Ποιοι Είμαστε ανάγνωση
    • Ανοίξτε τη Μαλαισία »iPhone για να γίνει openPhone;
    • Bob Sutor »Τι θα ODF υποστήριξη για WordPress μοιάζει;
    • Παγκόσμια Υγεία Blog »Παγκόσμια Υγεία και Open Source στην Αφρική-γιατί είναι σημαντική;
    • Το LinkedIn Blog »Ανοιχτό Φόρουμ, κοινότητα American Express» για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι πλέον ανοιχτός για τα μέλη LinkedIn
    • Tech Κόσμος »είναι open source ο σωστός τρόπος για να το φεγγάρι;
    • WNYC »Smackdown: Open Source ή Closed Doors;
    • ΚΑΛΗΣ »Κλέψτε Αυτό Σχεδιασμός: Η δύναμη της ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στη Στιγμές Καταστροφών
    • Bright Hub »Open Source Κινητά τηλέφωνα
    • Kaltura »Kaltura Τύπου Open Source Video Παράταση για το Moodle
    • ZDNet »Open source ιατρικό λογισμικό παρέχει στην Αϊτή
    .. OpenSource.com για
    Τιτιβίζω "Κλήση ενός [ευρεσιτεχνίας] troll ένα troll http://bit.ly/aB8bPl"
    15 Φεβ 2010 Ακολουθήστε μας ».. Τα πιο δημοφιλή
    • Πέντε τοποθεσίες για την υγειονομική περίθαλψη ανοικτού κώδικα
    • Ανοικτό νήμα Πέμπτη: Οι ασθενείς σαν εμένα
    • Ανοικτό Φόρουμ τώρα συνδεδεμένο με LinkedIn
    • Μπορεί open source εκτός της υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ;
    • Δύο έργα ανοικτού κώδικα βοηθήσει Αϊτή θύματα σεισμός
    • Φέρτε πίσω το έργο ανοικτού κώδικα μπύρα
    • OpenStreetMap Αϊτή
    • κέντημα Open source
    • Crowd-προμηθεύονται το βιβλίο μαγειρικής
    • Ένα αστείο πράγμα που συνέβη στο δρόμο για το Αρσενικό λήθη
    .. Θα μοιραστούμε τις πληροφορίες σας σε ένα χώρο όπως patientslikeme.com; (Προσθέστε τα σχόλια σας σχετικά με το Ανοικτό νήμα μετά την Πέμπτη.)
    Συνδεθείτε, για να ψηφίσει
    Ναι
    75% (3 ψήφοι)
    Δεν
    0% (0 ψήφοι)
    Εξαρτάται από την ποσότητα των πληροφοριών
    25% (1 ψήφος)
    Σύνολο ψήφων: 4 ... Εξερεύνηση με ετικέτα
    American Express συνεργασία AMEX πνευματικής ιδιοκτησίας πολιτιστικών συμμετοχή σχεδιασμό Αϊτή υγιεινής διατροφής καινοτομία περίθαλψη john halamka MakerBot ανοικτού φόρουμ ανοιχτό για την υγεία εργαλεία ανοικτού υγεία ρομπότ ανοικτού κώδικα πολιτικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο μέλλον εθελοντή .. Προτεινόμενα Χρήστη Σχόλιο
    "" Ο συνδυασμός των αρχών που προκαλούν αναστάτωση της καινοτομίας με την άποψη του σχεδιασμού είναι ακριβώς αυτό που υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική χρειάζεται. Πρέπει να διαταράξουν το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο της υγειονομικής περίθαλψης παράδοσης. Και έχουμε ανάγκη αυτές τις διακοπές να είναι σχεδιασμένα με την εμπειρία ...
    από jrmx στις 2 Φεβρουαρίου 2010 »Συνεχίστε ... Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι αυτές του κάθε συγγραφέα, δεν του εργοδότη του δημιουργού ή του Red Hat.

    opensource.com φιλοδοξεί να δημοσιεύσει όλα τα περιεχόμενα υπό άδειες Creative Commons, αλλά δεν μπορεί να είναι σε θέση να το κάνουν σε όλες τις περιπτώσεις. Είστε υπεύθυνος για να εξασφαλίζει ότι έχετε την απαραίτητη άδεια για την επαναχρησιμοποίηση των εργασιών σχετικά με αυτό το site. Red Hat και το λογότυπο Shadowman είναι εμπορικά σήματα της Red Hat, Inc, η οποία καταχωρίσθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.
    . PolicyTerms απορρήτου των UseContactMeet το ModeratorsMedia μας KitColophon.Find: TwitterFacebookYoutubeidenti.ca

  13. Σχόλιο από netcomb2b — 15 Απριλίου, 2010 @ 11:01 πμ

    από George Petrakis – — 14 Απριλίου 2010 @ 23:02, ψηφιακή σύγκλιση ΥΠΟΙΑΝ.

    Απάντηση σε σχόλιο: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010, 9:47:23 μμ | κυρίου Christos Papadoulis

    Αξιότιμε κύριε.

    Είναι σεβαστό το δικαίωμά σας στην διαφορετική άποψη, σε ένα ανοικτό φόρουμ όπως το opengov.gr .
    Λυπάμαι που θα το πω αλλά είσθε εκτός θέματος, δεν καταλάβατε το νόημα των σχολίων μου αλλά και του κλίματος.
    Πιστεύω αυτό είναι φυσικό γιατί ως απρόσκλητος δικηγόρος του κ. Χατζή απαντάτε για λογαριασμό του
    με τα ελλιπέστατα Ελληνικά σας γι αυτό χρησιμοποιείτε την Αγγλική όντας….. Έλληνας.
    Γνωρίζεται ή όχι Ελληνικά ; H σκληρή απάντηση στον ανωτέρω κύριο έγινε γιατί στα πάνω από δέκα σχόλιά του σε πλήθος Νομοσχεδίων δεν έβρισκε τίποτε θετικό, δεν μοιραζόταν τα διακυβεύματα και τους προβληματισμούς όλων που για σας είναι “απαγορευμένοι καρποί” μα το χειρότερο περιφερόμενος προσπαθούσε να κάνει τους συντρόφους μου να μελαγχολήσουν, συνεχώς τσιμπώντας τους «σαν σφήκα» με δηλητηριώδη σχόλια.
    Εμείς εδώ εκτός των άλλων τεχνοκρατικών ψάχνουμε να βρούμε Φιλέλληνες κι όχι κομπιναδόρους που θα έρθουν να πάρουν φιλέτα και τα τελευταία ασημικά. Μπήκες στο νόημα ?
    Από την μια πλευρά έχουμε το χάος κι απ την άλλη την βεβαιότητα της κρίσης γι αυτό πιστεύω ότι είσθε και εκτός κλίματος, ίσως και λόγω απόστασης….ή άγνοιας. Παρά το γεγονός των όσων μου καταλογίσατε σας απαντώ με κάθε ειλικρίνεια ότι η αλληλεγγύη για συντρόφους πατριώτες σημαίνει και άμυνα γι αυτούς αλλά και αντεπίθεση σε όσους επιβουλεύονται τα αγαθά της ειρήνης, της ελευθερίας της ισότητας της ισοπολιτείας, της δικαιοσύνης και εν τέλει της δημοκρατίας. Έτσι δεν είναι, ή κάνω λάθος ;
    Προσέξτε, χρήσιμος δεν είναι αυτός που επικαλείται καταστροφές, βλέπει παντού καταστροφές κάνοντας προβλέψεις, γιατί πολλοί στατιστικολόγοι μας λένε για δεδομένα αλλά τα δεδομένα είναι ελλειπή στον χρόνο και στο πλήθος. Σε μια περίοδο κρίσης δεν υπάρχει risk free και το κλίμα είναι άσχημο για όλους τους Έλληνες,πιστεύω δε και για τον απόδημο Ελληνισμό.
    Σε σας οι ερευνητές πρόβλεψαν την πτώση των εταιριών dot.com,ή το “κάζο” με τις Τράπεζες επενδύσεων σε κτήρια και κατοικίες ;
    Η σωστή ψυχολογία είναι εκ των ουκ άνευ κι όχι το πάει στραβά-πάει χειρότερα στραβά.
    Τον όρο “Cloud” χρησιμοποίησα όχι ως τεχνοκρατικό σκέλος αλλά ως σύννεφο προγραμματισμού με συνιστώσες και δυναμική πολιτικών αλλαγών. Θέλω να πω ότι εκτός από τον δρόμο των Venture Capitalists υπάρχει και ο δρόμος των αρετών για τον άνθρωπο, ίσως η «ώρα» των Ελλήνων για τη χώρα τους.
    Και κάτι άλλο. Γιατί φίλε μου σε ενοχλούν οι ιδεολόγοι; Ο καθηγητής οικονομολογίας Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ του Berkeley δεν είναι ιδεολόγος, ή μήπως ανησυχείτε για το τέλος του πάρτι, the game is over;
    Άλλο λοιπόν πράγμα η τεχνοκρατική αντίληψη και άλλο η πατριωτική.

    Έκαστος εφ’ώ ετάχθη.

    με φιλία.

  14. Σχόλιο από netcomb2b — 23 Απριλίου, 2010 @ 5:18 μμ

    Cloud…Virtualization-IaaS-SaaS με τη….. σέσουλα,(απο σχόλιο σε ΥΠΟΙΑN-ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ).
    Αξίζει να τα δείτε……στα παρακάτω Links…
    Οσοι πιστοί προσέλθετε…..
    eucalyptus…..
    http://www.mspmentor.net/2009/10/29/eucalyptus-another-cloud-effort-worth-watching/

    windows Apps w/SaaS……
    http://www.mspmentor.net/2010/03/10/appsoncommand-windows-apps-meet-saas/

    SaaS & HaaS…..
    http://www.mspmentor.net/category/technologies/software-as-a-service/

    cloudberry……
    http://www.mspmentor.net/2010/04/19/cloudberry-explorer-amazon-s3-management-made-simple/

    ubuntu 9.10 & cloud…..(Βλ. Πρόταση free για …..Λύκεια-ΑΤΕΙ-ΑΕΙ & freeBSD για ΕΡΕΥΝ.ΙΔΡΥΜ.)
    http://www.mspmentor.net/tag/ubuntu-enterprise-cloud/

    amazon web services……
    http://aws.amazon.com/ec2/

    Zeus-software Applications Delivery solutions 4Physical,virtual & cloud Platforms……
    http://www.zeus.com/

    Rackspace put database in the Cloud……
    http://www.mspmentor.net/2009/12/21/worth-watching-rackspace-puts-databases-in-the-cloud/

    redhat enterprise virtualization……….
    http://www.vcritical.com/2010/04/what-is-red-hat-enterprise-virtualization/

    ms beta support 4 vcpuw w/linux-vms (oχι για τίποτε άλλο, αλλά δεν έχω καμιά διαφορά με την 1η εταιρεία… MS)
    http://bink.nu/news/microsoft-introduces-beta-support-for-4-vcpus-linux-vms.aspx

    HP infrastructure Bladesystem for Redhat…….
    http://www.freetechie.com/blog/optimize-your-infrastructure-with-hp-bladesystem-for-red-hat-enterprise-virtualization/

    U.S Government explores limits of cloud and virtualization…….
    http://searchcloudcomputing.techtarget.com/news/article/0,289142,sid201_gci1373873,00.html
    IBM Cloud adds test and development for the enterprise…….
    http://www- 180.ibm.com/cloud/developer/ram/search/_rlvid.jsp.faces?_rap=_rlnn&_rvip=/search/index.jsp&a=Classification%2Cdeveloper_cloud&n=&s=doc&sart=false&sshdw=false&forum=false

    Οι προτάσεις μου και τα σχόλια (απ την θεωρία στην πράξη) αναλυτικότερα φαίνονται στο labs.opengov.gr
    Για το H/W (ΗaaS) στις υπηρεσίες ΟΔΔΥ υπάρχουν απ τα “φρουτάκια” χιλιάδες PCs τα οποία μένουν αναξιοποίητα, τεχνολογικά απαξιώνονται και σκουριάζουν. Το οικονομοτεχνικό ζήτημα πιστεύω μπορεί να λυθεί σε μερικές μέρες…..Έτσι και τα Νοσοκομεία-κέντρα υγείας-αγροτικά ιατρεία κα υπηρεσίες μπορούν τάχιστα με Ubuntu OS ή FreeBsd και πχ openERP Hospital να λειτουργήσουν σε δυο μήνες (1 εγκατάσταση+1 εκπαίδευση).
    Αλλά εδώ φοβάμαι (λόγω εμπειρίας) θα κολλήσουμε στον Ανθρώπινο παράγοντα. Γιατί κύριοι ηλεκτρονικοί διακυβέρνηση χωρίς ηλεκτρονικούς-μαθηματικούς & πληροφορικούς δεν γίνεται. Ιδιαίτερα θάλεγα ηλεκτρονικούς.
    Με μηχανολόγους-ηλεκτρολόγους και πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν γίνεται.
    Έτσι δεν είναι?

    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και σας εύχομαι απ την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλο το φάσμα των νομοσχεδίων για την Ελληνική Οικονομία.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού