Χρήση διαδικτυακής καμπάνιας για κρατική διαφήμιση.



Φεβρουαρίου 7, 2010

Είναι γνωστό το θέμα της λεγομένης κρατικής διαφήμισης – με την πιθανόν χαμηλή αποτελεσματικότητα της. Ειδικά στο θέμα της διαφήμισης του τουρισμού στο εξωτερικό υπάρχει μια τεράστια δαπάνη (η αργοπορία για την εξόφληση της όποιας δημιούργησε και κακή εικόνα της χώρας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.).

Προτείνεται
– η αξιοποίηση για την *διαφημιση της Ελλαδας στο Εξωτερικο* των εργαλειων της διαφημιστικής καμπάνιας στο διαδίκτυο – όπου το κόστος είναι ελεγχομενο, προκαθορισμένο και ελεγχόμενο, η απόδοση μετρήσιμη και η στόχευση πολύ καλυτέρα ορισμένη.

Ειδικότερα προτείνεται η στρατηγική των Google adword based campaings, οι οποίες είναι φτηνές αποδοτικές και στοχευόμενες με άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα (πχ. Πόσοι χρηστές επισκέφτηκαν την διαφημιζόμενη ιστοσελίδα, από ποιες γεωγραφικές περιοχές, με τι ποσοστό αγοράς υπηρεσιών κλπ.).

– Παρόμοιο μοντέλο θα μπορούσε να υιοθετηθεί με μέρος του προϋπολογισμού της κρατικής διαφήμισης και στο *εσωτερικό της χώρας* για καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών σε διάφορα στοχευόμενα θέματα (πχ. γρίπη, οικονομική κρίση, νέο φορολογικό νομοσχέδιο κλπ). Με αυτόν το τρόπο γίνεται μια «επιθετική» ενημέρωση του πολίτη (με *μετρήσιμη αποτελεσματικότητα* καθώς ξέρουμε πόσοι πολίτες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα που ενδιαφερόμαστε να προωθήσουμε) για θέματα αιχμής – προς το πιο ενεργό μέρος του πληθυσμού (κατά κανόνα οι συχνοί χρηστές Ιντερνέτ). Είναι φανερή η αποτελεσματικότητα της προσέγγισης σαν συμπληρωματικό μέσο της παραδοσιακής – και με μη μετρήσιμη αποτελεσματικότητα – διαφήμισης.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



4 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από mike — 27 Φεβρουαρίου, 2010 @ 5:17 μμ

    Η πρόταση παρουσιάζει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και είναι εφαρμόσιμη .

  2. Σχόλιο από CWP — 7 Μαρτίου, 2010 @ 4:02 πμ

    Καλα ας κανει το κρατος πιο βασικα πραγματα και μετα τους κανω δωρεαν φροντηστηρια online marketing.

    Εδω ρε πατριωτες δεν εχουν παει τα ζωα στις εισοδους της χωρας για αυτους που ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΝΤΩΣ να τους δωσουν ενα χαρτη δωρο με το καλωσορισμα και τους 100 πιο συναντικους προορισμους-αξιοθεατα της Αθηνας πριν πανε οπουδηποτε αλλου, και συζητατε για διαφημιση σε οσους ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ να ερθουν?? Ας πιασουν πρωτα αυτους που οντως ερχονται που φευγουν και δεν βλεπουν ουτε το 10% γιατι τα τουριστικα γραφεια ειναι για κλωτσιες, και βλεπουμε για τα υπολοιπα. Ας μη μιλησουμε και για τις φωτογραφικες αναθεσεις σε CNN κλπ που ακομα δεν εχει παει κανεις φυλακη για την αρπαχτη που κανανε

  3. Σχόλιο από Dim — 8 Μαρτίου, 2010 @ 6:24 μμ

    Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι ένα νέο μέσο που το Κράτος οφείλει να δει σοβαρά. Θα ήθελα να δω τις ιδέες των τμημάτων Δημοσίων Σχέσεων των Υπουργείων μέσα σε αυτό το forum.

  4. Σχόλιο από ΟΥΜ ΟΣΜ — 12 Μαρτίου, 2010 @ 10:18 πμ

    Επιτρέψτε μου να σημειώσω τα εξής:
    1. Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι απλά ένα από τα μέσα διαφήμισης, με τη δική του τυπολογία (κατανομή πληθυσμού ανά ηλικία, οικονομική κατάσταση, μορφωτικό επίπεδο, κτλ), συνεπώς (θα έπρεπε να) είναι και αυτό ένα τμήμα της απόφασης.
    2. Τα τμήματα Δημοσίων Σχέσεων των Υπουργείων υλοποιούν τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, συνεπώς δεν πρόκειται ποτέ να τις δείτε – πολύ απλά γιατί δεν (τους επιτρέπεται να) έχουν γνώμη, πλην της προσωπικής του κάθε στελέχους.
    3. Συμφωνώ όμως με τον CWP: Ελβετός συνάδελφος, ο οποίος με επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ΕΦΡΙΞΕ με τα τσαντήρια που βρίσκονται ακριβώς πάνω στην Αττική Οδό από το αεροδρόμιο προς την Αθήνα! Υπάρχουν πολλά, πολύ απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διαφημιστούμε – ή, τουλάχιστον, να αποφεύγουμε τη δυσφήμιση…

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού