Κατάργηση λήψης Βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από Νομαρχίες.



Ιανουαρίου 25, 2010

Καταργείται:
1. Η υποχρέωση μετάβασης του πολίτη στις Νομαρχίες,με όλα τα συμπαρομαρτούντα δηλ. εξεύρευση χώρου στάθμευσης , εναλλακτικό κόστος για τον πολίτη, οικολογική επιβάρυνση.
2. Το τεράστιο κόστος δυσφήμισης του Κράτους και της εκάστοτε εξουσίας για την μέχρι σήμερα θεσμοθετημένη υποχρέωση μετάβασης και για ποσά ευτελή και ευάριθμα τα οποία ναι μεν «χαρίζει» στο Κράτος ο πολίτης, μέσα του όμως συνειδησιακά το κατεδαφίζει.

Θεσμοθετείται:
1.Λήψη βεβαίωσης που λαμβάνεται από εκτύπωση στο διαδίκτυο από σχετικό τόπο που συντηρεί το Υπουργείο και οι Νομαρχίες.
2. Η βεβαίωση φέρει τον τύπο «Ελάχιστη απόσταση μεταξύ αφετηρίας Α και προορισμού Π , μέσω Υ (λ.χ. Ρίου Αντιρίου) χιλιόμετρα Χ»
3. Η χιλιομετρική απόσταση θα φέρει και ημερομηνία η οποία θα πιστοποιεί , ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία η απόσταση ΑΠ ήταν Χ , με το δεδομένο, ότι αυτό είναι μεταβλητό.
4. Για την περίπτωση κλεισίματος μιας οδού ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εκτυπώνεται σε σχετική στήλη με τον τίτλο «Παρατηρήσεις» τυποποιημένη αναφορά της Τροχαίας, ότι «Από ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ έως ….. η οδός Ο, από το α χιλιόμετρο μέχρι το β χιλιόμετρο, έμεινε κλειστή λόγω (καταπτώσεως βράχων ή μπλόκων ή χιονοπτώσεων ή καθιζήσεως του οδοστρώματος ή πλημμυρών ή άλλης αιτίας) και η κυκλοφορία προς Α διεξάγετο μέσω Β και προς -Α μέσω Γ.» Την πληροφορία την πληροφορία την μεταβιβάζει η Νομαρχιακή Διεύθυνση Τροχαίας στην Νομαρχία σε επί τούτω εντεταλμένο υπάλληλο της Νομαρχίας που ενημερώνει το σύστημα. Σε κεντρικό επίπεδο το σύστημα ενημερώνεται από 2-3 υπαλλήλους, πέραν των άλλων τους καθηκόντων.
5. Το σύστημα διαθέτει ανάδραση για υποδείξεις πολιτών για λάθη.
6. Η εκτύπωση της βεβαίωσης υπογράφεται από τον Προϊστάμενο του υπαλλήλου και φέρει ημερομηνία εκτύπωσης και ίσως κωδικούς για μεγαλύτερη ασφάλεια αν τούτο κριθεί αναγκαίο.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Νίκος — 7 Ιουνίου, 2011 @ 4:40 μμ

    Μέχρι σήμερα 5-6-2011 ισχύουν τα ίδια που ίσχυαν. Αυτά όλα τελικά μένουν στα λόγια, το τέρας καλά κρατεί!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού