Εννιαίο Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο για τον Δημόσιο Τομέα



Ιανουαρίου 25, 2010

Είναι γεγονός ότι η αίτηση κάθε πολίτη ή εταιρείας που συναλλάσεται με το Δημόσιο είναι πρωτοκολημένη. Δυστυχώς κάθε υπηρεσία έχει το δικό της πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος κεντρικά την πορεία των υποθέσεων.
Η λύση είναι να εφαρμοστεί εννιαίο πρωτόκολλο μέσω διαδυκτίου για όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα σε ολο τον δημόσιο τομέα.

CSmyrnios

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες




1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Δημοσθένης Τακάς — 25 Νοεμβρίου, 2010 @ 11:36 πμ

    Είναι απολύτως αναγκαίο όλα τα έγγραφα που εισέρχονται σε μια Υπηρεσία να πρωτοκολλώνται, διότι άλλως δεν είναι δημόσια έγγραφα. Το φαινόμενο να κυκλοφορούν έγγραφα δημόσια απρωτοκόλλητα με σφραγίδα και υπογραφή δημοσίου οργάνου χωρίς να βρίσκεται το πρωτότυπο στην αρμόδια Υπηρεσία , εφόσον δεν πρωτοκολλήθηκε είναι απαράδεκτο και συνιστά αξιόποινη πράξη.Νομίζω ότι το ενιαίο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και η υποχρεωτική πρωτοκόλληση όλων των δημοσίων εγγράφων σε αυτό θα συμβάλει θετικά στην επίτευξη του στόχου της διαφάνειας και θα αποκλείσει όλες τις «πανουργίες» που εφευρίσκονται για την καταστρατήγηση νόμων και δικαιωμάτων.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού