ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ



Ιανουαρίου 24, 2010

Παρουσίαση πρότασης στην ημερίδα

Πρόταση στο labs.opengov.gr

Οι κρατικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Ειδικής Υπηρεσία εφαρμογών των προγραμμάτων του Ε.Κ.Τ. www.eye-ekt.gr/ περιέχουν τα προγράμματα κατάρτισης στα οποία τα Κ.Ε.Κ. ( Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ) είναι ανάδοχοι , τα αναλαμβάνουν και τα υλοποιούν .Τα ΚΕΚ αναθέτουν σε εκπαιδευτές ενταγμένους στο μητρώο Β του ΕΚΕΠΙΣ δηλαδή στο μητρώο των πιστοποιημένων εκπαιδευτών που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει το πρόγραμμα 300 ωρών » Εκπαίδευση Εκπαιδευτών » του ΕΚΕΠΙΣ να αναλάβουν ώρες μαθημάτων στα προγράμματα κατάρτισης όταν αρχίζουν οι υλοποιήσεις .
Η πρόταση μου είναι να διεξάγονται ηλεκτρονικές δημοπρασίες των προγραμμάτων όπυο οι εκπαιδευτές του μητρώου Β του ΕΚΕΠΙΣ να πραγματοποιούν είσοδο με κωδικούς και αν επιλέγουν τα προγράμματα και τα ωράρια που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν και να αναλαμβάνουν ως εκπαιδευτές και με ένα σύστημα χρονοπρογραμματισμού για ένα διάστημα 4 μηνών ή και περισσότερο να γίνονται αναθέσεις των τμήμάτων στους εκπαιδευτές της αντίστοιχης ειδικότητας ( πληροφορική , οικονομικά , τουριστικά , «πράσινα» επαγγέλματα, γλώσσα κλπ ) .

Αρα όλα τα προγράμματα των ΚΕΚ θα αναρτώνται σε ιστοσελίδες στο internet , όλοι οι εκπαιδευτές θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα Κ.Ε.Κ. και θα μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα των κοινοιτικών κονδυλίων χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες και πρακτική εφαρμογή της έννοιας της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ OPENGOV ΤΕΛΙΚΗ

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες




67 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Felekis Giannis — 24 Ιανουαρίου, 2010 @ 3:34 μμ

    έχει αρκετή δουλειά το εν λόγω εγχείρημα… και απαιτείται διαφάνεια φορέων και λοιπών εμπλεκομένων..

  2. Σχόλιο από kga — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 1:34 πμ

    Ολα έχουν δουλειά, το θέμα είναι άν η λύση αυτή μειώνει το κόστος αυτής της διαδικασίας, άν προσφέρει διαφάνεια, άν προσφέρει ίση πρόσβαση στην συγκεκριμένη ενημέρωση σε όλους, άν μειώνει τον χρόνο ανάθεσης. Τουλάχιστον με την πρόταση αυτή θα μπορεί να γίνει προγραμματισμός.

  3. Σχόλιο από χρήστης — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 12:41 μμ

    Η επιλογή των ΚΕΚ που αναλαμβάνουν την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης γίνεται με βάση την ελληνική νομοθεσία και μετά από αξιολογικές διαδικασίες (τεχνικο-οικονομική αξιολόγηση). Από τη στιγμή που ένα ΚΕΚ αναλάβει (υποθέτουμε αξιοκρατικά) να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης (ένα Δημόσιο Έργο δηλαδή), έχει το δικαίωμα να επιλέξει τους εκπαιδευτές-υπαλλήλους που θα χρησιμοποιήσει, όπως γίνεται σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Η επιλογή-πρόσληψη των συνεργατών του ΚΕΚ είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ΚΕΚ αρκεί να τηρούνται οι κανόνες (π.χ. ο επιστημονικός υπεύθυνος να έχει εμπειρία, ο εκπαιδευτής να είναι πιστοποιημένος από το ΕΚΕΠΙΣ και σχετικός με το αντικείμενο κατάρτισης). Το να γίνει «δικαίωμα» του εκπαιδευτή να προσληφθεί από ένα ΚΕΚ ακούγεται όμορφο, αλλά, κατά τη γνώμη μου, άτοπο. Γιατί; Πώς θα σας φαινόταν αν ένας εργολάβος έπαιρνε ένα Δημόσιο Έργο να έπρεπε να προσλάβει τους εργάτες του μέσα από αιτήσεις που υπέβαλαν όλοι οι άνεργοι εργάτες, επιστήμονες, κλπ. από μία ιστοσελίδα; Δεν είναι το ίδιο με την πρόσληψη των εκπαιδευτών από ένα ιδιωτικό ΚΕΚ; Όμορφο ακούγεται, αλλά άτοπο αφού δεν μπορεί ο ιδιωτικός φορέας να υποχρεωθεί να προσλάβει συνεργάτες που θα του ορίσει το κράτος. Αν βέβαια, ο υποβάλων το σχόλιο εννοεί τα ΚΕΚ να ενημερώνουν μέσω ιστοσελίδας ότι έχουν κενές θέσεις και ψάχνουν για εκπαιδευτές, ναι συμφωνώ είναι πολύ χρήσιμο για να ενημερωνόμαστε.

  4. Σχόλιο από χρήστης — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 1:08 μμ

    Να συμπληρώσω στο προηγούμενο σχόλιο: μπορούν να μπουν όρια συμμετοχής ενός εκπαιδευτή σε προγράμματα κατάρτισης ανά έτος π.χ. 500 ώρες. Αυτό φαίνεται πιο υλοποιήσιμο αφού κάπως αντίστοιχα γίνεται και σε άλλα δημόσια έργα π.χ. ένα ΚΕΚ δεν μπορεί να υλοποιεί περισσότερα προγράμματα από το 3πλάσιο των θέσεων μαθητείας που διαθέτει στις δομές της ή σε νοικιασμένες δομές ή μία εργοληπτική εταιρεία έχει περιορισμούς με βάση το πλήθος των μηχανημάτων που ελέγχει.

    Όμως περιορισμοί στην απασχόληση ενός ατόμου-μισθωτού-επιστήμονα σε εκπαιδευτικά προγράμματα ή, γενικότερα, σε εργασίες δεν έχω ξανακούσει (π.χ. να υπάρχει όριο πόσες οικοδομικές άδειες θα βγάλει ένας μηχανικός το χρόνο). Ακόμα και αν μπει ένα όριο (π.χ. 500 ώρες/έτος ή χρονοπρογραμματισμός ανά τετράμηνο που προτείνει θέτων το σχόλιο) για κάθε εκπαιδευτή, δεν είναι δίκαιο να ισχύει για όλους το ίδιο, αφού άλλος εκπαιδευτής είναι ιδιώτης και ζει από τα μαθήματα και άλλος δημόσιος υπάλληλος και τα έχει σαν συμπλήρωμα εισοδήματος.

    Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά τη διαβούλευση του opengov.gr αλλά γενικότερα θέματα διαχείρισης και κατανομής του πλούτου που παράγεται στη χώρα.

  5. Σχόλιο από ΣΑΚΑΛΗΣ — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:23 μμ

    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

  6. Σχόλιο από ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΖΗ — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 3:51 μμ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΚ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
    Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

    ΦΙΛΙΚΑ
    Ιωάννα Γαζή

    Οικονομολόγος – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

  7. Σχόλιο από doctor — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 3:53 μμ

    Εξαιρετική πρόταση . Η εκπαίδευση και η κατάρτιση πρέπει να αναβααθμιστεί χωρίς τα κυκλώματα και τα περίεργα και αδίστακτα συμφέροντα επιχειρηματιών – εχθρών των επίστημόνων και της; εκπαίδευσης να αποκλείουν εκπαιδευτές και επιστήμονες από τα προγράμματα των ΚΕΚ διασύροντας διεθνώς τη χώρα μας .

  8. Σχόλιο από programmer — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 5:25 μμ

    Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Χρήστη ότι σε μερικά προγράμματα της » Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης » τα κυκλώματα μερικών εκπαιδευτών λειτούργησαν με τέτοια έλλειψη σεβασμού στους νόμους και τη δικαστική εξουσία ώστε τοποθέτησαν παράνομα 20 εκπαιδευτές του εισαγωγικού μητρώου που σύμφωνα με τους νόμους δεν έχουν δικαιώμα από 1/1/2008 να διδάσκουν σε Κ.Ε.Κ. κι ομώς εσείς δεν αντιδράσατε ούτε αντιδράσατε για τους τραμπούκους -πιστολέρο σε μερικά Κ.Ε.Κ. που αποκλείουν εκπαιδευτές από τα κοινοτικά κονδύλια και όταν διμαρτύρονται τους απειλούν οπλοφορόντας μην τυχόν και κερδίσουν έστω και λίγες ώρες μαθημάτων κι αυτό μέσω του C.N.N. και των εκθέσεων του State Department για τη χώρα μας έχουν διεθνώς διασύρει την χώρα μας .

  9. Σχόλιο από Γιώτα Κωστοπούλου — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 5:58 μμ

    ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝΑΖΗΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΑΡΚΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ, ΕΝΙΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Π.Χ. ΙΔΕΚΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΕΠΑΡΚΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ.

  10. Σχόλιο από χρήστης — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 9:34 μμ

    Συνοψίζοντας από τα μέχρι τώρα σχόλια:
    1. Υπάρχει πρόβλημα στο πώς επιλέγονται οι εκπιδευτές των ΚΕΚ. Συγκεκριμένα δεν τηρούνται οι θεσμοθετημένοι κανόνες (π.χ. εγγραφή στο μητρώο του ΕΚΕΠΙΣ) και, προσωπικά πιστεύω το κυριότερο, δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποια προγράμματα υλοποιούνται ώστε οι εκπαιδευτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής.
    2. Υπήρξαν σοβαρά προβλήματα (τραμπουκισμοί, κλπ.) σε συγκεκριμένα έργα όπως της «Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης» για την οποία δεν ισχύει το μητρώο του ΕΚΕΠΙΣ (το μητρώο αυτό ισχύει μόνο στα προγράμματα του (πρώην) Υπουργείου Εργασίας). Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι υπάρχουν διάσπαρτα μητρώα εκπαιδευτών: ΕΚΕΠΙΣ, ΙΔΕΚΕ (πολλά, όχι μόνο ένα), Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης, ΙΕΚ, ΟΑΕΔ, κλπ. Επομένως, απαιτείται μία διαδικασία ενοποίησης των Μητρώων και ΑΠΟΛΥΤΟΣ σεβασμός στα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών.
    3. Υπάρχει πρόβλημα με τα κριτήρια ανοίγματος των Μητρών ή του ενιαίου Μητρώου σε νέα μέλη. Δεν μπορεί για 2-3 χρόνια τώρα να μην έχουν γίνει σεμινάρια πιστοποίησης για το ΕΚΕΠΙΣ.
    4. Οι εκπαιδευτές ενηλίκων ζητούν ενημέρωση έγκαιρη και έγκυρη για όλους. Η ηλεκτρονική οδός κρίνεται η πιο κατάλληλη.

    Η απορία όμως που έχω είναι η εξής: η προσφορά άμεσης και έγκυρης ηλεκτρονικής ενημέρωσης και η τήρηση των κανόνων επιλογής εκπαιδευτών είναι, κατά τη γνώμη μου, ζητούμενο. Όμως ηλεκτρονική «δημοπρασία» είναι κάτι άλλο. Δημοπρασία σημαίνει ότι το ΚΕΚ «πουλάει» ένα πρόγραμμα και κάποιοι εκπαιδευτές προσφέροντα να το αγοράσουν, δηλαδή προσφέρουν μία τιμή και χτυπάνε κάποιες ώρες εργασίας ως εκπαιδευτές. Τελικά, τι θεωρείται «εξαιρετική ή χρήσιμη πρόταση»: η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για το τι τρέχει στην αγορά των ΚΕΚ και η αυστηρή εφραμογή των κανόνων διαφάνειας που ο υπάρχον νόμος επιβάλει στην επιλογή εκπαιδευτών ή η δημοπρασία, όπως ο χρήστης teacher το έχει θέσει για διαβούλευση.

  11. Σχόλιο από Dim — 26 Ιανουαρίου, 2010 @ 12:43 μμ

    Δεν έχω αντίρρηση στην ηλεκτρονική ενημέρωση μέσα από ένα site για όλα τα ΚΕΚ αλλά «δημοπρασία» των εκαπιδευτικών ωρών ακούγεται κάπως άβολα.
    Από την άλλη πλευρά, ας δούμε το αποτέλεσμα της εκαπίδευσης.
    Γίνεται αξιολόγηση αξιολόγηση των σεμιναρίων και εκπαιδευτών από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο? Αυτά τα αποτελέσματα θα ήθελα να δω δημοσιευμένα.
    Ως προς το σεμινάριο, ήταν χρήσιμο?
    Ως προς τον εκπαιδευτή, ήταν αποδοτικός? Ας δούμε τι βαθμό παίρνει ο εκπαιδευτής από τους εκπαιδευόμενους (διαχρονικά).
    Το να εξετάζουμε τα «τυπικά» προσόντα σε μένα αυτό δεν μου λέει τίποτα.
    Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα πρέπει να μετράει!!

  12. Σχόλιο από teacher — 27 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:10 μμ

    Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς , ειδικούς επιστήμονες πληροφορικής και παιδαγωγικής επιστήμης , καταρτιζόμενους για την ανταπόκριση στην πρόταση που έχω καταθέσει στο opengov που ουσιαστικά είναι μια ηλεκρονική εφημερίδα της κυβερνήσεως . Τα χρήματα των κοινοτικών κονδυλίων δεν προέρχονται από την ελέυθερη οικονομία ούτε από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά είναι 75% κοινοτικά κονδύλια και 25% χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων . Μερικά Κ.Ε.Κ. επιλέγουν να συγκρουστούν και να υπονομέυουν μερικούς εκπαιδευτές και να τους αποκλείουν από ξένη περιουσία που είναι τα κοινοτικά κονδύλια επειδή τα κυκλώματα πού έχουν δημιουργήσει και είναι εξωθεσμικά κέντρα δεν επιθυμούν συγκεκριμένοι εκπαιδευτές άριστοι , με πλούσιο βιογραφικό και άριστες αξιολογήσεις να συμμετέχουν στον πλούτο των κοινοτικών κονδυλίων ( έχω εμπειρία από τα κυκλώματα του ΚΕΚ ΕΚΕΠΕΕ & του ΚΕΚ ΑΚΜΗ ) . Η πρόταση βελτιώνει τα δεδομένα της κατάρτισης και της εκπαίδευσης σε επίπεδο βασικών αρχών του ελληνικού και ευρωπαϊκου συντάγματος όπως διαφάνεια , αξιοκρατεία , ισονομία , ισοπολιτεία , ελέυθερη προσβαση στα κοινοτικά κονδύλια Ευρωπαίων πολιτών και Ευρωπαίων φορολογούμενων .

  13. Σχόλιο από programmer — 27 Ιανουαρίου, 2010 @ 7:56 μμ

    Η πρόταση είναι εξαιρετική . Ο διάλογος και η ευρύτερη συζήτηση που τονίζει και ενημερώνει την εκλεγμένη ηγεσία ( μου άρεσε αυτό ) και θέτει προ των ευθυνών του τον ίδιο τον πρωθυπουργό για ένα θέμα εθνικό , πολιτικό , οικονομικό , κοινωνικό , δημοσιογραφικό συντελούν στην εξυγίανση του χώρου της κατάρτισης , τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων . Αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τισ αδυναμίες και τις αξιόπινες πράξεις σε ορισμένα προγράμματα Κ.Ε.Κ. και την εχθρική απέναντι στην κοινωνία συμπεριφορά μερικών ΚΕΚαρχών όπως και θα συμπλήρωνα του ΚΕΚ ΕΕΔΕ – ΚΕΚ ITEC που με ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ κύριε Πρωθυπουργέ θέτουν στο περιθώριο , πολεμούν λυσσασμένα πολλούς αξιόλογους εκπαιδευτές επενδύοντας το 10% των κοινοτικών κονδυλίων για τους ισοπεδώσουν και να τους «βγάλουν από τη μέση » και τους κάνουν εθνικούς και λαϊκους ήρωες .
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  14. Σχόλιο από Κωνσταντίνα Σδραβοπούλου — 27 Ιανουαρίου, 2010 @ 8:24 μμ

    Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στην επαγγελματική κατάρτιση, η πρόταση δίνει μια δυνατότητα να μπορούν όλοι οι μέχρι σήμερα πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μητρώου Β να ενημερώνονται μέσω π.χ. μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άμεσα, για τα εγγεκριμένα προγράμματα και το φορέα υλοποίησης πανελλαδικά. Θεωρώ ηθικά ανέντιμο να μη δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους να εισαχθούν σε έναν τομέα δραστηριότητας. Όπως θεωρώ και ηθικά ανέντιμο να υλοποιούνται προγράμματα που έχουν εγκριθεί με το βιογραφικό επιστημονικών υπεύθυνων και εισηγητών μητρώου προβλεπόμενου από το ΕΚΕΠΙΣ
    και να υλοποιούνται με όποιον έτυχε να βρεθεί εύκαιρος. Είναι τα δύο άκρα, αλλά συμβαίνουν και αυτά. Περιμένω από το ΕΚΕΠΙΣ πιο δραστήριο συντονιστικό ρόλο, έχει την εμπειρία, έχει το ανθρώπινο δυναμικό και την κατάλληλη τεχνολογία και τεχνογνωσία καθώς και την απαιτούμενη Ευρωπαϊκή Νοοτροπία,
    Ευχαριστώ που με την πρόσκληση μου δώσατε την ευκαιρία να πω τη γνώμη μου,
    Κωνσταντίνα Σδραβοπούλου

  15. Σχόλιο από Anthoula — 28 Ιανουαρίου, 2010 @ 5:00 μμ

    Η παραπάνω πρόταση θα έλυνε αρκετά προβλήματα τόσο των ΚΕΚ όσο και των εκπαιδευτών, με κάποια όμως τροποποίηση. Αν δημοσιεύονται τα προγράμματα, θα μπορούν οι εκπαιδευτές να δηλώνουν ενδιαφέρον και το ΚΕΚ να επιλέγει τον εκπαιδευτή που προτιμά. Μην ξεχνάτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα ΚΕΚ αδυνατεί να βρει εκπαιδευτή για να διδάξει σε όλο το πρόγραμμα και σπαταλάει αρκετές εργατοώρες στο να ψάχνει εκπαιδευτές. Έτσι, αν τα προγράμματα δημοσιεύονται μαζί με το ωρολόγιο, ο κάθε εκπαιδευτής θα μπορεί να δηλώνει την πρόθεσή του να διδάξει σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο το ΚΕΚ θα βρίσκει εκπαιδευτές γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.
    Θα ήταν καταστροφικό να μην μπορεί ένας εκπαιδευτής να αναλάβει μόνο ένα μέρος του προγράμματος, ή να πρέπει το ΚΕΚ να δεσμευτεί λόγω της «δημοπρασίας» να έχει 10 εκπαιδευτές σε ένα πρόγραμμα, γιατί έτσι «βόλευε» κάποιους εκπαιδευτές.

    Νομίζω ότι είναι αδύνατη η «ηλεκτρονική δημοπρασία» γιατί μιλάμε για ιδιωτικούς φορείς και σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα θέλουν να συνεργαστούν με κάποιους από εμάς. (π.χ. κακές αξιολογήσεις, αργοπορίες κλπ.) Θα ήταν όμως μια εξαιρετική πρόταση αν απλά τα προγράμματα μπαίνουν Online και εμείς δηλώνουμε ενδιαφέρον να διδάξουμε σε κάποιο, ή σε μέρος από αυτά. :)

  16. Σχόλιο από komotini — 28 Ιανουαρίου, 2010 @ 5:39 μμ

    Η αρχική σκέψη για διαφάνεια και προβολή χωρίς περιορισμούς είναι κατά την άποψη μου θετική έως πολύ θετική, για όσους γνωρίζουν τα σχετικά για τον τρόπο λειτουργίας και γενικότερα τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ ανά την Ελλάδα.
    Από την άλλη όμως η σκέψη του teacher ενισχύει κατά κόρον τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, διότι ενώ θα αγοράζουν μέσω των δημοπρασιών φθηνά εργατικό δυναμικό, θα πωλούν από την άλλη με τις ίδιες και ίσως μεγαλύτερες αξίες τις υπηρεσίες τους προς το κράτος. Αν βέβαια προσδιοριστεί και βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από τις μειώσεις στις δημοπρασίες, με οποιοδήποτε τρόπο προς όφελος των εκπαιδευομένων ή προς όφελος των καθηγητών για μετεκπαίδευση κλπ, τότε θα έχουμε κάνει πράγματι ένα βήμα εμπρός.
    Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια teacher…

  17. Σχόλιο από network — 28 Ιανουαρίου, 2010 @ 6:20 μμ

    Η πρόταση είναι αξιόλογη και συγχαρητήρια . Η εφαρμογή της βοηθάει τους εκπαιδευτές ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση να αναβαθμιστούν προς όφελος των καταρτιζόμενων και της ελληνικής οικονομίας .

  18. Σχόλιο από server — 28 Ιανουαρίου, 2010 @ 8:18 μμ

    Υπάρχει η υλικοτεχνική υποδομή στον server του ΕΚΕΠΙΣ . Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από τα χρήματα που προορίζονται στις εταιρείες πιστοποιήσεων που υπάρχει η πληροφορορία ότι η Ecdl Hellas A.E. παρεμβαίνει εξωθεσμικά , στο παρασκήνιο και έχουν » παγώσει » 3 πακέτα πληροφορικής με 400000 ώρες διδασκαλίας πανελλαδικά για 1000 περίπου εκπαιδευτές του μητρώου Β στην πληροφορική του ΕΚΕΠΙΣ . Το ΕΚΕΠΙΣ μπορεί να κάνει δωρεάν τις πιστοποιήσεις σε όλα τα προγράμματα των Κ.Ε.Κ. .

  19. Σχόλιο από basic — 31 Ιανουαρίου, 2010 @ 5:17 μμ

    H πρόταση θα δημιουργήσει προοπτική και όραμα για μια ποιοτικότερη κατάρτιση σε όφελος των καταρτιζόμενων , των ανέργων και των εργαζομένων . Η πλειοψηφία των εκπαιδευτών έχει μόνο πλεονεκτήματα από την υλοποίηση της πρότασης . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  20. Σχόλιο από employee — 1 Φεβρουαρίου, 2010 @ 9:06 μμ

    Πολύ ωραία πρόταση και είναι μια πολύ προοοδευτική πρόταση για μια πιο προοδευτική διακυβέρνηση . Μερικά οργανωμένα συμφέροντα αντιδρούν αλλά η πλειοψηφία εκπαιδευτικών και καταρτιζόμενων προσθέτει θετικά σχόλια στην πρόταση .

  21. Σχόλιο από netcomb2b — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 5:45 πμ

    Forum εκπαιδευτών είναι εδώ με συμφέροντα ή προσπάθεια συμμετοχής και εθελοντισμού; Oχι για να ξέρουμε δηλαδή γιατί όσοι προέρχοντε απ το ιδιωτικό τομέα περιμένουν να δούν κώδικα τιμής και κώδικα
    προσφοράς και γενικά «κώδικα» κι φυσικά πως μπορούν όσοι μπορούν να περάσουν απ τις πολιτικές του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις διαδικασίες με πράξεις. Οι στόχοι είναι γνωστοί και εν τάχει
    αναφέρω τη διεύρυνση του δικαιώματος και της ικανότητας πρόσβασης όλων των πολιτών φορέων και επιχειρήσεων σε δίκτυα ψηφιακών επικοινωνιών,επιστροφή όλων των δημόσιων πληροφοριών στο κοινωνικό σύνολο με την δημοσιοποίηση και τις υποδομές, την ολοκληρωμένη μηχανογράφιση και ψηφιοποίηση στο δημόσιο τομέα με την εισαγωγή ανοικτού λογισμικού για γνώσεις-οικονομία και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα την μετάβαση απο τις προμήθειες λογισμικού του δημοσίου στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον πολίτη. Αυτό είναι το οραματικό πλαίσιο πολιτικών αρχών, που θα επηρεάσουν την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, καθώς εκτιμάται οτι προετοιμάζεται σειρά θετικών μεταβολών στούς δημόσιους διαγωνισμούς και προμήθειες. Παρακαλώ τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ.κ. Θεόδωρο Καρούνο να επισημάνει με τα άρθρα του τις θετικές επιπτώσεις και μεταβολές για τους δημόσιους διαγωνισμούς υλικού λογισμικού αλλά και υπηρεσιών…… για τον πολίτη.

  22. Σχόλιο από χρήστης — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 9:56 πμ

    Η συγκεκριμένη πρόταση υπό το πρίσμα της «δημοπρασίας» θέσεων εκπαιδευτών δεν έχει σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και δεν αφορά το opengov.gr. Δείτε προηγούμενα σχολια 3,4,12,19,20. Αφορά τη ρύθμιση ιδιωτικών σχέσεων στην αγορά εργασίας, όπως γίνεται σε όλους τους κλάδους εργαζομένων όχι μόνο με τους εκπαιδευτές ΕΚΕΠΙΣ. Το επιχείρημα ότι τα προγράμματα γίνονται με δημόσιο χρήμα και ως εκ τούτου η επιλογή προσωπικού πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, δεν ευσταθεί αφού κανένας επιχειρηματικός κάδος (π.χ. εργολάβοι δημοσίων έργων, εταιρείες πληροφορικής) που διαχειρίζεται δημόσια κονδύλια δεν είναι υποχρεωμένος να προσλαμβάνει προσωπικό από δημοπρασία.

  23. Σχόλιο από xanthi — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:18 πμ

    Από τα 26 σχόλια μαζί με το δικό μου τα 20 είναι θετικά . Εχει αμεσότατη σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την έννοια και αφορά απόλυτα το opengov αφού προκείται για ηλεκτρονική προβολή προγραμμάτων κατάρτισης , διακυβέρνησης του πλούτου των κοινοτικών κονδυλίων . Οι αντίθετες απόψεις σίγουρα έχουν σχέση με συμφέροντα που επιθυμούν να συνεχίζεται αυτό το σύστημα διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων χωρίς αξιοκρατεία και διαφάνεια . Η πρόταση είναι αξιόλογη , εφαρμόσιμη , υλοποίησιμη και συμβαδίζει με το σύνταγμα και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης .

  24. Σχόλιο από χρήστης — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:36 πμ

    Η δυνατότητα-υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης από τα ΚΕΚ για την ανάληψη των προγραμμάτων κατάρτισης από τα ΚΕΚ, ΝΑΙ είναι θέμα του opengov και αγγίζει μάλιστα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα: αυτό της αδιαφανούς διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων και, γενικότερα, της αδιαφάνειας στο σύστημα προμηθειών και ανάθεσης έργων του ελληνικού δημοσίου. Όπως επίσης θέμα του opengov θα μπορούσε να είναι η ηλεκτρονική αξιολόγηση, απολογισμός και λογοδοσία όλων όσων λαμβάνουν δημόσιο χρήμα. Δεν είναι όμως θέμα του opengov σε μία ελέυθερη αγορά η πρόσληψη προσωπικού για κανέναν κλάδο ελεύθερων επαγγελματιών όπως είναι οι εκπαιδευτές αρκεί να τηρούνται οι νόμοι για την πρόσληψη προσωπικού (π.χ. οι εκπαιδευτές έχουν πιστοιηθεί ως προς τα επαγγελματικά τους προσόντα).

  25. Σχόλιο από Dim — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 11:04 πμ

    Κύριοι,
    Τα πιστοποιητικά και τα «τυπικά προσόντα» θα πρέπει να μετρούν λίγο (έως και καθόλου, ίσως στην αρχή) σε σχέση με την αξιολόγηση του παραγόμενου έργου. Όπως και στους υπόλοιπους τομείς έργων του Δημοσίου, έτσι και στα ΚΕΚ δεν υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση του παραγόμενου έργου. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Αξιολόγηση πρώτα του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος για το εάν απέδωσε τα αναμενόμενα οφέλη, αξιολόγηση των ΚΕΚ για την ποιότητα και ποσότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχουν και τέλος αξιολόγηση των εκπαιδευτών για το πώς παρέδωσαν τα μαθήματά τους.
    Όλες οι αξιολογήσεις να δημοσιεύονται.
    Κάποια προγράμματα είναι όντως άχρηστα και θα πρέπει να κοπούν ώστε να ενισχυθούν τα καλά και χρήσιμα προγράμματα. Κάποια ΚΕΚ θα πρέπει να αποκλειστούν από τη διαδικασία για να μπορεί κανείς να ενισχύσει τα ΚΕΚ που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το ίδιο και για τους εκπαιδευτές.
    Θεωρώ ότι η εκπαίδευση δεν είναι «commodity» που να μπορεί να πουλιέται με δημοπρασίες.
    Dim

  26. Σχόλιο από sense — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 11:23 πμ

    Σαν πρόταση έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.
    Θετικό κρίνω το να υπάρχει βάση με όλα τα προγράμματα των ΚΕΚ αν την Ελλάδα ώστε να δηλώνουν ενδιαφέρων οι Εκπαιδευτές. Επίσης να είναι προσβάσιμο σε όλους ποιος εκπαιδευτής και με ποια βαθμολογία (αξιολόγηση) κάνει μάθημα και σε ποιο ΚΕΚ, έτσι είναι εύκολο για όλους να εντοπίσουν που γίνονται τρανταχτές παραβιάσεις.
    Δεν κρίνω σοβαρό το να υπάρχει δημοπρασία… δεν μπορεί εκπαιδευτής που έχει αρνητικές αξιολογήσεις να παίρνει το πρόγραμμα από κάποιον άλλον γιατί απλά πάει με τα λιγότερα χρήματα και δεν μπορείς να υποχρεώνεις έναν ιδιώτη να συνεργαστεί με άτομα που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο πρόγραμμα, από το οποίο αν δεν κάνω λάθος αξιολογείται και το ΚΕΚ.
    Σαν προγραμματιστής βλέπω όλες τις παραμέτρους ενός θέματος και όταν υποβάλω μια πρόταση είναι εμπεριστατωμένη και όχι ουτοπική, παραβλέποντας ότι δεν με εξυπηρετεί.

  27. Σχόλιο από Αντωνία Κούπανη — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 11:33 πμ

    Πολύ αξιολόγη και ενδιαφέρουσα η πρόταση γιατί έτσι θα υπάρχει δυνατότητα και για όσους δεν έχουν διασυνδέσεις (κυρίως όσοι είναι ενταγμένοι στο εισαγωγικό μητρώο) να ενημερώνονται για την έναρξη νέων προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον ως εκπαιδευτές. Προκύπτει το ερώτημα αν οι εμπλεκόμενοι φορείς που θα κληθούν να πραγματοποιήσουν την παραπάνω πρόταση θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με διαφάνεια, αξιοκρατία και διάθεση για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στη δια βίου εκπαίδευση.

  28. Σχόλιο από doctor — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 12:28 μμ

    H πρόταση είναι εξαιρετική και έχει εφαρμοστεί στην ΕΠΥ σε δημοπρασίες πιστοποιήσεων με καθορισμένες συμβάσεις . Στα προγράμματα των ΚΕΚ που έχουν πολλά -πολλά χρήματα θα μπορούσε με επιτυχία και διαφάνεια να εφαρμοστεί ώστε να είναι 2 εκαπιδευτές ο 1οσ έχει το τμήμα και ο 2ος αναπληρωτής και μετά με κατάλληλο χρονοπρογραμματισμός να αποκλείεται από τα υπολοιπα τμήματα με τα ίδια ωράρια . Τα ΚΕΚ διαχειρίζονται ξένη περιουσία προς την περιουσία τους και επιβάλλεται η αξιοκρατεία , η διαφάνεια και οι ίσες ευκαιρείες για τους έχοντες δικαιώματα σύμφωνα με το νόμο δηλαδή τους ενταγμένους στο μητρώο Β του ΕΚΕΠΙΣ . Σε μερικά προγράμματα ανέλαβαν εκπαιδευτές του εισαγωγικού μητρώου και μερικά ΚΕΚ δήλωσαν στν αιτιολογημένη γνώμη ψέματα ότι δεν έβρισκαν από το μητρώο Β ενώ είχαν πολλά βιγοραφικά αλλά ήθελαν να δώσουν τα χρήματα σε συγκεκριμένα κυκλώματα .

  29. Σχόλιο από χρήστης — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 1:10 μμ

    «Τα ΚΕΚ διαχειρίζονται ξένη περιουσία προς την περιουσία τους και …». Μία παρατήρηση: όλοι όσοι αναλαμβάνουν δημόσια έργα/προμήθειες/υπηρεσίες και πληρώνονται από το κράτος διαχειρίζονται ξένη περιουσία προς την περιουσία τους. Δεν αποτελεί όμως θέμα δημόσιας διαβούλευσης ποιους εργαζόμενους (π.χ. οδηγούς, εργάτες, οικοδόμους) θα προσλάβουν και ούτε αφορά το δημόσιο συμφέρον η πρόσληψη αυτή, παρά μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα (καλώς νοούμενα) των συναδέλφων εκπαιδευτών. Δημόσιο συμφέρον, που μπορεί να προαχθεί με την ανοιχτή (ηλεκτρονική) διακυβέρνηση, είναι η ανοιχτή δημοπράτηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης, ο έλεγχος της τήρησης της νομοθεσίας σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης της επιμόρφωσης (επιλογή εκπαιδευτών, επιλογή εκπαιδευομένων, τήρηση ωραρίων, πρακτική εξάσκηση, κλπ.) και, ίσως το πιο σημαντικό, η αυστηρή αξιολόγηση, διαμορφωτικά και απολογιστικά (π.χ. μοντέλο Κirkpatrick), των πάντων (ΚΕΚ, πρόγραμμα, εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι, μαθησιακά αποτελέσμτα, απορρόφηση στην αγορά εργασίας, κλπ) που μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη ΚΕΚ και εκπαιδευτών ή στην επιβράβευσή τους.
    Από την άλλη, δεν προάγει και δεν σχετίζεται με το δημόσιο συμφέρον η παροχή «ίσων ευκαιριών» απασχόλησης σε ελεύθερους επαγγελματίες που σε μία ελεύθερη αγορά ανταγωνίζονται να βρουν δουλειά, όπως όλος ο κόσμος άλλωστε, στην αγορά εργασίας, πολύ δε περισσότερο η δημοπρασία επιστημόνων με την ώρα ή το κομμάτι. Ποιος αλήθεια θα πείσει τον άνεργο που προσέρχεται στο σεμινάριο με κάποιες φιλοδοξίες ότι θα κερδίσει από την εκπαιδευτυική διαδικασία αν μάθει ότι τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλ. η αναζητηση κατάλληλου εκπαιδευτή, αποτέλεσε προϊόν δημοπρασίας και όχι εκπαιδευτικού σχεδιασμού;

  30. Σχόλιο από programmer — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:00 μμ

    Δεν γνωρίζω αν ο χρήστης είναι στο μητρώο Β του ΕΚΕΠΙΣ και πόσες ώρες μαθημάτων έχει αναλάβει σε προγράμματ Κ.Ε.Κ. Υπάρχουν περιπτώσεις εκπαιδευτών που δεν συμμετείχαν ούτε καταδέκτηκαν να αφιερώσουν 300 ώρες για το πρόγραμμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ και όμως με απόλυτη παρανομία συμμετείχαν σε προγράμματα μετά την 1/1/2008 Σ.Ε.Κ. – Ε-Τ.Ε.Ε. – ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και οι διευθυντές του ΕΚΕΠΙΣ & του Ι.Τ.Α. γνωρίζουν απόλυτα και συγκαλύπτουν αυτές τις παρανομίες αφού σκέπτονται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγούν στη δημοσιότητα και στο OPENGOV .
    Ο νόμος λέει Μετά την 1/1/2008 μόνο οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο μητρώο Β έχουν το δικαίωμα να διδάσκουν κι αν το Κ.Ε.Κ. εξαντλήσει το μητρώο Β και αποδεδειγμένα ( ενδεχομένως με ενυπόγραφη βεβαίωση ) ο εκπαιδευτής βεβαιώνει στο ΚΕΚ ότι δεν μπορεί να αναλάβει το τμήμα τότε το ΚΕΚ μπορέι να δώσει μέχρι 20% των ωρών του τμήματος σε εκπαιδευτή του μητρώου Α. Σε προγράμματα με τους δήμους σε προηγμένες δεξιότητες έδωσαν 100% των ωρών σε εκπαιδευτές του μητρώου Α στο ΚΕΚ ΕΕΔΕ , σε προγράμματα Σ.Ε.Κ. ανέργων και Ε-ΤΕΕ στο ΚΕΚ ΕΚΕΠΕΕ στον Ασπρόπυργο που διαχειρίστηκε 1,5 εκ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων με την επάρατη Δεξιά την περίοδο 2007-2009 έδωσαν τα τμήματα κατά 50% σε εκπαιδευτές του εισαγωγικού μητρώου χωρίς ούτε καν να απευθύνονται όπως όφειλαν σε εκπαιδευτές του μητρώου Β που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε και σε τι βαθμό ένα ΚΕΚ παρανομεί . Τα ΚΕΚ είχαν πολλά -πολλά βιογραφικά εκπαιδευτών του μητρώου Β .

  31. Σχόλιο από alexandra — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:46 μμ

    Συγχαρητήρια για την πρόταση . Η σχετική παρουσίαση είναι πολύ αξιόλογη , κατάθεση ψυχής , αποκαλύπτει με απόλυτη ακρίβεια το πρόβλημα και δίνει την απόλυτα σωστή λύση και πραγματικά περιγράφει με απόλυτο ρεαλισμό την κατάσταση σε ορισμένα Κ.Ε.Κ. που ευτύχώς είναι το 10% των Κ.Ε.Κ. τον ψυχολογικό και οικονομικό πόλεμο που κάνουν ορισμένοι επιχειρηματίες που ΘΑΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ διεθνούς αναγνώρισης εκπαιδευτές . Εδώ θα διαφωνήσω με το πνεύμα πολιτικής του programmer και άλλωστε αυτό σημαίνει δημοκρατία και να υπενθυμίσω ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες ΚΕΚ εκπροσωπούν τη διαχρονικότητα της πολιτικής σκέψης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και εκφράζουν με τον πιο αντικοινωνικό , αδίστακτο , κοινωνικά ανάλγητο τρόπο »Το σκοταδισμό της Δεξιάς και της συντήρησης »

  32. Σχόλιο από Ιωάννης Μπράτης — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 8:32 μμ

    Η πρόταση είναι ένα χαρακτηριστικό αντι-παράδειγμα για το opengov.gr ή θα μπορούσα να πω ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Οι λόγοι είναι οι εξής:

    1) Δεν αφορά δημόσιο φορέα και δεν εμπίπτει στην θεματολογία της διαβούλευσης.
    2) Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, το θεσμικό πλαίσιο και της αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων. Η επιλογή των συντελεστών ενός προγράμματος κατάρτισης είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν μπορεί παρά να γίνεται από ανθρώπους, που έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία να το κάνουν.
    3) Δεν είναι σε συμφωνία με τον ίδιο τον στόχο της «πρότασης», που είναι «οι εκπαιδευτές να μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα των κοινοτικών κονδυλίων χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες και πρακτική εφαρμογή της έννοιας της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης». Το μητρώο του ΕΚΕΠΙΣ, όπως και οποιοδήποτε μητρώο διασφαλίζει ότι τα μέλη του πληρούν τις ελάχιστες και τυπικές απαιτήσεις ενός συστήματος. Πόσο δίκαιο λοιπόν είναι για την πλειοψηφία των εκπαιδευτών, που αγαπούν το επάγγελμά τους να είναι αντικείμενο δημοπρασίας ή να συναγωνίζονται ποιός θα πατήσει πρώτος το κουμπί.
    4) Δεν υπάρχει ανάπτυξη της ιδέας, έστω σε ένα αρχικό στάδιο. Προσωπικά θα το χαρακτήριζα σχόλιο και όχι πρόταση. Είναι απορίας άξιο πως ένας εκπαιδευτής, ο οποίος θέλει να αναλάβει εκπαιδευτικό έργο, δεν μπορεί να μας δώσει βασικά σημεία της ιδέας του. Αυτό από μόνο του δείχνει ξεκάθαρα γιατί δεν πρέπει να εφαρμοστεί η «πρόταση».
    5) Είναι εξόφθαλμο ότι τα περισσότερα των σχολίων έχουν γίνει από το ίδιο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά ψευδώνυμα. Φαντάζομαι ότι οι διαχειριστές ή όποιος έχει την αρμοδιότητα να το επιβεβαιώσει, στον βαθμό μάλιστα, που θίγονται νομικά πρόσωπα και διασύρεται ένας κλάδος, χωρίς αποδείξεις.

  33. Σχόλιο από Κωνσταντίνα Σδραβοπούλου — 3 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:17 πμ

    Νομίζω ότι άθελά μας παραβλέψαμε κάτι. Αγνοούμε ότι στην υλοποίηση των προγραμμάταν προβλέπεται επιστημονικός υπεύθυνος; Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει το τμήμα του κειμένου » το ΚΕΚ αναθέτει σε εκπαιδευτή ενταγμένο στο μητρώο Β την υλοποίηση τμήματος ωραρίου…» να μη σημαίνει ότι απλά, αφού εγκριθεί το πρόγραμμα, ο συντονιστής που το ΚΕΚ έχει επιλέξει, ενημερώνει τον επιστημονικό υπεύθυνο και οργανώνουν μαζί την υλοποίηση του προγράμματος. Επιτρέψτε μου να πω και την καλή πρακτική στην οποία συμμετείχα. Ήταν στη Λάρισα το 2007 σε μια σειρά προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν με ανάδοχο το ΚΕΚ Δήμητρα

  34. Σχόλιο από programmer — 3 Φεβρουαρίου, 2010 @ 11:00 πμ

    To σχόλιο του κυρίου Μπράτη Ιωάννη μας φάνηκε πολύ περίεργο ΄. Κάναμε έρευνα και βρήκαμε ότι ο κύριος Μπράτης Ιωάννης δεν είναι στα μητρώα του ΕΚΕΠΙΣ ούτε στο εισαγωγικό ούτε στο μητρώο των πιστοποιημένων άρα δεν έχει διδάξει ποτέ σε Κ.Ε.Κ. , δεν έχει πληρωθεί ποτέ από ΚΕΚ , δεν έχει υποστεί οικονομικό και ψυχολογικό πόλεμομ ποτέ από ΚΕΚ , δεν είναι σε αναμονή 1 ή 2 χρόνων να πληρωθεί ποτέ από ΚΕΚ , δεν του έχουν παρουσιάσει πλασματικά αποτελέσματα σε εξετάσεις πιστοποίησης ποτέ από ΚΕΚ , δεν ξέρει γενικώς τι γίνεται στο χώρο της κατάρτισης , δεν έχει βιώσει δεδομένα και καταστάσεις να κάνουν φασαρία σε προγράμματα . Ολα αυτά όλοι εμείς που βιώνουμε την καταρτιση και έχουμε διδάξει , έχουμε πονέσει , έχουμε υποστεί οικονομικό και ψυχολογικό πόλεμο από εξωθεσμικούς παράγοντες μπορούμε να τα αλλάξουμε προς όφελος της κατάρτισης , των ανέργων , των εργαζόμενων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας .

  35. Σχόλιο από a k — 3 Φεβρουαρίου, 2010 @ 2:42 μμ

    Η επιλογή των εκπαιδευτών πρέπει να είανι καθαρά υπόθεση του ΚΕΚ που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη επιμόρφωση και όχι να επιλέγονται εκαπιδευτές πιθανόν άγνωστοι για το συγκεκριμένο ΚΕΚ που φέρει την τελική ευθύνη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, η απρόσωπη επιλογή εκπαιδευτών θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα η πρόταση αυτή προσπαθεί να λύσει.

  36. Σχόλιο από teacher — 3 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:23 μμ

    Στα προγράμματα των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαθέτουν ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλού μορφωτικού , πνευματικού , εκπαιδευτικού επιπέδου το πιο σημαντικό πρόγραμμα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το πρόγραμμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΩΝ ΣΕΚ του ΕΚΕΠΙΣ με παιδαγωγικά , επιμορφωτικά θέματα , θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και οι συνάδελφοι αφιερώσαμε τουλάχιστον 300 εργατοώρες ως καταρτιζόμενοι και για τις εργασίες με τα αντίστοιχα εποπτικά μέσα .Εγώ προσωπικά πραγματοποίησα την εκπαίδευση και τη μικροδιδασκαλία στο ΚΕΚ ΑΚΜΩΝ Α.Ε. στην Αθήνα και από τότε έχω δημοσιεύσει τη μικροδιδασκαλία και όλες τις εργασίες και μέχρι σήμερα συνολικά σύμφωνα με τα προγράμματα counters του αμερικάνικου server στον οποίο έχω δημιουργήσει τις ιστοσελίδες και εργάζομαι σε επίπεδο afministrator – webmaster – web designer έχουν καταγραφει περίπου 20000 επισκέψεις από Ελλάδα , Ευρώπη ,U.S.A. και από όλους τα search engines που πραγματοποιούν web certification .
    Προσκαλώ τους συναδέλφους εκπαιδευτές ενηλίκων και όλους τους χρήστες του OPENGOV που είναι η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ , μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την λεπτομερή ανάλυση και επίλυση των προβλημάτων των πολιτών σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στις ιστοσελίδες μου στα links
    http://teacher-nik.freeservers.com/EducationEducators.htm
    http://teacher-nik.freeservers.com/MikrodidaskaliaInternet.htm

  37. Σχόλιο από xanthi — 3 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:40 μμ

    Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εκπαιδευτών που πήγαν άγνωστοι τελείως σε πολλά Κ.Ε.Κ. χωρίς συστάσεις ή γνωριμίες και είχαν άριστη συνεργασία με τους καταρτιζόμενους ,με τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Κ. με τους διευθυντές και διευθυντές κατάρτισης , είχαν άριστες αξιολογήσεις από όλους και επιτυχημένη συνεργασία και παρουσία σε προγράμματα εργαζόμενων και ανέργων και ενδοεπιχειρησιακά προγράμματα .

  38. Σχόλιο από Ιωάννης Μπράτης — 4 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:18 πμ

    Φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή η προηγούμενη μου επισήμανση ότι «Είναι εξόφθαλμο ότι τα περισσότερα των σχολίων έχουν γίνει από το ίδιο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά ψευδώνυμα» και συνεχίζεται ο διάλογος με εναλλαγές ψευδωνύμων. Σε ότι με αφορά δεν έχω σκοπό να περιαυτολογήσω και δεν θα απαντήσω σε προσωπική αναφορά που προηγείται. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι μάλλον η έρευνα δεν ήταν πολύ πρόχειρη και είναι άκομψο κάποιος πίσω από την ανωνυμία του να κρίνει, όσους έχουν το θάρρος να εκφράζουν την γνώμη τους επώνυμα.

  39. Σχόλιο από teacher — 4 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:14 μμ

    Τα Κ.Ε.Κ.πραγματοποίησαν προγράμματα σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε βασικές και προηγμένες δεξιότητες πληροφορικής σε συνεργασία με τον server http://elearn.kedke.gr/moodle . Σε αυτό το server έχω δημοσιεύσει 3 άρθρα που ε΄χουν σχέση με πληροφορική , διδασκαλία πληροφορικής , ευρυζωνικότητα και το διαδίκτυο που έχουν πιστοποιηθεί από το google search engine . Τα 3 άρθρα έχουν τίτλους :
    1, ΟΙ 10 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
    2. ΤΑ 10 ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ
    3. INTERNET : ΧΡΗΣΕΙΣ – ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ – ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

    Προσκαλώ τους συμμετέχοντες στο opengov , τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς στις δημοσιεύσεις των εκπαιδευτικών – επιστημονικών -παιδαγωγικών άρθρων μου .

  40. Σχόλιο από programmer — 5 Φεβρουαρίου, 2010 @ 11:22 πμ

    Στη μεγάλη πλειοψηφία τα σχόλια είναι θετικά για αυτή την προτάση .Οσοι διαφωνούν ασ μην ξεχνάνε ότι είμαστε μια χώρα η οποία δεν σέβεται και πολεμάει πολλούς επιστήμονες , μια χώρα που η διαχείριση των προγραμμάτων και των χρημάτων από ορισμένα ΚΕΚ την περίοδο 2000 -2009 είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει αρνητική πρωτιά στη διαφθορά και τη διαπλοκή στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης . Κυκλώματα και κλίκες αποκλείουν επιστήμονες και εκπαιδευτές που προσφέρουν , είναι αξιαγάπητοι , λαοφιλείς , με άριστες αξιολογήσεις και προσβάλλουν διεθνώς τη χώρα μας .

  41. Σχόλιο από xara — 6 Φεβρουαρίου, 2010 @ 3:09 μμ

    Πολύ ωραία πρόταση για εργαζόμενους και άνεργους στα Κ.Ε.Κ. Μερικές φορές τα ΚΕΚ επιβάλλουν εκπαιδευτές στους καταρτιζόμενους επειδή έχουν διασυνδέσεις και γνωριμίες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν έγγραφη άδεια από τη δημόσια υπηρεσία και φαίνεται ότι ταυτόχρονα εργάζονται στο δημόσιο και στο Κ.Ε.Κ. Η εφαρμογή της πρότασης απαιτεί μια βάση δεδομένων που ο επιστημονικός υπεύθυνος του κάθε Κ.Ε.Κ. θα στέλνει στην αντίστοιχη θεματική ενότητα το πρόγραμμα και το ωράριο όπως πχ στις βάσεις δεδομένων των εταιρειών πιστοποίησεων πληροφορικής και οι εκπαιδευτές θα έχουν μια συνολική εικόνα όλων των προγραμμάτων και των ωραρίων για την ειδικότητά τους . Η πρόταση έχει μόνο πλεονεκτήματα και θετικές επιπτώσεις στην δια βίου μάθηση .

  42. Σχόλιο από teacher — 6 Φεβρουαρίου, 2010 @ 4:21 μμ

    Θα ήθελα να ενημερώσω κατά κύριο λόγο τους εκπαιδευτές που με τιμούν με τις επισκέψεις τους και τη θετική βαθμολογία στην πρόταση που πιστεύω ότι βελτιστοποιεί στο σύνολό τους όλα τα δεδομένα της εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων ότι υπάρχει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για επιστήμονες με τίτλο LEADING SCIENTISTS με φορέα το International Bigoraphical Centre of CAMBRIDGE ENGLAND οπωσδήποτε μρ το επιστημονικό κύρος του πανεπιστημίου του Cambridge σε όλα τα επιστημονικά πεδία . Έγώ έχω πραγματοποιήσει επιτυχώς το μεταπτυχιακό τίτλο TEACHING OF COMPUTER SCIENCE και είναι ένα επιπλέον προσόν για θέσεις εργασίας σε Κ.Ε.Κ. ειδικά σε προγράμματα εξειδικευμένων & προηγμένων δεξιοτήτων πληροφορικής . Για τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται η ιστοσελίδα είναι http://www.ibc.org/ .

  43. Σχόλιο από java — 6 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:11 μμ

    Συγχαρητήρια για την πρόταση . Επιπλέον της πρότασης θα μπορούσε να γίνει το εξής : όταν εισάγονται προγράμματα στις ιστοσελίδες της βάσης δεδομένων των Κ.Ε.Κ. αυτόματα να ενημερώνονται οι κωδικοί των εκπαιδευτών της αντίστοιχης ειδικότητας ώστε οι ενδαφερόμενοι να ανταποκριθούν για τη στελέχωση των προγραμμάτων . Είναι μια ιδέα , η ιδέα του teacher που αξίζει συγχαρητηρίων και άμεσης εφαρμογής , προτωποριακή ιδέα για εκπαιδευτές και καταρτιζόμενους .

  44. Σχόλιο από ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΛΑΚΙΔΑΣ — 7 Φεβρουαρίου, 2010 @ 3:01 μμ

    Καλησπέρα\
    για μένα το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι εκπαιδευτές να είναι εκτός από καλά προετοιμασμένοι και καταρτισμένοι και εξοπλισμένοι με πρόσθετα στοιχεία που να συνάδουν με τον τίτλο του εκπαιδευτή – δασκάλου.Να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα ή να τους παρέχεται εξειδικευμένη γνώση στο πως θα γίνουν καλύτεροι στη μετάδοση της γνώσης και στη διαχείρηση των μαθητών, αλλά και μια μορφή ελέγχου σε περιπτώσεις που υπάρχουν ακατάλληλοι για αυτή τη δουλειά εκπαιδευτές, αλλά έχουν τα τυπικά προσόντα.
    Όπως σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι και σε αυτήν την περίπτωση αναγκαία η επιλογή ανθρώπων που έχουν χάρισμα στην επικοινωνία, είναι φωτισμένοι και γενναιόδωροι. Εκτός από τα αναμφισβήτητα προσόντα της γνώσης του αντικειμένου τόσο σε θεωρετητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
    Δε θεωρώ ότθι είναι εύκολο να θεσμοθετηθεί έλεγχος σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι, αλλά είναι κάτι που είναι λιγότερο οδυνηρό να συμβεί σε σχέση με τους άλλους χώρους της εκπαίδευσης που είναι πιο αμετακίνητα κάποια κεκτημένα.

  45. Σχόλιο από xanthi — 7 Φεβρουαρίου, 2010 @ 4:43 μμ

    Η πρόταση είναι εφαρμόσιμη αν συνδυαστεί με σχετική νόμο του 2006 που αναφέρεί ότι σε όλα τα προγράμματα τα συνχρηματοδούμενα του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και υλοποίηση η ελάχιστη αμοιβη΄του εκπαιδευτή ορίζεται 25 euro μεικτά / ώρα διδασκαλίας . Αυτό μπορεί αν συνδυαστεί με τις δημοπρασίες αφού οι εκπαιδευτές έχουν εξασφαλίσει την ελάχιστη αμοιβή . Η πρόταση αν εφαρμοστεί για όλο το 2010 τότε το Υπουργείο και το ΕΚΕΠΙΣ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα και τα βήματα προόδου στη διαφάνεια , την αξιοκρατεία , στις ίσες ευκαιρείες για εργασία , στη συμμετοχή στον πλούτο των κοινοτικών κονδυλίων και την αναβάθμιση της κατάρτισης . Αν το ΕΚΕΠΙΣ θέσει το θέμα σε όλους τους εκπαιδευτές του μητρώου Β που είναι έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα (με εξαιρέσεις 20% από 1/1/2008) για συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης πάνω από 80% θα συμφωνήσει γιατί δίνει όραμα και προοπτική στην κατάρτιση .

  46. Σχόλιο από Ιωάννης Μπράτης — 7 Φεβρουαρίου, 2010 @ 5:12 μμ

    Γιατί δεν ανοίγεις την πρόταση, ώστε να πιάνει όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα? Τι χρειάζεται το ΑΣΕΠ? Με δημοπρασία στο εξής οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Είμαι σίγουρος, ότι αν το ΑΣΕΠ θέσει το θέμα σε όλους τους συμβασιούχους και σε όσους συμμετέχουν στα προγράμματα STAGE, αλλά και στο μόνιμο προσωπικό, στους εκπαιδευτικούς, στους νοσηλευτές, στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό θα συμφωνήσει το 99% γιατί δίνει όραμα και προοπτική στην εργασία.
    Σε κάποιες υπηρεσίες μάλιστα (όπου επικρατεί το δωρόσημο ή το φακελάκι) θα μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Αντί να πληρώνονται να πληρώνουν για να μπούν. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί και το έλλειμμα. Άσε που θα συλληφθεί το μαύρο χρήμα και θα επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα της φοροδιαφυγής. :-)

    Υ.Γ.
    Απορίες:
    1. Το πρόγραμμα θα κατοχυρώνεται στον εκπαιδευτή που θα δώσει την μικρότερη ή την μεγαλύτερη τιμή?
    2. Το σύστημα θα δέχεται και δεκαδικούς ή μόνο σε ακέραια ποσά?
    3. Σε γνωστό ραδιοφωνικό παιχνίδι με δημοπρασίες, όταν δύο άτομα προσφέρουν το ίδιο ποσό καίγονται και βγαίνουν και οι δύο από το παιχνίδι. Θα ισχύει το ίδιο και εδώ?
    4. Αφού η τιμή θα καθορίζεται μέσω της δημοπρασίας, ποιό ο λόγος να υπάρχει ελάχιστη αμοιβή? Να καθορίζεται ελεύθερα.
    5. Οι «επιστήμονες και εκπαιδευτές που προσφέρουν , είναι αξιαγάπητοι , λαοφιλείς , με άριστες αξιολογήσεις και προσβάλλουν διεθνώς τη χώρα μας» ή αυτοί πως θα συναγωνίζονται τους άλλους που επειδή δεν έχουν τόσα προσόντα θα προσφέρουν χαμηλότερη τιμή?

    Έτσι για να μην χάνουμε το χιούμορ μας.

  47. Σχόλιο από Constantina — 7 Φεβρουαρίου, 2010 @ 8:07 μμ

    Όλοι όσοι υποβάλλουν μέχρι τώρα σχόλια, υποθέτω ότι απλά και ανθρώπινα, βλέποντας την ευκαιρία να βελτιωθεί λιγάκι η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα, προσπαθούν να προσδιορίσουν αυτό το «κάτι» που θα βοηθήσει τη διαδικασία να δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Πόσο καλύτερη θα ήταν η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, αν καθένας από εμάς έπαυε να κρατιέται οχυρωμένος στο ρόλο που επιθυμεί ή ήδη κατέχει και τροποποιούσε(βελτίωνε) λιγάκι τον ίδιο του τον εαυτό; Έκτός πια αν έχουμε αποφασίσει ότι μόνο οι καταρτιζόμενοι μαθαίνουν με την ολοκλήρωση του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος

  48. Σχόλιο από alexandra — 8 Φεβρουαρίου, 2010 @ 1:15 μμ

    Να προσθέσουμε σε όλα αυτά τα σχόλια που είναι θετικά και αρνητικά ότι οι αξιολογήσεις που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ΚΕΚ για τους εκπαιδευτές είναι υποκειμενικές , βασίζονται στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ΚΕΚ ως επιχειρήσεις και όχι ως φορείς κατάρτισης και σε ορισμένες περιπτώσεις βασίζονται σε αδιαφανή και πλασματικά στοιχεία για να θάψουν εκπαιδευτές και να τους θέσουν στο περιθώριο . Η πρόταση πάει μπροστά την εκπαίδευση ενηλίκων σε όλα τα εκπαιδευτικά δεδομένα και είναι πολύ καλύτερη από την πραγματικότητα με τα κυκλώματα . ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .

  49. Σχόλιο από teacher — 8 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:20 μμ

    Με τη δημόσια διαβούλευση για τα προγράμματα των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που προσδιορίζεται από θετικές και αρνητικές απόψεις για την πρόταση που έχω καταθέσει εφαρμόζεται στην πράξη η διαδικασία του γεγονότος ότι ιστορία γράφουν και έχουν τη δυνατότητα να γράψουν όχι μόνο οι επικεφαλείς και οι πρωταγωνιστές της πολιτικής , οικονομικής ,κοινωνικής ζωής αλλά και οι απλοί ανώνυμοι πολίτες .

  50. Σχόλιο από mike — 10 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:32 μμ

    Πολύ αξιόλογη πρόταση για τα προγράμματα των Κ.Ε.Κ. . Εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι έχουν πολλαπλά οφέλη στην δια βίου μάθηση . Η διαβούλευση μας διευκολύνει να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των Κ.Ε.Κ. και να εντοπίσουμε τα δυνατά σημεία , τις ευκαιρείες , τις αδυναμίες και τους κινδύνους στα πλαίσια ενός management & marketing σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς .

  51. Σχόλιο από χρήστης — 12 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:53 πμ

    Τελικά θα μας πει κάποιος από το opengov: η πρόταση για δημοπρασία προγραμμάτων ΚΕΚ τι σχέση έχει με το θεμα του ανασχεδιασμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που συζητούμε; Μήπως πρέπει να γίνει forwarded στο forum της Δια βίου μάθησης που, κατά την εκτίμησή μου, είναι σωστό και – πιθανώς – χρήσιμο να βρίσκεται για διάλογο;

  52. Σχόλιο από teacher — 12 Φεβρουαρίου, 2010 @ 2:35 μμ

    Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην δημόσια διαβούλευση τους επισκέπτες , όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και τη θετική βαθμολόγηση ( 47 από 87 βαθμούς δηλαδή +67 -27 ) και εμπλούτιζούν τη δημόσια διαβούλευση για ανασχεδιασμότων κρατικών υπηρεσίων του Ε.Κ.Τ. – του ΕΚΕΠΙΣ και όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων με τη δια βίου μάθηση και την κατάρτιση με τα σχόλια που είναι συνδυασμός και συνισταμένη σχολίων συναίνεσης , επιδοκιμασίας , συγχαρητηρίων , σκεπτικισμού , προβληματισμού,άρνησης και άρνησης της αποδοχής της πρότασης . Τα 56 σχόλια αποδεικνύουν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτών και καταρτιζομένων για το μέλλον και την αναβάθμιση της δια βίου μάθησης .

  53. Σχόλιο από Φίλος Εκπαιδευτικός — 15 Φεβρουαρίου, 2010 @ 4:00 μμ

    Κάθε εκπαιδευτικός οργανισμός επιλέγει μόνος του τους εκπαιδευτές για τα προγράμματά του, σύμφωνα με τα κριτήρια που αυτός θέτει. Σε περιπτώσεις προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, οι εισηγητές επιλέγονται από το Μητρώο πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ. Ολοι οι εκπαιδευτές έχουν πρόσβαση σε όλα τα ΚΕΚ. Τόσο η λίστα των εγγεκριμένων προγραμμάτων όσο και η λίστα των πιστοποιημένων εκπαιδευτών είναι διαθέσιμες στο internet. Η επιλογή όμως των εκπαιδευτών είναι ευθύνη και αρμοδιότητα μόνο του εκπαιδευτικού φορέα. Τελεία.

    Για να κλείσω: όλοι όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με την κατάρτιση γνωρίζουμε τον Γιάννη Μπράτη και τη 15ετή συνεισφορά του στην επαγγελματική κατάρτιση. Οι παρατηρήσεις του είναι πάντα εύστοχες.

  54. Σχόλιο από teacher — 25 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:23 μμ

    Για τον σχεδιασμό της επόμενης φάσης του ανασχεδιασμού των κρατικών ηλεκτρονικών υπηρεσίων επεξεργάζομαι μια πρόταση για ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που θα έχει ως αρμοδιότητα όλα τα έργα πληροφορικής , εκπαίδευσης , κατάρτισης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σύντομα θα δημοσιεύσω την πρόταση . Σας προσκαλώ στον server μου http://teacher-nik.freeservers.com/

  55. Σχόλιο από ΟΥΜ ΟΣΜ — 25 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:58 μμ

    Αγαπητέ κε. teacher,
    Δεδομένης της αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου, όπως την ορίζετε, δεν θα είναι Πληροφορικής αλλά Έργων: συμμερίζομαι πλήρως την αναγκαιότητά του και επιτρέψατέ μου να σας επισημάνω δύο σημεία:
    (α) τα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σήμερα είναι στα χέρια δεκάδων αρμοδιο-αναρμόδιων φορέων, οι οποίοι θα πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης με την αφαίρεση αυτής της αρμοδιότητας (ετοιμαστείτε λοιπόν για σωρεία αντιδράσεων)
    (β) η εξελικτική εκπαίδευση και κατάρτιση για τον Δημόσιο Τομέα από την οπτική την οποία πολύ σωστά χρησιμοποιείτε έχει προβλευθεί να τύχει ελέγχου από νέο φορέα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, όπως τουλάχιστον είναι τα Επιχειρησιακά Προγράμματα μέχρι σήμερα.
    Ελπίζω να βο

  56. Σχόλιο από teacher — 27 Φεβρουαρίου, 2010 @ 3:46 μμ

    http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=9865&ct=2&la=1 Αυτή έίναι η ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού περιοδικού ICT PLUS που ασχολείται με θέματα πληροφορικής , e-government και τηλεπικοινωνιών και πραγματοποιεί με ημερομηνία 26/1/2010 αναφορά στην παρούσα πρόταση για ηλεκτρονικές δημοπρασίες προγραμμάτων Κ.Ε.Κ. και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του περιοδικού για την αναφορά στην πρόταση αυτή .

  57. Σχόλιο από Glavkos — 4 Μαρτίου, 2010 @ 10:12 πμ

    Αν το ζήτημα είναι να περιοριστούν τα μέχρι τώρα γνωστά κυκλώματα και να μπορέσουν να εργαστούν και νέοι άνθρωποι , αναμφίβολα συμφωνώ. Δεν γνωρίζω αν αυτό που προτείνεται είναι εφαρμόσιμο και σε ποιό βαθμό και αν θίγει τα ΚΕΚ …Προφανώς κάθε μεταρρύθμιση θίγει πάντα κάποιους που ωφελούνται από μια διαμορφωθείσα κατάσταση…ή κάνω λάθος;

  58. Σχόλιο από Μαίρη — 10 Μαρτίου, 2010 @ 9:28 πμ

    Πέρυσι η ΕΔΕΤ και το ΤΕΕ έκαναν επιδοτούμενα προγράμματα όπου είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς Εκπαίδευσης ( Δημόσιο – Ιδιωτικό) με πλήρη διαφάνεια. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να μην παγώσει. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε μόνο για τα ΚΕΚ.Πόσα είναι στην Ελλάδα? Επιτέλους να μοιραστούν τα προγράμματα σε πολλούς φορείς και όχι μόνο οι ΙΔΙΟΙ και οι ΙΔΙΟΙ.

  59. Σχόλιο από Φίλος Εκπαιδευτικός — 10 Μαρτίου, 2010 @ 7:42 μμ

    Με ποιά αξιοκρατικά κριτήρια επελέχθησαν οι φορείς υλοποίησης? Ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά υλοποίησης ακολουθήθηκαν? Ποια εκπαιδευτική διαδικασία χρησιμοποιήθηκε? Πως ελέγχθηκε η ποιότητα της υλοποίησης?
    Για ποια διαφάνεια μιλάμε? Οποιοσδήποτε ήθελε, μπορούσε να υλοποιήσει πρόγραμμα, ανεξαρτήτως αν ήταν ιδιώτης, σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτικός οργανισμός, φροντιστήριο αγγλικών ή μπακάλης… Τεράστια αξιοκρατία! Πλήρης διαφάνεια: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε ο κυρ Μήτσος ο υδραυλικός! Ακόμη και αυτός, πραγματοποίησε σεμινάρια πληροφορικής, δίπλα σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς με υποδομές και προσωπικό. Δεν μιλάμε για εμπειρικές γνώσεις στην ανωτάτη μαναβική, αλλά για κατάρτιση συγχρηματοδοτούμενη από κοινοτικούς πόρους. Μόνο πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν. Για να μην παρανοηθώ: πιστοποιημένοι μόνο από κρατικό φορέα τύπου ΕΚΕΠΙΣ ή ΟΕΕΚ.

  60. Σχόλιο από Γιώργος — 22 Μαρτίου, 2010 @ 5:40 μμ

    Για τα ΚΕΚ πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να διασταυρώσει όλες τις φορολογικές δηλώσεις όλων όσων έχουν εργαστεί ή φαίνεται ότι εργάζονται σε προγράμματα ΚΕΚ την περίοδο 1996 -2009 με τις δηλώσεις των εργοδοτών των Κ.Ε.Κ. και κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων και να διαπιστώσει αν έγινε φοροδιαφυγή , αν υπάρχουν εκπαιδευτές δημόσιοι υπάλληλοι που δηλώνουν περισσότερα το μήνα από ΚΕΚ παρά από εισόδημα από δημόσια υπηρεσία ( γίνεται με 100 ώρες /μήνα ) και να ΒΡΕΘΟΥΝ οι διπλοθεσίτες που ταυτόχρονα φαίνεται ότι εργάζονται στο ΚΕΚ και στη δημόσια υπηρεσία τα ίδια ωράρια και να εφαρμοστούν οι νόμοι από το Υπουργείο Οικονομικών . Πρέπει να ελεγχθούν όλες οι ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ των καταρτιζομένων σε όλα τα προγράμματα και να συγκριθούν με το γνήσιο της υπογραφής και τις υπογρεφές των υπαλλήλων των ΚΕΚ που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις πληρωμών με ανακοίνωση του συλλόγου τους . Εκεί θα γίνει χαμός και θα βγούν πολλά στη φόρα

  61. Σχόλιο από ΓΙΩΡΓΟΣ — 5 Μαΐου, 2010 @ 6:07 μμ

    Δεν υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αλλά πολλές παραβιάσεις του νόμου που λέει ότι μετά την 1/1/2008 μόνο οι εκπαιδευτές του μητρώου πιστοποιημένων έχουν δικαιώμα να διδάσκουν στα προγράμματα των Κ.Ε.Κ. , πρέπει να έχουν άδεια από τη δημόσια υπηρεσία ( όσοι είναι στομ εισαγωγικό μητρώο δεν δικαούνται άδεια μετά την 1/1/2008 ) . σε όλα αυτά η Ε.Υ.Ε. έχει ως επιχείρημα ότι σε αυτή την έρημη χώρα το 50% των Ελλήνων ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ .

  62. Σχόλιο από programmer — 10 Μαΐου, 2010 @ 6:12 μμ

    στο τεύχος 35 του περιοδικού του ΕΚΕΠΙΣ » ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙΝ » αναφέρεται ότι η Ελλαδα στην Ευρώπη των 27 είναι στην 2η από το τέλος θέση μετά τη Ρουμανία στη συνολική επίδοση στη δια βίου μάθηση κι αυτό μας παραπέμπει σε παρασιτικά κυκλώματα , αδιαφάνεια , κυκλώματα , αναξιοκρατεία , «αρπακτή» , κακοδιαχείριση .

  63. Σχόλιο από teacher — 29 Μαΐου, 2010 @ 6:07 μμ

    http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3+%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%95%CE%A3+%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%A9%CE%9D+&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3+%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%95%CE%A3+%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%A9%CE%9D+&gs_rfai=&fp=14ea276483de1c52
    Είναι τα αποτελέσματα από το google με τις λέξεις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ όπου σε 16400 αποτελέσματα η πρόταση μου καταλαμβάνει την 4η θέση στον server του opengov με τα επιστημονικά ,επαγγελματικά , επιχειρηματικά , οικονομικά κρίτηρια του μηχανισμού εύρεσης

  64. Σχόλιο από ΡΑΝΙΑ ΤΣΟΠΑΝΑ — 16 Δεκεμβρίου, 2010 @ 2:56 μμ

    Προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι οι πιστοποποιημένοι από το ΕΚΕΠΙΣ τύπου Β εκπαιδευτές στην υλοποίηση προγραμμάτων, θα ήταν σκόπιμο να δημοσιοποιούνται τα προγράμματα και ο χρονοπρογραμματισμός, έτσι ώστε οι εκπαιδευτές να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και την διαθεσιμότητά τους.

  65. Σχόλιο από ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ — 19 Ιανουαρίου, 2011 @ 4:04 μμ

    Η πρόταση αξίζει 1ο βραβείο γιατί θα ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ που επί 20 χρόνια λιμαίνονται τα κοινοτικά κονδύλια , που υπάρχουν δικαστικές απόφάσεις από την εποχή του 2004 για τα έτη 1999 -2003 που ήταν υπουργός ο κύριος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ βουλευτής Β Αθηνών με τη ΝΔ και είχε παραπέμψει σε πλημμελλιοδικεία 25 ΚΕΚ . Θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να έρθει σε σύγκρουση και με άλλα κυκλώματα που νομίμως παρανομούμενα διαχειρίζονται δημόσιο και κοινοτικό χρήμα και θα δώσει το μήνυμα της ισονομίας , διαφάνειας , ισότητας ευκαιρειών σε όλη την κοινωνία .

  66. Σχόλιο από Σχετικός — 16 Φεβρουαρίου, 2011 @ 3:47 μμ

    Κύριε «παπαδόπουλε» ή teacher ή programmer ή όπως αλλιώς θέλετε να σας λέμε. Κάποιος σας πλήγωσε βαριά και έχετε ένα μεράκι, το οποίο μας γράφετε με διαφορετικά ψευδώνυμα κάθε φορά. Υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς για επώνυμες καταγγελίες και σας προτρέπω να ακολουθήσετε αυτή την οδό. Αν μη τι άλλο προσέχετε την ορθογραφία σας, από ότι φαίνεται έχετε κάποια ροπή προς την επανάληψη παρόμοιων ορθογραφικών λαθών με διαφορετικό όνομα κάθε φορά.

    Αν ο ΠανΠαν έστειλε κάποιους στα δικαστήρια γιατί δεν πηγαίνετε ως μάρτυρας; Θα βοηθούσε πολύ κάτι τέτοιο και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, γιατί υποψιάζομαι πως είστε προσγειωμένος και πως έχετε στοιχεία να καταθέσετε με ευφράδεια και ανιδιοτέλεια.

    Μπορείτε βέβαια να καταθέσετε αυτόνομα στο υπουργείο την καταγγελία σας ή ακόμη καλύτερα να προστρέξετε στον εισαγγελέα.

    Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το βήμα που μου δίνεται εδώ για να σας πω κάτι εμπιστευτικά. Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία θέτει σε κίνδυνο την πνευματική μου ισορροπία καθημερινά και κινδυνεύω σε εγκλεισμό σε κάποιο άσυλο. Ισως αυτό να ήταν μια κάποια λύση για την περίπτωση μου, καθώς κύριε «παπαδόπουλε» προφανώς εσείς ανήκετε στους λογικούς και με διαβάζετε μειδιώντας. Πάντως, αν κρίνετε πως κάποιος πολύ κοντινός σας άνθρωπος χρήζει ειδικής υποστήριξης μπορούμε να πάμε μαζί και θα μας κάνουν καλύτερη τιμή (οικονομίες κλίμακας, γαρ).

    Επί της ουσίας, η πρόταση σας για λοταρία προγραμμάτων απλώς δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κανένα και είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    Μπορείτε βέβαια να την υποστηρίξετε με μερικά ακόμη ψευδώνυμα.

    Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη από τους λογικούς για τον παροξυσμό μου…

  67. Σχόλιο από teacher — 17 Φεβρουαρίου, 2011 @ 2:30 μμ

    Προσκαλώ τα μέλη του opengov σε αυτές τις 15 ιστοσελίδες με εναρκτήρια ιστοσελίδα την http://teacher-nik.freeservers.com/Eopengov.htm που έχω δημιουργήσει με θέματα OPENGON – DIGITAL GREECE – ΕΛΛΑΚ που είναι κατασκευαμένες σε λογισμικό ανοικτού και κλειστού κώδικα .

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού