Όλα στο φως – στην πράξη



Ιανουαρίου 24, 2010

Η πρόταση μου έχει ως εξής:
Δημιουργία ενός web site όπου περιλαμβάνει :
Έργα – προτάσεις – διαγωνισμοί
– όλα τα δημόσιο έργα στην Ελλάδα και την πορεία εξέλιξης τους καθώς και όλες τις πληροφορίες (οικονομικές, τεχνικές, ομάδες που συμμετέχουν – υλοποιούν το έργο κλπ). Για το κάθε έργο θα μπορούν να ανεβαίνουν φωτογραφίες και βίντεο και να σχολιάζονται ελεύθερα από τα επώνυμα μέλη καθώς και να προβάλλονται σε marker πάνω σε έναν google map.
– Η κεντρική σελίδα ενημερώνεται από τα subportals τα οποία αφορούν ξεχωριστά κάθε Δήμο της Ελλάδας. Π.χ. ola-sto-fos.gr/alexandroupoli ή . alexandroupoli. ola-sto-fos.gr προβάλει όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ενώ το ola-sto-fos.gr από όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
– Σελίδα υποβολής – παρουσίασης προτάσεων έργων από τα μέλη του site
– Σελίδα με όλους τους διαγωνισμούς (εν ενεργεία και αρχείο με όσους έληξαν) για έργα δημοσίου για κάθε δήμο

Υποσχέσεις πολιτικών
– Σελίδα χωρισμένη στην μέση όπου επιγραμματικά περιγράφονται όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων αλλά και πολιτικών προσώπων και δεξιά από κάθε μια το ποσοστό υλοποίησης / πραγματοποίησης των υποσχέσεων αυτών με δυνατότητα σχολιασμού από τα μέλη.

Επώνυμες καταγγελίες – διαμαρτυρίες πολιτών
– Σελίδες και φόρμες μέσω των οποίων οι δημότες μπορούν να καταγγέλλουν ανοιχτά όλα τα σκάνδαλα και τη διαφθορά στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα με την προϋπόθεση ότι οι καταγγελίες θα εξετάζονται άμεσα και θα λαμβάνονται μέτρα. Όλα επώνυμα αλλά με επιλογή απόκρυψης του ονοματεπωνύμου στην δημόσια προβολή της καταγγελίας από το ίδιο το μέλος .

Ανοιχτές δημοσκοπήσεις (polls)
Δημοσκοπήσεις και δημοψηφίσματα όπου μπορούν να συμμετέχουν ή και να δημιουργούν τα μέλη

Ειδησεογραφία
Εναλλακτικά μπορεί να υπάρχει και πολιτική οικονομική και κοινωνική ειδησεογραφία για κάθε δήμο ξεχωριστά από το Αθηναικό πρακτορείο ειδήσεων ή και άλλες πηγές (π.χ. εφημερίδες, αποδελτίωση άλλων εντύπων κλπ).

Η λογική όλου του site είναι πως στην κεντρική σελίδα εμφανίζονται όλες οι πρόσφατες καταχωρήσεις από όλους τους δήμους, αλλά υπάρχουν 3rd level domains και για κάθε δήμο ξεχωριστά ώστε να μπορούν οι δημότες να ενημερώνονται αν επιθυμούν και μόνο για τον δήμο τους.

Είμαι διαθέσιμος και σε θέση να αναλάβω είτε εξ ολοκλήρου το έργο ή να συμμετέχω ενεργά στον συντονισμό – σχεδιασμό – ανάλυση – υλοποίηση του έργου μέσα σε κάποια ομάδα από developers / designers.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Σισκόπουλος
Web developer

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από nioan — 27 Ιανουαρίου, 2010 @ 12:42 πμ

    «Όλα στο φως – στην πράξη» συμφωνώ απόλυτα και νομίζω συμφωνεί και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων φορολογούμενων…

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού