Ψηφιακές Ενεργειακές Υπηρεσίες, Ενεργειακό Γραφείο Δήμου, Energy e-ΚΕΠ



Ιανουαρίου 22, 2010

Η παροχή και προσωποποίηση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, βασίζεται στο επερχόμενο Ενεργειακό Γραφείο του Δήμου (προβλεπόμενο ΚΑΙ από την ΕΕ), όπου βάση και του νέου Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, θα είναι πια πολύ αποτελεσματικό και πλήρως ψηφιακό.

Ο Δήμος θα οργανώσει πια σε τοπικό αποκεντρωμένο επίπεδο, Ψηφιακές Ενεργειακές Υπηρεσίες μέσω e-ΚΕΠ προς τους Δημότες (Smart Metering, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Φ/Β στις στέγες, Πράσινες Στέγες, όλα τα δικαιολογητικά, πληροφόρηση και εγκατάσταση ΑΠΕ, ηλεκτρονική μέτρηση απόδοσης, κλπ) όπου βάση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, όλες οι υπηρεσίες θα αποκεντρωθούν και θα δίνονται ηλεκτρονικά στους Πολίτες, βάση του Web 2.0 και διαδραστικών ψηφιακών υπηρεσιών και ειδικού Ενεργειακού Πληροφοριακού Συστήματος με Cloud Service τεχνολογίες.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



6 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από kga — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:07 πμ

    και αυτή η πρόταση νομίζω ότι σκοντάφτει το πρόβλημα digital literacy (σε όλα τα επίπεδα)

  2. Σχόλιο από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 6:03 μμ

    Σύντομα θα έχουμε ανακοίνωση αποτελεσμάτων πιλοτικού σε μεγάλο Δήμο της Αττικής, βάση του Ενεργειακού Γραφείου και cloud πληροφοριακού συστήματος και υπηρεσιών σε Smart metering βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών (Web)…

    Ήδη δομούμε και ψηφιακά ενεργειακά ανταποδοτικά ωφελη, βάση των Δημοτικών Τελών, τα οποία και θα πληρώνονται ψηφιακά…

    Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος όσον αφορά το literacy και σε ποιο επίπεδο (ασφάλεια, διαχείριση δεδομένων). Φτάχνουμε issues/problem catalogue (βάση ITILv3) και κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη

    Ευχαριστώ

  3. Σχόλιο από kga — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 6:58 μμ

    Kύριε Βασιλόπουλε,
    Με ευχαρίστηση διάβασα ότι ήδη το project είναι καθ οδόν. Η παρατήρηση μου αφορά την διαχείριση δεδομένων (το user interface), τι απαιτήσεις σε γνώσεις χειρισμού ηλ. υπολογιστή θα απαιτεί;
    Πως θα φθάνουν οι υπηρεσίες τους τελικούς χρήστες; με λογ/σμό hard copy; με εφαρμογή my page στο σαιτ του δήμου;

  4. Σχόλιο από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ — 26 Ιανουαρίου, 2010 @ 8:15 μμ

    Αγαπητέ kga,

    όλη η διαχείριση και GUI βασίζεται σε cloud τεχνολογίες. Ο δημότης, μέσω του δημοτικού portal ή σε PC – portal του νέου e-ΚΕΠ, κάνει αίτηση για την υπηρεσίες (Ενεργειακή επιθεώρηση, smart metering, εγκατάσταση μικρού οικιακού ΑΠΕ μετά από auditing, δράσεις εξοικονόμησης, εξοικονομώ κατ’οίκον, παρακολούθηση ηλεκτρικού/ενεργειακού λογαριασμού, e-utilities, κλπ) και όλες οι υπηρεσίες θα είναι διαδικτυακές αλλά και μέσω άλλων ψηφιακών μέσων (Digital TV, Web, Mobile, kiosks, etc) βάση cloud services και ειδικών φθηνών ευρυζωνικών smart meters με μηδενικό κόστος εγκατάστασης.

    Επίσης, τα ανταποδοτικά ωφέλη (πχ. Δημοτικά τέλη, πράσινα τέλη, κλπ) θα ψηφιοποιηθούν και όλοι οι λογαριασμοί (ενημερωτικοί, κλπ) θα είναι ηλεκτρονικοί (green)…

    Περισσότερα στην παρουσίασή μας. Όλες οι υπηρεσίες και το σύστημα έχει ήδη κατατεθεί και ως ΤΔΠΠ σε πολλούς φορείς σε δράσεις (2.1, 2.2) του ΕΣΠΑ (e-Energy)

    Μέσα από την διαβούλευση και την παρουσίαση των υπηρεσιών, θέλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πρόβλημα μπορεί υπάρξει, για μία άκρως αμφίδρομη ψηφιακή ενεργειακή υπηρεσία 4ου-5ου βαθμού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ορθολογική χρήση ενέργειας, Smart Metering και Profiling και δράσεις εξοικονόμησης σε αποκεντρωμένη κλίμακα (Ενεργειακό Γραφείο Δήμου) αλλά πιο κοντά στον πολίτη (προβλέπεται ακόμα και CRM – Citizen Relationship management με ενεργειακές προεκτάσεις και διαχείριση ανακύκλωσης ανά σπίτι…)

    BN

  5. Σχόλιο από kga — 26 Ιανουαρίου, 2010 @ 8:45 μμ

    εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και φιλόδοξη πρόταση. Την έχετε ήδη παρουσιάσει σε δήμους;

  6. Σχόλιο από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ — 27 Ιανουαρίου, 2010 @ 5:50 μμ

    Ναι ασφαλώς.. και σύντομα την εφαρμόζουμε σε μεγάλο Δήμο της Αττικής (θα υπάρξει Δελτίο Τύπου), βάση του Δημοτικού Ενεργειακού Γραφείου και Ψηφιακών Ενεργειακών Πιστοποιητικών διαχείρισης ενεργειακού ιστορικού…

    Το πρώτο βήμα είναι το awareness και η ορθολογική χρήση ενέργειας με ψηφιακά μέσα…

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού