Μηχανή αναζήτησης υπουργικών αποφάσεων



Ιανουαρίου 21, 2010

Προτείνω σε όλους τους διαδικτυακούς τόπους κυβερνητικών φορέων, κυρίως των υπουργείων, να υπάρχει μία βάση που θα περιλαμβάνει όλες τις υπουργικές αποφάσεις, με μία μηχανή αναζήτησης (με κριτήρια: ημερομηνία, θέμα απόφασης, αρμόδιος τομέας ή/και με λέξεις κλειδιά), ούτως ώστε να απλουστευθεί η ανεύρεση αποφάσεων και εγκυκλίων από τον ενδιαφερόμενο πολίτη (και από τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες που ενδεχομένως συνεργάζονται με ή εποπτεύονται από ένα υπουργείο).

Οι υπουργικές αποφάσεις αναρτώνται μεν, αλλά είναι συνήθως ενταγμένες σε θεματικές κατηγορίες με περίπλοκο τρόπο, με αποτέλεσμα να πρέπει κάποιος να είναι πολύ εξοικειωμένος με τη διάρθρωση του δικτυακού τόπου για να τις εντοπίσει.

Εναλλακτικά, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, ας υπάρχει τουλάχιστον μία λίστα με ανάρτηση κατά ημερομηνία.

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από CWP — 13 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:10 μμ

    To πιο σωστό θα είναι να είναι όλα σε μια ενιαία βάση για να μπορούν να τα αναζητούν δημοσιογράφοι που κάνουν έρευνα, επιχειρήσεις, νομικοί σύμβουλοι, και γενικά άτομα που θα το χρησιμοποιούν πιο ενεργά. Πριν πολλά χρόνια αρχές 90, είχαμε σώσει δικηγόρους και λογιστές με τα προγράμματα αναζήτησης. Ακόμα και σήεμρα τα χρησιμοποιούν. πχ το «νομος» της intrasoft.
    Αλλά σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες, καλύτερες και ταχύτερες λύσεις.
    Πχ είναι απαράδεκτο το άσχετο κράτος που δεν έχει από 2 Google minis σε κάθε υπουργείο,
    και στη Βουλή. Είναι απίστευτα εξυπηρετικά μηχανάκια. Και αν δεν θέλουν να το πάνε μέχρι εκεί,
    υπάρχει και το Ηadoop που είναι δωρεάν. H ίδια map-reduce τεχνολογια αναζήτητης-επεξσεργασίας του Google, αλλλα ανοιχτή για όλους. πχ το Υahoo και το Amazon με Hadoop δουλεύουν την εύρεση.
    και πάει και σφέρα.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού