Online αίτηση για σύσταση εταιρίας – έναρξη επαγγέλματος



Ιανουαρίου 18, 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Η γραφειοκρατία για τη σύσταση νέας εταιρίας καθώς και για την έναρξη ατομικού επαγγέλματος αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιώτες. Σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί αν το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας λαμβάνει χώρα δικτυακά.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Ο αιτών τη σύσταση εταιρίας/ έναρξη επαγγέλματος θα πρέπει να συμπληρώσει μια online αίτηση πριν μεταβεί στο αντίστοιχο τμήμα της εφορίας. Στην αίτηση θα πρέπει να εισάγονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και θα πρέπει να δίνονται σαφείς και εύκολα κατανοητές πληροφορίες για το πώς μπορούν να συλλεχθούν τα στοιχεία αυτά. Ομοιώς πρέπει να παρέχεται η πληροφόρηση για τα έντυπα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν στην εφορία για την επικύρωση της έναρξης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο χρόνος που δαπανάται στην εφορία χάρη στα ακόλουθα:
(α) ο αιτών θα έχει σαφή εικόνα των απαιτούμενων δικαιολογητικών και θα αποφεύγει άσκοπες επισκέψεις,
(β) ο υπάλληλος θα έχει άμεσα στη διάθεσή του τον φάκελο της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή και η δουλειά του θα περιορίζεται στον έλεγχο των έντυπων δικαιολογητικών,
(γ) θα μειωθούν οι ουρές στα σχετικά γκισέ και συνεπώς ο εκνευρισμός και οι άσκοπη παραμονή των ανθρώπων στους χώρους της εφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού