εξοπλισμός ασφαλείας ταξί και περιπολικών



Ιανουαρίου 17, 2010

Είναι πλέον εφικτό και μάλιστα με λογική δαπάνη, να τοποθετηθεί στο εμπρός (παρμπρίζ) και στο πίσω (πορτ-μπαγάζ) τζάμι των αυτοκινήτων Ταξί, των περιπολικών αυτοκινήτων αστυνομίας, λιμενικού, κ.λ.π. μικροκαμερών, με καταγραφικό σύστημα ατέρμονος εγγραφής (γράφει για διάρκεια Χ ωρών και μετά σβύνει επανεγγράφοντας), με σκοπό την ασφάλεια των επιβενόντων, των οχημάτων, αλλά και την οπτικοακουστική καταγραφή συμβάντων κατά τη διάρκεια της χρήσεώς τους.
Επιπλέον είναι και αυτό εφικτό, η τοποθέτηση μικροσυσκευής GPS που δίνει συνεχώς στίγμα για την θέση του οχήματος και την πληροφορία της κίνησης ή ακινησίας.
Έτσι μπορούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να γνωρίζουν τις κινήσεις και τα συμβαίνοντα κάθε φορά.
Το πλήρωμα των περιπολικών π.χ. μπορεί να κάνει ελέγχους άλλων οχημάτων εμρός ή πίσω από το όχημά του καταγράφοντας όλες τις ενέργειές του ελεγχομένου και του γύρω χώρου.
Ακόμη και σταθμευμένο το όχημά τους μπορεί να δίνει πληροφορίες για την κίνηση ή για τον έλεγχο του χώρου που εποπτεύουν.
Σχετικά με τα Ταξί, ο λόγος της μικροκάμερας είναι προφανής. Αλλά και η δυνατότητα επανάληψης μιας διέλευσης τους από ένα σημείο όπου υπήρξε συμβάν, είναι πολύτιμη. Θυμίζω την ανίχνευση μέσω καμερών των παρακειμένων εταιρειών, όταν σε κάποιο σημείο έχει γίνει τρομοκρατική ενέργεια.
Από την άλλη μεριά, είναι ανασταλτικός παράγοντας να γνωρίζουν οι κακοποιοί ότι υπάρχουν πολλά μάτια!

antpep

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού