Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων



Ιανουαρίου 15, 2010

Η ιστοσελίδα του Μητρώου Μελετητών (http://www.ypex-mele.gr) της ΓΓΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έγινε με γνώμονα την Πληρέστερη-Ταχύτερη ενημέρωσή σας και την αμεσότερη παροχή υπηρεσιών». Η εν λόγω σελίδα όμως έχει να ενημερωθεί κάτι χρόνια ενω και οι προσπάθειές μας για επικοινωνία μέσω εμαιλ έχουν αποβεί άκαρπες.

8 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Χρίστος Δεληβοριάς — 16 Ιανουαρίου, 2010 @ 4:05 πμ

    Φίλε Σωκράτη,
    γενικά αναφέρεις προβλήματα που έχουν θιχτεί, αλλά καλό είναι και να τα εντοπίζουμε πιό συγκεκριμένα. Αυτό που φαίνεται ώς κοινή συμφωνία, είναι ότι όλες οι σελίδες που αφορούν κρατικές υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ κτλ θα πρέπει να στεγάζονται σε κοινό χώρο με κοινή ονομασία *.gov.gr
    Ταυτόχρονα θα πρέπει να υιοθετούν κοινά χαρακτηριστικά εμφάνισης και χρηστικότητας σύμφωνα με το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πρότυπα Διαλειτουργικότητας http://www.e-gif.gov.gr/portal/page/portal/egif.

    Φιλικά,
    Χρίστος

  2. Σχόλιο από Σωκράτης Δημητριάδης — 16 Ιανουαρίου, 2010 @ 6:53 μμ

    Το αν έχουν θιχτεί ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω (είναι και αυτό ένα πρόβλημα με το τρόπο που γίνεται η διαβούλευση στο opengov) οπότε καταθέτω κι εγώ τις παρατηρήσεις μου. Πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι όλες οι κυβερνητικές σελίδες πρέπει να ενταχθούν στο *.gov.gr και πρέπει να υιοθετήσουν συγκεκριμένο πρότυπο. Μέχρις όμως να γίνει αυτό, το οποίο θα πάρει αρκετό καιρό, θα έπρεπε οι υπεύθυνοι διαχειριστές του ιστοχώρου του κάθε υπουργείου/γραμματείας/διεύθυνσης να έχουν το στοιχειώδη επαγγελματισμό και να διατηρούν τη σελίδα τους σε αξιοπρεπή μορφή. Δεν είναι δυνατόν να τους στέλνεις επανειλημμένα εμαιλ για να τους αναφέρεις ένα πολύ απλό πρόβλημα (π.χ. λάθος encoding στο html) και να μην κάνουν τίποτα (ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλλείπουν να ενημερώσουν τη σελίδα με τα δελτία τύπου).

  3. Σχόλιο από TheloNaMeinoAnonimos — 24 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:10 πμ

    @Σωκράτης Δημητρίαδης

    ρωτάς αν έχουν βασικό πτυχίο Πληροφορικής οι admin?

    εξ όσων γνωρίζω, πολλοί στις θέσεις ΤΠΕ στο Δημόσιο Τομέα είναι χομπίστες

  4. Σχόλιο από CWP — 25 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:08 πμ

    Για αυτό λέτε ρε παιδιά? Εδώ δε φιλοτιμηθίκανε να ενημερώσουν εγκαίρως το site για τη χθεσινή απεργία,
    και φτάσαμε έξω από το σημείο που θα γινόταν η συνάντηση του OpenGov και είχε ένα χαρτί κολημένο στο τζάμι ότι αναβάλλεται!! Μπήκα επίτηδες να δω εαν υπάρχει αλλαγή της τελευταίας στιγμής και απλά είχε αλλάξει από 13:00 σε 12:00. Κουβαλήθηκε κόσμος απο επαρχία μέχρι & από Θεσσαλονίκη!! Παρατήσαμε δουλειές και υποχρεώσεις να κατέβουμε Αθήνα. Μιλάμε για Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και δε μπορεί να βρεί το γραφείου του Προθυπουργού 3-4 άτομα να ξέρουν από WordPress και στοιχείώδες Admin-iλίκι? ΕΛΕΟΣ! Λίγο σοβαρότητα επιτέλους!

    Οσο για το θέμα «σχετικών» στο Δημόσιο με την πληροφορική. Από τη δική μου εμπειρία που έχω μηχανοργανώσει Δήμους, Νομαρχίες, ΙΚΑ, ΤΕΙ, και έχω δει από κοντά απ το ’90 το μηχανογραφικό μπάχαλο σε διάφορους φορείς, θα σας πώ ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι θα δείς ένα «Μπάρμπα» ή κάποια «Θείτσα» στο Δημόσιο να μη ξέρει ούτε να χειρίζεται τα windows. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τεμπελόσκυλα και εξυπνάκιδες διευθυντάδες και προιστάμενοι κομματόσκυλα και από τα 2 μεγάλα κόμματα, οι οποί είναι άσχετοι σε σημείο επικυνδινότητας και αυτά τα άτομα παίρνουν αποφάσεις για προμήθειες και βάζουν υπογραφές. Μια φορά είχα πετάξει με τις κλωτσίες ένα χοντρό ΟΤΕτζή που μου πούλαγε μούρη ότι έφερε και καλά το Connx στην Ελλάδα, όταν έστηνα ιδιωτικές συνδέσεις πριν ο ΟΤΕ ανακαλύψει το Internet. Το λέω, γιατί πιστέψτε με το Δημόσιο είναι ΤΙΓΚΑ από τέτοιους καβαλημένους, και δυστηχώς ο κόσμος, ακόμα και οι Υπουργοί σας πληροφωρώ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. Έχουν φίδια στον κόρφο τους που σαμποτάρουν την λειτουργία οργανισμών, φορέων και Υπουργείων, και δεν το βλέπουν καν.

    Πολλοί από εμάς έχουμε φτύσει αίμα να αποκτήσουμε την εμπειρία που έχουμε στο χώρο, και δεν μας χαρίστικε τίποτα. Και πιστεύω θα συμφωνήσετε όλοι το μόνο που δεν θα διαπραγματευτούμε ποτέ είναι τις γνώσεις μας, επειδή έχει γεμίσει το Δημόσιο μαϊντανούς.

    Φυσικά και για πολλά πράγματα που ξέρουμε, ΔΕΝ έχουμε πτυχίο, αλλά αυτό είναι κομμάτι της φύσης της πληροφορικής, επειδή περιλαμβάνει 500000 παρακλάδια, και πολλά αναγκαζόμαστε να τα μαθαίνουμε μόνοι μας, αφού σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σχολές ιδιωτικές ή δημόσιες που να διδάσκουν ένα πολύ εξειδεικευμένο αντικείμενο. Επίσης, παρότι σέβομαι τους κατόχους διδακτορικών, κλπ, ΔΕΝ δέχομαι να υπάρχει αυτή η κομπλεξική «πτυχιολαγνεία» στο Δημόσιο, όταν μας προσλαμβάνουν ή συνεργάζονται μαζί μας οι μεγαλύτερες πολυεθνικές στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι χαζές, προβανώς μας κρίνουν εκ του αποτελέσματος. Η κατοχή πτυχίου σε πολλές περιπτώσεις δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ, εάν ο κάτοχος δεν έχει και κάποια εμπειρία σε θέματα business και μηχανοργάνωσης. Χώρία ότι οι περισσότεροι προγραμματιστές έχουν πρόβλημα επικοινωνίας ΜΕΓΑΛΟ, και να μου επιτραπεί να το ξέρω καλά με πολλά παραδείγματα, μετά από τόσα χρόνια στη δουλειά και σε διαφορετικούς τομείς. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ programmer, project manager, manager, account manager, marketer, administrator, κλπ
    Και στο μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνεται η σύγκρουση μικρο-συμφερόντων, ζήλειας, και κόμπλεξ.

    Αυτό, για να ξεκαθαριστεί, ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στα πράγματα.

  5. Σχόλιο από Καραμανώλης — 25 Φεβρουαρίου, 2010 @ 1:14 μμ

    @CWP

    Ολοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή στην ημερίδα ειδοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα με email και SMS στα στοιχεία που συμπλήρωσαν στη φόρμα, ενώ και σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στο labs.opengov.gr

    Ωστόσο, πράγματι κάποιοι δυστυχώς δεν έλαβαν την ενημέρωση, είτε λόγω του ότι είχαν συμπληρώσει λάθος στοιχεία ή και για άλλους λόγους. Ζητάμε την κατανόησή σας και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση..

    φιλικά

    Γ. Καραμανώλης

  6. Σχόλιο από CWP — 25 Φεβρουαρίου, 2010 @ 2:22 μμ

    Προσωπικά έχω κάνει register 2 φορές από 2 διαφορετικά accounts και δεν έλαβα ΤΙΠΟΤΑ. Μου το επιβεβαίωσαν και άλλοι συνάδελφοι ότι ομοίως δεν έλαβαν τίποτα, ούτε κάποιο στάνταρ μύνημα όταν έκαναν register στο site. Ο autoresponder προφανώς δεν λειτουργεί ως θα έπρεπε, διαφορετικά θα είχαμε λάβει SMS ή έστω email, και για αυτό άλλωστε κάναμε και register! Για τώρα, μάλλον θα πρέπει να ελεγθεί αν o autoresponder/mailer εφόσον λειτουργεί μέσω Cron, «έσκασε» λόγω φόρτου ή προβλήματος του server.

    Τα στοιχεία είταν σωστά. Καταλαβαίνετε φυσικά σε τι ταλαιπωρία μπήκε ο κόσμος που ήρθε από 500χλμ μακρυά, όταν διαπιστώθηκε ότι στο κέντρο της Αθήνας δεν λειτουργούσε τίποτα.
    Ίσως, μελλοντικές συναντήσεις να έπρεπε να γίνουν σε 3 διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα,
    μιας και δεν έρχονται όλοι από Αθήνα.

  7. Σχόλιο από Καραμανώλης — 26 Φεβρουαρίου, 2010 @ 6:27 μμ

    @CWP ευχαριστούμε για την ενημέρωση – για την μη αποστολή του μηνύματος στο emails σας .

    Εξετάζουμε τις περιπτώσεις που εγγεγραμμένοι χρήστες τις πλατφόρμας ή εγγεγραμμένοι για την ημερίδα δεν το έλαβαν !

    φιλικά
    Γιώργος

  8. Σχόλιο από CWP — 27 Φεβρουαρίου, 2010 @ 12:26 μμ

    Να είστε καλά, και να θυμάστε ότι όλοι έχουμε μαζευτεί εδώ για να βοηθήσουμε την πατρίδα, με ότι μέσο, δυνάμεις, γνώσεις και δυνατότητες διαθέτει. Και θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσουμε τη λογική του ισχύς εν τι ενώσει, γιατί μέχρι τώρα το Κράτος είχε την παλιά τακτική του διαίρει και βασίλευε, το ανάποδο δηλαδή που είναι και η ρίζα του κακού, του τέρατος της γραφειοκρατίας.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού