Ψηφιοποίηση των Δασικών διαχειριστικών μελετών



Ιανουαρίου 15, 2010

Το πρόβλημα׃
Η έλλειψη ουσιαστικής γνώσης για τα δάση μας, αποτρέπει τον κεντρικό σχεδιασμό σε στρατηγικό επίπεδο για την ελληνική δασοπονία και την πρόβλεψη των μακροπρόθεσμων επιδράσεων των ενεργειών μας σε αυτά.

Συμβολή στην λύση του προβλήματος

Η συγκέντρωση, ψηφιοποίηση και παρουσίαση σε βάση δεδομένων των πληροφοριών που ήδη υπάρχουν στις διαχειριστικές μελέτες των ελληνικών δασών.
Οι μελέτες αυτές συντάσσονται κάθε δεκαετία για όλα τα διαχειριζόμενα δάση της χώρας μας με σκοπό την κατά χώρο και χρόνο οργάνωση του ξυλώδους κεφαλαίου.

Οι μελέτες αυτές ελέγχονται από τις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες και υποβάλλονται προς έγκριση από την εκάστοτε Περιφέρεια. Η οργάνωση και φύση των στοιχείων είναι απόλυτα συμβατή με την ψηφιοποίηση (ένα μικρό μέρος των μελετών που αφορούν συγκεκριμένες περιοχές έχει μετατραπεί σε αρχείο excel από μεμονωμένους δασολόγους-μελετητές.

Τα αποτελέσματα της ψηφιοποίησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν (i) για τον έλεγχο της αειφορίας των δασικών καρπώσεων, (ii) για την εκτίμηση παραγωγής βιοενέργειας από τα υπό μελέτη δάση και (iii) για την παρακολούθηση της ορθής διαχείρισης των δασών και αποτροπής υπερεκμετάλλευσης των δασικών περιοχών (iv) για την παραγωγή κατάλληλων δεδομένων με σκοπό να καλυφθούν οι απαιτήσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Κιότο για τις δασικές εκτάσεις της Περιφέρειας.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού