Ηλεκτ. ιστοσελίδα ραντεβού εξωτερικών ιατρείων



Ιανουαρίου 14, 2010

Πολλές προτάσεις μου έρχονται στο νου σχετικά με την βελτίωση δημόσιων υπηρεσιών, θα ξεκινήσω όμως με κάτι σχετικά απλό, που αφορά την εξυπηρέτηση πάρα πολλών πολιτών στην επικοινωνία τους με το δημόσιο νοσοκομείο.

Πρόσφατα χρειάστηκα να κλείσω ένα ραντεβού για επίσκεψη σε εξωτερικό ιατρείο νοσοκομείου. Έμαθα ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω του τηλεφωνικού κέντρου «ίασις» . Το σύστημα λειτουργεί με αναγνώριση φωνής, αλλά ήταν τόσο μονότονο και κοπιώδες που μετά από 5 λεπτά ένιωσα εξοντωμένος μέχρι να κλείσω ραντεβού. Το ραντεβού ήταν σε 1 ½ μήνα, και ακόμη και σε περίπτωση που ήθελα να ψάξω ένα ραντεβού πιο άμεσο σε άλλο νοσοκομείο δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να το κάνω. Φίλος μου ανέφερε επίσης ευτράπελα του τύπου «εξωτερικό ιατρείο σταμάτησε να έχει ασθενείς γιατί δεν μπορούσαν οι γιαγιάδες να καταλάβουν σε ποιο τίτλο αντιστοιχούσε το συγκεκριμένο ιατρείο».

Υποθέτω ότι για να δίνονται με τηλεφωνικό σύστημα αυτά τα δεδομένα κάπως συγκεντρώνονται και σήμερα. Μία ιστοσελίδα τηλεφωνικών ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία, όπου μπορεί κάποιος να βρει εύκολα όλες τις πληροφορίες και να κλείσει ή να ακυρώσει με ευκολία ραντεβού νομίζω ότι θα ήταν μεγάλη ανάσα και βοήθεια για όλα τα εγγονάκια-μάγοι του σερφαρίσματος, που θέλουν να κλείσουν ένα ραντεβού για τη γιαγιά τους με το γιατρό.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από ykaralis — 16 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:59 πμ

    Εμένα μου έτυχε κάτι ακόμα χειρότερο: Ήθελα να κλείσω ραντεβού με Γαστρεντερολόγο για το γιο μου στο «Αγία Σοφία» και απέτυχα παταγωδώς. Κατ’ αρχήν το τηλεφωνικό σύστημα με ρωτούσε σε ποια κλινική θέλω να κλείσω ραντεβού (λες και ξέρω υποχρεωτικά ποιες κλινικές έχει το «Αγία Σοφία»…). Αφού κατάφερα να βρω την κλινική που ήθελα στο internet (!) και να τη ζητήσω, στη συνέχεια δεν μου έδωσε καμία επιλογή για το είδος του γιατρού. Για να μην πολυλογώ, πήγα ο ίδιος και έκλεισα το ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του «Αγία Σοφία», όπου μου δώσανε μία κόλλα χαρτί Α4 με το φαρδύ-πλατύ τίτλο «ΙΑΣΙΣ» και τις πληροφορίες του ραντεβού για μετά από 3 μήνες…

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού