ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



Ιανουαρίου 13, 2010

Είναι επείγουσα ανάγκη, να διασυνδεθούν ηλεκτρονικά όλες οι συναφείς δημόσιες υπηρεσίες, ώστε τα τηρούμενα αρχεία να είναι προσβάσιμα γρήγορα.
Αυτό αποτελεί κεντρική προϋπόθεση για την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη μείωση του κόστους διακυβέρνησης από τη μια και του κόστους (σε χρόνο και χρήμα) για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ακόμη περισσότερο, αποτελεί κεντρική προϋπόθεση για την πάταξη της διαφθοράς, παρότι δεν είναι προφανές αυτό. Διαφθορά υπάρχει έντονα, όπου παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παραάγοντας.

Η διασύνδεση των υπηρεσιών καθίσταται ακόμη πιο αναγκαία, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους και στις συναλλαγές του πολίτη με τις οικονομικές υπηρεσίες: εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Το κράτος έχει οφειλές προς τους προμηθευτές του και εκείνοι με τη σειρά τους με τις εφορίες και τα ασφαλσιτικά ταμεία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικοί συμψηφισμοί των αμοιβαίων συναλλαγών.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από stylianos — 26 Ιανουαρίου, 2010 @ 11:21 μμ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση και πιστεύω ότι η υποδομή υπάρχει και δεν την αξιοποιούμε, η υποδομή δεν είναι άλλη από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

    Επίσης ένα παράδειγμα διασυνδέσεις μπορεί να αποτελέσει η αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού