Εθνικό Τυπογραφείο



Ιανουαρίου 13, 2010

Καλησπέρα σε όλους,

Η πρότασή μου, συνοψίζεται στο εξής: ελεύθερη πρόσβαση και ελεύθερο download σε .pdf format όλων των Φ.Ε.Κ. τα οποία περιλαμβάνει το Εθνικό Τυπογραφεία.

Ρίξτε μια ματιά στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Ευρωπαικής Ένωσης http://eur-lex.europa.eu/el/legis/index.htm

4 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από ykaralis — 13 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:58 πμ

    Πολύ σωστή πρόταση! Ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε όλο το περιεχόμενο του http://www.et.gr! Αφού τόσες ανακοινώσεις έχει κάνει η νέα κυβέρνηση για ελεύθερη ηλεκτρονική διάθεση των πληροφοριών του Δημοσίου, ας ξεκινήσουν από τα βασικά: την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! Η υποδομή είναι έτοιμη.
    Συμπολίτες προτείνω να αναδείξουμε αυτήν την απλή, αλλά συμβολικά σημαντική και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση, βαθμολογώντας τη θετικά (πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι χρήστες).

    Γιάννης Καραλής
    http://www.karalis.biz

  2. Σχόλιο από Στέφανος Μάνος — 14 Ιανουαρίου, 2010 @ 1:25 μμ

    Να συνεννοηθεί το Εθνικό Τυπογραφείο με τη google με στόχο να μπορεί να ψαχθεί εύκολα και γρήγορα όλη η βάση δεδομένων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

    Όλες οι διακηρύξεις, ανακοινώσεις, κλπ του δημοσίου και τον ΟΤΑ να δημοσιεύονται αποκλειστικά στο ΦΕΚ.

    Να μη χρεώνονται οι υποχρεωτικές (εκ του νόμου) δημοσιεύσεις ιδιωτών στο ΦΕΚ. Παράδειγμα οι ισολογισμοί.

  3. Σχόλιο από Χρίστος Δεληβοριάς — 15 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:00 πμ

    @Γιάννης
    Δεν είμαι σίγουρος αν η υποδομή είναι πραγματικά διαθέσιμη. δεν είμαι γνώστης της υποδομής τους αλλά φαντάζομαι ότι μπορεί να εκτείνετε το εύρος του να σώσουν ένα PDF αρχείο, ποιός ξέρει με τί πρωτόκολλα τυποποίησης, και απλά να προβαίνουν σε εισαγωγή του στο CMS του http://www.et.gr. Αυτή η πληροφορία είναι πολύ δύσκολο να αναζητήθεί λόγω του «δύσκολου» πρότυπου του PDF.
    Και @Στέφανος η Google είναι λίγο απίθανο να χρησιμοποιηθεί κατα πάσα πιθανότα λόγω νομικών προβλημάτων με τους όρους χρήσης μεταξύ της εταιρίας και του τυπογραφείου. Το πρόβλημα λύνετια κατα την γνώμη μου με την πρωτογενή πληροφορία διαθέσιμε σε «καθαρή» raw μορφή. Αυτή η μορφή είναι εύκολα αναζητήσιμη και παρέχετε σε πολλαπλά πρότυπα αρχείων. Τέλος αν η δημοσίευση στο ίντερνετ, που έχει τα δικά της προβλήματα αν δεν είναι εύκολα ευρέσιμη, ισοδυναμεί με νόμιμη δημοσίευση ισολογισμού, τότε μέσω μιας απλής πλατφόρμας εισαγωγής των ισολογιστικών δεδομένων θα μπορούσε να προβαίνει κάθε εταιρία στις απαραίτητες δημοσιεύσεις των ισολογισμών.

  4. Σχόλιο από giannopoylos22 — 21 Ιανουαρίου, 2010 @ 9:49 μμ

    Σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια.

    Χρίστο το Εθνικό Τυπογραφείο ήδη τηρεί τα Φ.Ε.Κ. σε .pdf format οπότε η μεταφόρτωση δεν θα είναι κάτι δύσκολο.

    Στέφανε, η πρότασή σου για το Google μου ακούγεται πολύ «προχωρημένη» και την βρίσκω ωραία. Καταλαβαίνω ότι ανακατεύεις την Googl επειδή, όπως και να το κάνουμε, είναι οι «ειδικοί» της αναζήτησης.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού