Framework για Government Services – Social Network Application



Ιανουαρίου 13, 2010

Γεια σας,
η δικη μου ιδέα έχει να κάνει με την δημιουργία ενός Framework για την δημοσίευση και χρήση government web services και η διασύνδεση τους μέσω ενός application με ενα κοινωνικό δίκτυο.

Η χρήση του framework έχει να κάνει με την παροχή της δυνατότητας σε οποιοδήποτε δημόσιο φορέα (δήμο, νομαρχίες) και πρόσωπα δημοσίου δικαίου να δημοσιεύσουν μια παρεχόμενη υπηρεσία βάσει συγκεκριμένων προτύπων που εχουν καθοριστεί απο τον δημιουργό του framework (πρακτικά εμάς). Οι υπηρεσίες πέρα απο αυτές που είναι ήδη δημοσιευμένες και προτυποποιημένες στο portal ermis μπορεί να είναι και διαφορετικές όπως πχ έκδοση εισητηρίου για δημόσια θεάματα, ηλεκτρονική έκδοση κάρτων στάθμευσης για δημόσια παρκινγκ, δημιουργία ηλεκτρονικής υπογραφής / ταυτότητας κλπ.

Στη συνέχεια το framework όντας συνδεδεμένο με ένα κοινωνικό δίκτυο μέσω ενός application (πχ facebook) θα καλεί και θα παρέχει τις υπηρεσίες προς τον χρήστη με όλα τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν μέσω του κοινωνικου δικτύου. Για παράδειγμα σε ένα κοινωνικο δίκτυο δεν έχει καποιο ιδιαίτερο νόημα να παριστάνεις κάποιον άλλο καθώς έτσι χάνεις την ίδια την ουσία της χρήσης του αρχικού δικτύου. Επιπλέον στα κοινωνικά δίκτυα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον αντίκτυπο που έχει κάποια δημοσίευση εκ μέρους ενός χρήστη για να καταλάβεις την σοβαρότητα μιας αίτησης (πχ αν προστεθεί κάποια υπηρεσία για την δήλωση μιας βλάβης / κακοτεχνίας σε κάποιο δρόμο και την αίτηση αυτή προσυπογράψουν 100 άτομα τότε προφανώς το πρόβλημα και υπάρχει και είναι σοβαρο).

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία,
Βαγγέλης

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού