Φόρμα Βιογραφικού Σημειώματος
Ιανουαρίου 12, 2010
Αξιότιμη/ε κυρία/κύριε, Με την παρούσα θέλω να υποβάλω την πρόταση τα βιογραφικά να μπορούν να υποβάλλονται με βάση την έτοιμη φόρμα βιογραφικού σημειώματος europass από το Εθνικό Κέντρο Ευρωδιαβατηρίου (National Europass Centre) την ευθύνη λειτουργίας του οποίου για την Ελλάδα έχει ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας, δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Η συγκεκριμένη φόρμα ως γνωστό στοχεύει στη βελτίωση της διαφάνειας των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων με σκοπό την προώθηση της κινητικότητας στην Ευρώπη. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να υπάρχει άλλη φόρμα υποβολής στο opengov.gr που έχει στην ουσία τον ίδιο στόχο (διαφάνεια επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων); Η ελληνική φόρμα για ηλεκτρονική υποβολή όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται είναι διαθέσιμη στο http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/vernav/Europass+Documents/Europass+CV.csp Η εκ νέου εφεύρεση του τροχού με την συμπλήρωση άλλης μίας φόρμας δεν έχει τίποτα να προσθέσει στη διαδικασία εκτός από το να υποβάλλει τους υποψήφιους στη διαδικασία εκ νέου συμπλήρωση στοιχείων σε άλλη μία φόρμα. Παραμένω στη διάθεσή σας Με τιμή, Δημήτριος Γ. Πύρρος, MD, EMDM |
|
2 Σχόλια »
RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL
Σχόλιο από Γιώτα Κωστοπούλου — 12 Ιανουαρίου, 2010 @ 6:42 μμ
Γειά σας και καλή χρονιά!
Η σύνταξη και η μορφοποίηση του βιογραφικού είναι θέμα προσωπικό. Το βιογραφικό παρουσιάζει μέρος της προσωπικότητας του συντάκτη για κάποιο λόγο. Το βιογραφικό, όπως κάθε τρόπος έκφρασης, καλό είναι να είναι σαφές, περιεκτικό, σύντομο και εύληπτο. Μερικές φορές τα τυποποιημένα βιογραφικά καταλαμβάνουν πολλές σελίδες χωρίς λόγο και δεν είναι εύληπτα. Αν αυτός που ζητά το βιογραφικό επιθυμεί ένα συγκεκριμένο τύπο βιογραφικού για κάποιους ιδιαίτερους λόγους π.χ. επεξεργασίας τότε μπορεί να το προτείνει. Επιπλέον αυτός που ζητά το βιογραφικό μπορεί να προτείνει στον υποψήφιο για την θέση τα σημεία του βιογραφικού που τον ενδιαφέρουν περισσότερο αφήνοντάς του το περιθώριο να τα εκφράσει όπως ο υποψήφιος για τη θέση θέλει. Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί ένα ευρείας αποδοχής βιογραφικό, γιατί όχι; Εξαρτάται από το σκοπό που έχει να εκπληρώσει το βιογραφικό, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που απευθύνεται το βιογραφικό και τις συνθήκες στις οποίες θα βρεθεί το άτομο αν εκπληρωθεί ο σκοπός του βιογραφικού.
Τα προηγούμενα είναι σκέψεις που για πρώτη φορά εκφράζω γραπτά και δημόσια διότι πρώτη φορά μου δίνεται η δυνατότητα για αυτό το θέμα. Το θέμα μου προκάλεσε το ενδιαφέρον γιατί έως τώρα έχω συντάξει αρκετά βιογραφικά για διάφορους λόγους, κυρίως εργασιακούς και εκπαιδευτικούς. Στην αρχή, πριν τελειώσουν τα φοιτητικά μου χρόνια, νόμιζα ότι θα είχα ένα έντυπο βιογραφικό που καθώς θα περνούν τα χρόνια θα το συμπληρώνω όταν χρειάζεται. Με τον τρόπο αυτό ούτε χρόνο ούτε κόπο θα έχανα. Όμως κάθε φορά το τροποποιούσα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και διαφορετικές οι συνθήκες μας ή για να είμαι πιο σαφής η δική μου εμπειρία λέει ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Ευχαριστώ που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας.
Καλή συνέχεια
Σχόλιο από Zoomicon@twitter — 15 Ιανουαρίου, 2010 @ 4:51 μμ
Το ιδανικό είναι πέραν του βιογραφικού ως «λογοτεχνικό» πόνημα (που έχει την αξία του πάντως αν είσαι σίγουρος πως συνέταξε κάποιος μόνος του το βιογραφικό), να είχες και τα δεδομένα του βιογραφικού διαθέσιμα σε μορφή που μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένη επεξεργασία ή δομημένες αναζητήσεις πέραν του ελεύθερου κειμένου.
Κάποια στιγμή λόγω της δημοφιλίας εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης επαγγελματιών όπως το Linkedin θα φτάσουμε και εκεί, στην εξαγωγή μεταπληροφορίας.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο λεξιλόγιο/σχήμα XML περιγραφής βιογραφικού, είχα προτείνει πριν πολλά χρόνια σε μια εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού την ανάπτυξη ενός αλλά δεν το προχώρησαν τελικά.