Το Open Gov μια «Φάρμα της Διακυβέρνησης»



Ιανουαρίου 10, 2010

Ο δικτυακός τόπος OpenGov.gr πρέπει να γίνει μια φάρμα(aggregator) όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι δημοσιεύσεις-αρθρογραφία από τα κυβερνητικά sites αλλά και των λοιπών sites της Τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών. Θα έχει επίσης και τα σημεία διαβούλευσης. Στην υπάρχουσα «πιεσμένη» δομή έχει γίνει προσπάθεια να αναδεικνύονται τα τελευταία και σημαντικότερα θέματα αλλά χάνουν την σημασία τους οι «κλειστές-ολοκληρωμένες» διαβουλεύσεις. Δεν είναι εύκολο να προστρέξεις πάλι σ’αυτα.

Στην φάρμα θα είναι χωρισμένα σε κατηγορίες/ενότητες τα οποία θα είναι κοινά και ενοποιημένα έτσι ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς βασισμένο σε tags. Τα tags θα πρέπει να είναι χαρτογραφημένα με οδηγίες ανάρτησης για τους διαχειριστές της εφαρμογής. Μιλάμε δηλαδή για ένα κοινό χάρτη tag όλων των δημόσιων-κυβερνητικών σελίδων-δημοσιεύσεων-αποφάσεων.

Οι πολίτες θα μπορούν με δυνατότητα rate-digg like, να ανεβάζουν τα «σημαντικά» θέματα και να τα βάζουν έτσι στο πρωτοσέλιδο.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, ,


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού