Ηλεκτρονική Λεωφόρος



Ιανουαρίου 10, 2010

Η αντιμετώπιση ενός προβλήματος του σήμερα (έσοδα του κράτους) είναι η προτεραιότητα. Είναι όμως και η ευκαιρία για το αύριο αφού η νέα επιχειρηματικότητα μπορεί να στηριχθεί πάνω στις ίδιες βάσεις.

Πώς μπορεί η ηλεκτρονική λεωφόρος να βοηθήσει στην πάταξη του λαθρεμπορίου ή στην βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών μας; και πώς μπορούμε να έχουμε στην πράξη πράσινη ανάπτυξη;

Μια πρόταση για τη διασύνδεση κάθε σημείου πώλησης με τα συστήματα της κεντρικής διακυβέρνησης, για την παρακολούθηση των κανόνων της αγοράς. Για τη διασταύρωση στοιχείων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Για ενισχύσεις από το κράτος όπου, όταν και με τα μέσα που πρέπει. και ένα παράδειγμα για την πράσινη ανάπτυξη.

σύντομη περιγραφή της πρότασης http://kpap.net/files/100109_opgovov_rev1.pdf

Αντί εισαγωγής

Τα συστήματα πληροφορικής είναι το κύριο εργαλείο της διοίκησης κάθε σύγχρονου οργανισμού. Η οργάνωση της πληροφορίας και η συστηματική της επεξεργασία, διασταυρώσεις κλπ είναι η βάση για τον εντοπισμό αδυναμιών.

Και κάθε κράτος, ως ένας μεγάλος οργανισμός, χρειάζεται ανάλογα συστήματα που του επιτρέπουν να παρακολουθεί όλες τις βασικές λειτουργίες του. Πολλές από τις πτυχές της πρότασης που ακολουθεί έχουν τεθεί και από άλλους φίλους σε αυτή την ενότητα.

Η ηλεκτρονική λεωφόρος αναφέρεται στη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα συστήματα πληροφορικής της κεντρικής διακυβέρνησης του κράτους. Ο στόχος της διασύνδεσης είναι:

* η επίτευξη του άμεσου στόχου της αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής κλπ και

* η δημιουργία του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του μέλλοντος ως μια διαφορετική Ελληνική πρόταση στην παγκόσμια αγορά

Σύντομη παρουσίαση πρότασης:



Κείμενο πρότασης

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Χρίστος Δεληβοριάς — 16 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:21 πμ

    Πολύ μου άρεσε η πρότασή σου Κωνσταντίνε. Στο θέμα και με συγκεκριμένα case studies για το ποιά προβλήματα μπορεί να λύσει. Πρέπει να κινηθούμε προς τεχνολογίες που λύνουν προβλήματα χρόνια. Και πιστέυω ότι αυτή η δύσκολη εποχή θα μας προσφέρει ένα πρώτης τάξης εφαλτήριο να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην χώρα μας.

    Φιλικά,
    Χρίστος

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού