ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ



Ιανουαρίου 6, 2010

Να δημιουργηθεί ένα μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ συνδεδεμένες όλες οι επιχειρήσεις μέσω της τηλεφωνικής γραμμής. Στο τέλος κάθε ημέρας ή κάποια ώρα της ημέρας ή ακόμη καλύτερα σε πραγματικό χρόνο μέσω Internet, ο φορολογικός μηχανισμός ή η Ταμειακή μηχανή, θα επικοινωνεί με τον server της Γ.Γ.Π.Σ. και θα αποστέλει όλα τα δεδομένα αναλυτικά. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων με λιανικές πωλήσεις (δηλαδή ταμειακή μηχανή), θα αποστέλονται συνολικά οι πωλήσεις της ημέρας και οι εισπράξεις ανά συντελεστή Φ.Π.Α., ενώ στις επιχειρήσεις που εκδίδουν τιμολόγια, θα στέλνονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία των συναλλαγών (δηλαδή ΑΦΜ πελάτη, ποσό τιμολογίου, ποσό ανά συντελεστή ΦΠΑ κτλ)
Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ο ηλεκτρονικός έλεγχος των επιχειρήσεων ως προς την απόδοση του ΦΠΑ και την εγκυρότητα των δηλώσεων που υποβάλουν και ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί η δυνατότητα ελέγχου των αρμοδίων υπηρεσιών σε άμεσο χρόνο της γνησιότητας των παραστατικών που ελέγχουν.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Evangelos — 9 Ιανουαρίου, 2010 @ 8:59 μμ

    Αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο εύκολα και οπουδήποτε, ακόμα και σε κινούμενα οχήματα όπως TAXI και βυτιοφόρα με ένα GSM modem για κωδικοποιημένα SMS ανά συναλλαγή (μέσω μιας σύμβασης με Cosmote πχ)… το GSM δίκτυο βρίσκεται παντού… και με μια proximity card (ηλεκτρονική ταυτότητα) να αναγνωρίζετε ο συναλλασσόμενος αυτόματα… έτσι τέλος αποδείξεις και χαρτάκια…

    Οι δηλώσεις των φορολογούμενων θα έχουν τις εγγραφές ήδη περασμένες στην ηλεκτρονική φόρμα του TAXISnet…

    ΥΓ, το GSM SMS getaway είναι πολύ φτηνό module περί τα 25€…

  2. Σχόλιο από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ — 12 Ιανουαρίου, 2010 @ 10:52 μμ

    Συμφωνώ πολύ με το μέτρο, απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι καλό θα ήταν να υπάρχει μια γεναία ανταμοιβή από την εφορία σε εκπτωση φόρου για όσους θα έβαζαν σε εφαρμογή αυτό το μέτρο,καθότι και η καταβολή του φπα σε αυτή την περίπτωση θα καταβάλεται ανα ημερογιακό μήνα.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού