ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ



Ιανουαρίου 5, 2010

Να γίνει ένα ενιαίο κρατικό μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο να έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες και ο κάθε πολίτης μέσω internet.
Κάθε πολίτης να μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά κάθε είδους δήλωση ή αίτηση με τη χρήση μυστικών κωδικών, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Δημόσιες υπηρεσίες για τις υποθέσεις του. Να υπάρχει δυνατότητα λήψης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών π.χ. Γέννησης, Οικογενειακής κατάστασης κτλ.
με ψηφιακή σφραγίδα. Οι υπηρεσίες στις οποίες θα το προσκομίσει να χρειάζεται να επαληθεύουν μόνο το περιεχόμενο για τη γνησιότητα τους.
Για να γίνει αυτό πρακτικά υπάρχει πλέον η υποδομή (ΣΥΖΕΥΞΙΣ) και ουσιαστικά λείπει το μηχανογραφικό κομμάτι.
Πρέπει όλες οι υπηρεσίες να συνδέονται ηλεκτρονικά μεταξύ τους και να γίνεται αυτεπάγγελτη λήψη πιστοποιητικών ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και να διαικπεραιώνονται οι συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες στον λιγότερο δυνατό χρόνο.
Απαραίτητες προυποθέσεις:
1) Κατάργηση κάθε είδους αριθμού μητρώου (Ταυτότητας, Δημοτολογίου, ΑΜΚΑ κτλ) και χρήση ενός μόνο αριθμού π.χ. του ΑΦΜ ο οποίος θα δίνεται με τη γέννηση κάθε παιδιού και θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
2) Χορήγηση μυστικού κωδικού (Pin ή Password)σε όποιον πολίτη επιθυμεί να διαικπεραιώνει τις υποθέσεις του μέσω internet σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού