Επανασχεδιασμός opengov.gr



Δεκεμβρίου 30, 2009

Για την ανάγνωση της πρότασης ανοίξτε το παρακάτω αρχείο pdf

—–

http://www.menidi.gr/Protasi.pdf

—–

Περιλαμβάνονται προτάσεις και για τις 3 ενότητες.

Γιώργος Μπόβης – gbovis@gmail.com

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες




1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Bασίλης Μπάκας — 11 Ιανουαρίου, 2010 @ 4:05 μμ

    Δημιουργία barcode με βάση τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου

    Με το σκανάρισμα του barcode, θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του κάθε εργαζόμενου, του Ελεύθερου Επαγγελματία, του Επιχειρηματία – της Επιχείρησης.

    Η ένδειξη barcode με το Αριθμό Φορολογικού Μητρώου θα μπορεί να εμφανιστεί στην Αστυνομική Ταυτότητα, στο Διαβατήριο, στο Δίπλωμα Οδήγησης, Φοιτητική Ταυτότητα (και σε περίπτωση που ταξιδεύουμε με Λεωφορείο, τρένο, Πλοίο, Αεροπλάνο ή θα μένουμε σε κάποιο Ξενοδοχείο, θα υπάρχει η πληροφόρηση μέσω barcode).

    Παράδειγμα:
    Επίσκεψη στο γιατρό: Ο γιατρός εκδίδει απόδειξη με τα στοιχεία σε μορφή barcode καθώς επίσης και το συνταγολόγιο με την σφραγίδα του, στη μορφή αυτή.
    Ο Φαρμακοποιός σκανάρει το barcode του ασθενή, το barcode του γιατρού και το barcode των φαρμάκων.
    Έτσι έχουμε την πληροφορία ποιούς και πόσους ασθενείς είδε ο γιατρός από το φαρμακοποιό καθώς επίσης και σε ποια ταμεία οι ασθενείς θα προσκομίσουν την απόδειξη.
    Για τους γιατρούς στο Δημόσιο θα έχουμε την πληροφορία ποιούς και πόσους ασθενείς είδαν, σκανάροντας τα barcodes του ασθενή και του γιατρού που τον εξέτασε.
    Με το κατώτερο πλαφόν για κάθε επίσκεψη θα έχουμε πλήρη ή σχεδόν πλήρη εικόνα για το εισόδημά. Έτσι θα μπορεί να φορολογείται κάθε μήνα όπως και οι εργαζόμενοι.

    Για τις επιχειρήσεις που παράγουν ή προωθούν τα προϊόντα τους να έχουν πέρα του barcode της επιχείρησης και τα barcodes των προϊόντων με ένδειξη τις ποσότητας και των τιμών στο Δελτίο – Τιμολόγιο ώστε να μπορεί να ελεχθεί κατά την διακίνηση τους, την παράδοση και την πώληση.
    Οι επιχειρήσεις, οι αντιπροσωπείες, οι εισαγωγείς – εξαγωγείς ν’ αποστέλλουν καθημερινά τα δελτία – τιμολόγια αγοράς και πώλησης σκανάροντας τα barcodes στην on line γραμμή (ευθεία γραμμή ΟΤΕ) με κάποιο κέντρο ή με την εφορία. Επίσης θ’ αποστέλλουν στο τέλος του μήνα, μισθούς, εισφορές και έξοδα.

    Ένα super market ή ένα πολυκατάστημα θα μπορεί να έχει server και να συγκεντρώνει τις πληροφορίες για τις πωλήσεις των προϊόντων και μετά το πέρας του ωραρίου ή στο τέλος της εβδομάδας να στέλνει στα κεντρικά (ευθεία γραμμή ΟΤΕ) σκανάροντας τα barcodes από τα τιμολόγια αγορών. Στο τέλος του κάθε μήνα θα στέλνει τους μισθούς, τα έξοδα κλπ. Θα υπάρχει πληροφόρηση για το τζίρο, το ΦΠΑ και για το αν θα γίνεται κάθε μήνα η είσπραξη του φόρου.

    Στις Καφετέριες, στα Μπαρ και στα Νυκτερινά Κέντρα όλα τα τιμολόγια να έχουν την ένδειξη barcode απο την αντιπροσωπεία ή απο την αλυσίδα διανομής και την ένδειξη barcode με τα προϊόντα και τα s/n serial number του προϊόντος που αγοράσανε (η καταγραφή γίνεται με το φορητο μηχανημα).

    Για τους Μικροπωλητές – πωλητές Λαϊκών Αγορών, τα προϊόντα που θα αγοράζουν πρέπει στο τιμολόγιο να υπάρχουν τα barcodes του εμπόρου και των προϊόντων που αγόρασαν. Ο ελεγκτής πρέπει να έχει το φορητό μηχάνημα και να σκανάρει το barcode του πωλητή και το τιμολόγιο αγοράς. Έτσι, στο τέλος του μήνα ν’ αποδίδει το ΦΠΑ.

    Στα επαγγέλματα των Υδραυλικών – Ηλεκτρολόγων – κλπ. όταν δημιουργηθεί ένα κέντρο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πωλητών κάτω απο έναν κρατικό φορέα (Δήμος – Νομαρχία), να έχουν την δυνατότητα να κάνουν συμβάσεις με κατώτερω πλαφόν.
    Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τους καυστήρες για το ετήσιο service και να ενημερώνεται το Υπουργειο Περιβάλλοντος.

    Σ’ ένα ψητοπωλείο για αγορές 500 κιλά κοτόπουλο, ο υπάλληλος θα πρέπει αυτά τα κιλά να τα πουλήσει είτε σε κιλά είτε σε μερίδες.

    Στα βενζινάδικα να δίνεται η δυνατότητα πέραν του αυτόματου πωλητή που δίδει απόδειξη, να έχουν διπλότυπα διάτρητα κουπόνια με τα στοιχεία της επιχείρησης σε μορφή barcode με ένδειξη 5 ευρώ, 10 ευρώ, 20 ευρώ. Έτσι θα γίνεται η συναλλαγή.

    Για την έκδοση δίπλωμα οδήγησης να καταθέτουν τα χαρτια στο ΚΕΠ.
    Το ΚΕΠ
    θα σκανάρει το barcode των ενδιαφερόντων
    θα σκανάρει το barcode από τις εξετάσεις των γιατρών
    θα σκανάρει το barcode του εκπαιδευτή
    θα σκανάρει τα barcodes των εντύπων που απαιτούνται για την έκδοση.
    Τα έντυπα αυτά θα έχουν το αντίστοιχο barcode (ποιός εξεταστής κλπ).

    Επίσης θα ήταν καλό να ελεχθούν και να επανεκδοθούν όλες οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων (Αστυνομική Ταυτότητα, στο Διαβατήριο, στο Δίπλωμα Οδήγησης), μαζί με το barcode του κατόχου και του αυτοκινήτου (που θα δημιουργηθεί από τον αριθμό κυκλοφορίας), και θα γίνεται ο έλεγχος αυτοκινήτων. Θα εισπραχθούν χρήματα τα οποία θα επενδυθούν για καλύτερη οργάνωση. Επίσης θα ενημερώνεται το Υπουργείο για το service, για το ΚΤΕΟ και για την κάρτα καυσαερίων,

    Στον διαγωνισμό για το Δημόσιο ΑΣΕΠ, οι συμμετέχοντες θα πηγαίνουν σ΄ενα ΚΕΠ και θα καταθέτουν σκανάροντας το δικό τους barcode και τα barcodes των χαρτιών (Αγγλικά, Πτυχίο). Αυτά θα έχουν το δικό τους barcode, δηλαδή ο Α.Φ.Μ. του Πανεπιστημίου και το Τμήμα θα είναι σε μορφή barcode. Το Πτυχίο επίσης θα μπορεί να έχει και το barcode του τελειόφοιτου.

    Εκτιμώ ότι πρέπει να ξεκινήσει απο τις Μεγάλες Επιχειρήσεις όπως Γαλακτομικά Προϊόντα, Γεωργικά Προϊόντα, Ποτά, Τσιγάρα και να δοθεί μεγαλή προσοχή στις αλυσίδες διανομής. Δηλαδή εάν στο αρχικό στάδιο τα τιμολόγια κόβονται σωστά, τότε η αλυσίδα προς τα κάτω θα δουλεύει σωστά και όλα τα σημεία πωλήσεως θα κόβουν απόδειξη.

    Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα έχουμε ΑΦΜ.
    Να υπάρχουν Δικηγόροι – Συμβολαιογράφοι – Λογιστές που να έχουν συμβάσεις με κρατικούς φορείς και οι εργασίες να έχουν πλαφόν.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού