Ζωντανή Δημοκρατία



Δεκεμβρίου 28, 2009

θα ήθελα να σας τραβήξω την προσοχή σε μια καινούργια υπηρεσία του BBC[http://is.gd/5EgHB]. Ονομάζεται Democracy Live. Είναι κατα την γνώμη μου και άλλων επίσης[http://is.gd/5EgGx] από τις σημαντικότερες τεχνολογικές αλλαγές στην λειτουργία της πολιτικής εδώ και πολύ καιρό. Δεν προσπαθώ να μεγαλοποιήσω το γεγονός αλλά πρόκειται για μια εντυπωσιακή υπηρεσία η οποία προσφέρει δυνατότητα αναζήτησης λέξεων κλειδιών, ανάμεσα στα προφορικά!! λεγόμενα όλων των επιτροπών, συμβουλίων και λειτουργειών της αγγλικής, ουαλικής και σκωτικής βουλής. Και για όσουν έχουν ακούσει σκωτικά ή ακόμα περισσότερο ουαλικά αυτό είναι ένα εντυπωσιακό εγχείρημα.:)

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ένα σημαντικό μέρος της μορφής ενημέρωσης και πρόσβασης στην επικοινωνία που περιγράφω και στο άρθρο μου περι της ανοιχτής ηλεκτρονικής συγκυβέρνησης[http://is.gd/5EgK9]. Φέρνει τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο/η σε άμεση επαφή σε θέματα που τον /την ενδιαφέρουν σχετικά με τρέχοντα θέματα της νομοθετικής πολιτικής.

Αδυμονώ πραγματικά για μία προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα. Αυτού του είδους την κρατική τηλεόραση πρέπει να απαιτούμε. Σε τέτοιες τεχνολογίες πρέπει να απαιτούμε να διοχετεύεται χρηματοδότηση.

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από dandrits — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 5:57 μμ

    Να μια κάλή ευκαιρία για αναβάθμιση του καναλιού της Βουλής, και για VOD( Video On Demand) μέσω Internet για τις συνεδριάσεις της Βουλής

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού