ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ



Δεκεμβρίου 24, 2009

Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια κεντρική υπηρεσία βάσης δεδομένων(ίσως και με backup στις Περιφέρειες) όπου ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ (ενδεικτικά : Υπουργείο Οικονομικών, Δικαιοσύνης, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ κλπ) θα αποστέλουν ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα που μαζεύουν από τους συναλλασόμενους τους (Τόπος κατοικίας, επάγγελμα, Ποινικό μητρώο, Ιατρικό Ιστορικό, ενημερώτητα ασφαλιτική και φορολογική. Λόγω της ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ φύσης των στοιχείων ΟΛΑ ΑΥΤΑ πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα και να υπάρχει πρόσβαση μόνο με ψηφιακή υπογραφή και από εξουσιοδοτημένο χρήστη μέσω Κυβερνητικού Δικτύου.
΄Ετσι ο υπάλληλος της Τράπεζας δεν θα ζητά φορολογική ενημερώτητα αλλά θα ζητά ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ από την βάση δεδομένων του κράτους.

Ο αστυνομικός που θέλει να παραδώσει ένα δικόγραφο δεν θα παίρνει τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ για να βρει αυτόν ή κάποιους συγγενείς του αλλά θα ζητά την διεύθυνση κατοικίας από την βάση.
Οι υπηρεσίες δεν θα κρατούν χαρτιά και φακέλους αλλά όλες οι εκτυπώσεις και οι φάκελοι θα υπάρχουν στα αρχεία του κράτους που θα βρίσκονται ένα σε κάθε περιφέρεια. Έτσι κανένας δεν θα μπορεί να χάνει ή να υποκλέπτει τίποτα από τον φάκελο κανενός.
Ο επαγγελματίας δεν θα πρέπει να ζητά ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ του ΙΚΑ από τον 1ο ΟΡΟΦΟ για να πληρωθεί τιμολόγιο που έκοψε στο ΙΚΑ και πληρώνεται από τον 2ο όροφο.

Το νοσοκομείο (όποιο και να είναι αυτό) θα ξέρει τι ομάδα αίματος είναι κάποιος που έρχεται για εξέταση στα επείγωντα ή στα εξωτερικά ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ. Δεν θα χρειάζεται για τα φάρμακα που συνταγογραφεί ο πολίτης να ξοδέψει ακόμη μια μέρα για να τα γράψει στο ταμείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού