Αιτήματα – Παράπονα – Παρατηρήσεις



Δεκεμβρίου 24, 2009

Αιτήματα – Παράπονα – Παρατηρήσεις (ΑΠΠ) πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι πολίτες για ΑΠΠ σε δημόσιες υπηρεσίες πολλές φορές δεν γνωρίζουν το τρόπο που θα το κάνουν η και άν το γνωρίζουν τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει οργανωμένος τρόπος διευθέτησης. Προτείνω τα ΑΠΠ να καταχωρούνται με τη λογική των tickets. Δηλαδή μέσα από μια φόρμα καταχωρώ το Αίτημα –Παράπονο –Παρατήρηση μου , ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία και το ΑΠΠ εμφανίζεται στο internet. Μέσα από ειδικό περιβάλλον ο αρμόδιος υπάλληλος απαντά . Η απάντηση , το αίτημα και ο χρόνος που πέρασε εμφανίζονται στο internet. Με αυτό το τρόπο θα πιέζεται η κάθε υπηρεσία να δώσει απάντηση σε ένα λογικό χρονικό ορίζοντα. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται από χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο (και στην Ελλάδα !).Για όσους δεν έχουν επαφή με το internet η υποβολή του αιτήματος θα μπορούσε να γίνει και με τη βοήθεια του κινητού τηλεφώνου. Πλατφόρμες μέσω Internet υπάρχουν πολλές και Δωρεάν! Μπορείτε να δοκιμάσατε μια που έχω στήσει στη διεύθυνση:
http://lab.site40.net/osticket/
Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα με μηδενικό κόστος

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ — 10 Ιανουαρίου, 2010 @ 8:45 πμ

    Ιδιαίτερα στα πλαίσια των επιτροπών Προάσπισης των Δικαιωμάτων των Πολιτών (και Ασθενών)στα Νοσοκομεία οι διαμαρτυρίες , παράπονα ,ευχαριστίες κ.ά ,θα γίνονται άμεσα και οι απαντήσεις δεν θα καθυστερούν. (για την ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ )

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού