ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



Δεκεμβρίου 23, 2009

Καθημερινά πλήθος πολιτών συναλλάσσονται με τις κατά Νομό ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και αναζητούν στοιχεία που αφορούν την Ιδιοκτησία τους.
Σαν τέτοια, αναφέρω χαρακτηριστικά, είναι: Διανομές του Υπουργείου Γεωργίας, Κτηματογραφήσεις, Αποτυπώσεις, Αναδασμοί. Παλαιότερα οι Πολίτες αναζητούσαν και στοιχεία που αφορούσαν το ΟΣΔΕ (Αναζήτηση τεμαχίου και 13-ψήφιος αριθμός)
Οι πολίτες αναζητούν και διαγράμματα και κτηματολογικά στοιχεία που αφορούν την Ιδιοκτησία τους.
Πολλοί φορείς επίσης έχουν στοιχεία που επίσης αφορούν τις Ιδιοκτησίες (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΑΓΡΟΓΗ, ΔΗΜΟΙ)
Για τα στοιχεία αυτά, έστω και για μια απλή αναζήτηση ταλαιπωρείται ο Πολίτης.
Θα πρέπει λοιπόν να αναπτυχθεί μια εφαρμογή GIS που αφού ενσωματωθούν όλα αυτά, θα μπορεί ο πολίτης εύκολα να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά. Το τι πληροφορία θα μπορεί να αντλεί θα το αποφασίσει ο κάθε φορέας. Σε κάθε περίπτωση όμως με Ονοματεπωνυμικά Στοιχεία θα μπορεί να αναζητά αυτά που τον αφορούν.
Επειδή θα μπούν ζητήμτα προστασίας προσωπικών δεδομένων, μπορεί να εξετασθεί η αναζήτηση να γίνεται σε οργανωμένα γραφεία π.χ. ΚΕΠ, Υπηρεσίες του Δημοσίου με την επίδειξη ταυτότητας.
Η εφαρμογή αυτή θα βοηθήσει και το με την ευρεία έννοια Δημόσιο, γιατί εύκολα θα αντλεί στοιχεία. π.χ. Μια σύνταξη κληματολογίου Οδού θα είναι πλέον εύκολη υπόθεση.
Με τον τρόπο αυτό θα γίνει και μια καταγραφή των Δημοτικών, των κοινόχρηστων εκτάσεων και των Δημοσίων εκτάσεων.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Σαλαχώρης Μιχάλης — 9 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 8:10 μμ

    Η προτεινομένη ενέργεια έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από το Γ ΚΠΣ ώστε οι Υπηρεσίες, που διαθέτουν τα παραπάνω στοιχεία, να δημιουργήσουν αντίστοιχους κόμβους προβολής και διάθεσης τους.
    Οι Υπηρεσίες που έχουν χρηματοδοτηθεί, και συμβασιοποιήσει τα αντίστοιχα έργα, είναι η ΓΥΣ, το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), η Κτηματολόγιο Α.Ε., το ΥΠΕΚΑ και το ΙΓΜΕ. Επίσης έχουν χρηματοδοτηθεί, και αντίστοιχα, συμβασιοποιήσει, Νομαρχίες και Δήμοι.

    Στο πλαίσιο που διαμορφώνεται, σήμερα, κάτω από την οδηγία INSPIRE αναμένεται ο ΟΚΧΕ να καταστεί ο κεντρικός κόμβος προσπέλασης των παραπάνω στοιχείων.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού