Ιστοσελίδα ενεργών πολιτών (προβλήματα σε όλη την Ελλάδα)



Δεκεμβρίου 22, 2009

Αυτό που πιστέυω πως λείπει είναι η δημιουργία μιας ιστοσελίδας στην οποία να μπαίνουν οι πολίτες με εύκολο τρόπο μέσω ενός διαδραστικού χάρτη να επιλέγουν ένα σημείο στον χάρτη και να αναφέρουν το πρόβλημα και ανάλογα με το πρόβλημα να μπαίνει το αντίστοιχο εικονίδιο του προβλήματος (πχ χαλασμένη λάμπα,έλλειψη κάδου ανακύκλωσης κτλ) έτσι οι πολίτες θα συμβάλουν ο καθένας για το μέρος του που το ξέρει και καλύτερα άλλωστε. Αυτό το πρόβλημα ή θα πηγαίνει στο υπουργείο απ” ευθείας ή στον αντίστοιχο δήμο-πόλη. Η τεχνολογία για κάτι τέτοιο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο απλώς θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί καλά το google map api. Με ενα login σύστημα και διαχείρισης χρηστών.
Έτσι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στον δήμο και να κάνουν τα παραπονά τους συνέχεια αλλά θα γίνεται ηλεκτρονικά. Μετά θα πηγαίνουν στο σημείο (χάρης του χάρτη) οι ειδικοί για να διαπιστώσουν το σφάλμα (πχ καμένη λάμπα σε πυλώνα, Μη ύπαρξη διάβασης αναποίρων κτλ) και να το φτιάξουν. Μετά θα αφαιρείται απο τον διαδραστικό χάρτη το marker με το εικονίδιο του προβλήματος.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από SANDY — 25 Δεκεμβρίου, 2009 @ 9:03 μμ

    Πολύ καλό ( ιδίως αυτό με τις καμμένες λάμπες και τους χαλασμένους κάδους)
    Σαντυ

  2. Σχόλιο από Χρίστος Δεληβοριάς — 29 Δεκεμβρίου, 2009 @ 4:55 πμ

    Και με το geo-location που διαθέτουν τα περισσότερα τηλέφωνα πλέον μια φωτογραφία του συμβάντος εκτός από την σπουδαιότητα του περιστατικού θα μπορεί και να μεταδίδει και τις συντεταγμένες που βρίσκεται.
    Πολλά από τα κακώς κείμενα θα μπορούσαν να αναγνωρίζονται άμεσα και να μετράται και ο χρόνος διευθέτησής και άρα και οι παραγωγικότητα δήμων και συνεργείων

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού