Ηλεκτρονικό Παράβολο



Δεκεμβρίου 22, 2009

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθεια σχεδιασμού και υλοποίησης υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι η ανάγκη αγοράς και επισύναψης παραβόλου στην αίτηση του πολίτη. Πρόκειται για ένα βήμα στο flow πολλών διαδικασιών το οποίο προσθέτει μεγάλη πολυπλοκότητα καθώς συνιστά ηλεκτρονική πληρωμή, γεγονός που υπαγορεύει υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας, και απαιτεί συνεργασία του εκάστοτε φορέα – ιδιοκτήτη της υπηρεσίας, με το υπουργείο οικονομικών.
Προτείνεται σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ηλεκτρονικού παραβόλου να ξεκινήσει από το υπουργείο οικονομικών και όχι από τον κάθε φορέα που σχεδιάζει την «ηλεκτρονικοποίηση» των υπηρεσιών του προς τους πολίτες. Η υλοποίηση του ηλεκτρονικού παραβόλου θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κληθεί και να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο φορέας-ιδιοκτήτης και ποια είναι η υποδομή που διαθέτει.

4 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από google.com/accounts/o8… — 22 Δεκεμβρίου, 2009 @ 3:51 μμ

    Πολύ καλή πρόταση! Πιστεύω ότι θα μειώσει την γραφειοκρατεία και θα επιταχύνει τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Θα μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του δημοσίου καθώς και το ίδιο το κόστος των παράβολων.

    Φορέας διαχείρισης πρέπει να είναι η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας.

  2. Σχόλιο από ykaralis — 2 Ιανουαρίου, 2010 @ 6:27 μμ

    Πολύ καλή ιδέα! Θα πρότεινα μάλιστα και το εξής, ώστε να να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα, ακόμα και για παραδοσιακές/μη ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Δυνατότητα πληρωμής του παραβόλου ηλεκτρονικά (μέσω κεντρικής υποδομής του Υπουργείου Οικονομικών, όπως προτείνεις) και εκτύπωσης απόδειξης που θα φέρει συγκεκριμένο κωδικό που θα αποδεικνύει την εγκυρότητα της απόδειξης (και της πληρωμής). Έλεγχος της εγκυρότητας του κωδικού, θα μπορεί να γίνει στο σχετικό site (όπως ισχύει και για τη φορολογική ενημερότητα). Οπότε δε θα χρειάζεται καν να βγούμε από το σπίτι για να πάρουμε το οποιοδήποτε παράβολο!

  3. Σχόλιο από George Makrygiannis — 3 Ιανουαρίου, 2010 @ 11:05 μμ

    Πολύ καλή πρόταση, πρέπει να γίνει άμεσα και το κόστος της είναι μηδαμινό σε σύγκριση με την βελτίωση που θα προσφέρει στις υπηρεσίες.

  4. Σχόλιο από evangelopoulos_konstantinos — 24 Ιανουαρίου, 2010 @ 7:23 μμ

    Συμφωνώ και επαυξάνω !!!!. Με αυτό τον τρόπο επίσης θα εξαλειφθουν κάποιοι επίορκοι δημόσιοιυπάλληλοι οι οποίοι κρατούσαν και ξαναπουλούσαν τα παράβολα βγάζοντας μαύρα χρήματα εις βάρος και του πολίτη και του κράτους. Μπράβο!!!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού